POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
6 Mayıs 2023 Cumartesi - 08:32

Denizler, Güzelbahçe’de unutulmadı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 51. yılında Güzelbahçe’de Üç Fidan Anıtı önünde anıldı.

Denizler, Güzelbahçe’de unutulmadı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, idam edilişlerinin 51. yılında Güzelbahçe’de Üç Fidan Anıtı önünde anıldı. Ellerinde meşaleler, ve pankartlarla Çelebi Mahallesi’nde geçtiğimiz yıl yapılan Üç Fidan anıtının önünde çok sayıda Güzelbahçeli, idam saatinde anıt önünde toplandı. Sabah saat 04.00’da toplanan kalabalığa Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İzmir Milletvekilleri Adayları Fulya Alçay, Alatan İnanç, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, ilçe yöneticileri, meclis üyeleri ve vatandaşalar katıldı.

‘Tarih idam edilenleri yazmıştır’

Deniz, Yusuf, Hüseyin’in anıtını geçen yıl yaptıklarını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Mücadele verdiğim yol arkadaşlarımla Denizleri simgeleyen bu anıtı yapmak üzere çok düşündük ve nereye yapmamız gerektiği ile ilgili alternatif yerler baktık. Burada yaptık fakat bazı bürokratik engellerle de karşılaştık ve karşılaşmaya devam ediyoruz, mücadeleye de devam ediyoruz hala. Bu anıtla ilgili soruşturma geçiriyoruz. Ama biz ne bu mücadeleden vaz geçeceğiz ne de onların düşüncelerinden vaz geçeceğiz. Çünkü onlar büyük bir mücadele vererek ve sonunda büyük bir bedel ödeyerek gittiler. Ama tarih her zaman idam edenleri değil, idam edilenleri bir sonraki yüzyıla taşımış ve taşımaya da devam etmektedir. O gün olduğu gibi bugün de işçilerin, emekçilerin, karşılığını alamadığını, işsizlik, yoksulluk gibi sorunların var olduğunu görüyoruz. Devrimci olmak ülkenin ormanlarının, kültürünün, doğasının talan edilmesine karşı çıkmak, HES'lerin, Nükleer Santraller'in yapılmaması için mücadele etmektir. 68 ruhu işçilerin emekçilerin yanında olmaktır. 68 ruhu hırsızlığa, yoksulluğa, talana, hukuksuzluğa karşı olmaktır. O döneme Amerikan gemilerine secde duranlar, hala oldukları yerde secde durmaya devam ediyorlar. Ama bu düzenin değişmesi için Denizlerden bugüne kadar mücadele devam ediyor ve edecek. Bu düzeni sürdürmeye çalışanlarında gitmesine çok az kaldı. Bu anlamda Denizlerin anısı önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

Bu saatte burada oldukları için herkese teşekkür eden CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, “ Mehmet Sarper’in yazmış olduğu bu şiiri sizlerle paylaşmak istiyorum. Geceyi en iyi anlatan şiirlerden birisi. Bahar gelmişti oysa..Mayısın altısı....Üç cemreydi sabaha karşı,
üç kor parçası.Düştüler havaya, suya ve toprağa..üç ateş gibi.Isınamadık biz üşüdük,özgürlük adına,insanlığımızla,Günlerden ''Hızır''dileğimizdeüç asılı can kaldı. Kan kırmızı kızıl… Gencecik üç devrimcinin anısı önünde saygıyla eliyorum. Yaşasın tam bağımsız Türkiye, kahrolsun Amerikan emperyalizmi” diye konuştu.

CHP İzmir Milletvekili adayı Fulya Alçay ise, “ Bir özgürlük mücadelesinden bahsediyoruz. Dünyayı saran emperyalist ve kapitalist sisteme karşı koyan, Che Guevara’nın ölümüyle başlayıp, daha sonrasından tüm dünyayı saran bir mücadeleden bahsediyoruz. Bu mücadele 68 kuşağında bizim ağabeylerimiz diyeceğim Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan, Yusuf Aslan’ı darağacına götürdü. O zaman ki zihniyetle şu anda da bizler mücadele ediyoruz. Bu mücadeleyi kazanacağız. Buna günler kaldı. 14 Mayısta bu mücadelemizin sonucunu görmüş olacağız. O karanlık günlerin bir daha yaşanmamasını ve bir daha bu karanlığa sürüklenmemek için 14 Mayıs ülkemiz için bir milat olacak ve aydınlık yarınlara kavuşacağız. Anıları karşısında saygıyla eğiliyorum” dedi.

Malatya, Yeşilyurt, Aşağıbağlar Mahallesinde kurulan Güzelbahçe Konteyner Kentte görevli Başkan yardımcısı ve personelde canlı yayında anmaya katıldı. Konuşmaların ardından anıta çiçek bırakıldı. 

 

 
İki ilçede 59 hayat kurtaran operasyon
 
Buca’da Üç Fidan anması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den Hıdırellez şenliğinde Buca Metrosu ve cezaevi mesajları!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, baharın müjdecisi Hıdırellez ...
Konak'ın 2022 hesabına onay
Konak Belediye Meclisi mayıs ayı ikinci toplantısında 2022 Mali Yılı İdare ...
Anıt yapı yarışmasında son soru sorma tarihi 8 Mayıs
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim İzmir depreminde hasar gördüğü ...
 
Başkan Soyer’den İzmir iş dünyasına teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bortar Group'un 30. yılında ...
Batur: Bu ülkeyi karanlıktan kurtaralım
İzmir’de faaliyet gösteren kadın kuruluşları temsilcilerine seslenen Konak ...
KİT İzmir, sıfır karbon hedefi için çalışacak
Küresel iklim kriziyle mücadele için İzmir'in İklim Nötr ve Akıllı Şehirler ...
 
3 fidan Bayraklı’da anılacak
Türkiye’deki gençlik hareketinin en önemli temsilcileri Deniz Gezmiş, ...
Kesin hesap: Bornova Belediyesi 2022’yi de borçsuz geçirdi
Bornova Belediyesi’nin 2022 Mali Yılı Kesin Hesabı Bornova Belediye Meclisi’nde ...
Soyer’den dayanışma müzayedesi için çağrı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önderliğinde 1 Mayıs’ta ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri