POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kayboldu 3 hafta sonra cesedi buldu, katil tanıdık çıktı
Kayboldu 3 hafta sonra cesedi buldu, katil tanıdık çıktı
17 ülkeden Hamas’a İsrail çağrısı
17 ülkeden Hamas’a İsrail çağrısı
Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a suç duyurusu!
Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a suç duyurusu!
Adıyaman'da 4,2 büyüklüğünde deprem
Adıyaman'da 4,2 büyüklüğünde deprem
7 Ocak 2022 Cuma - 14:22

Dersten sonra iyilik mesaisi!

"Komşum" projesi kapsamında İzmir'de 50 üniversite öğrencisi, yurtların yemekhanelerinde tüketilmeyen yemekleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak gıda israfının da önüne geçiyor.

Dersten sonra iyilik mesaisi!

İzmir'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı yurtlarda barınan üniversite öğrencileri, kaldıkları yurdun yemekhanesindeki tüketilmeyen yemekleri her akşam ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra evlerde kalan öğrencilere ulaştırıyor.



Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü, Gönüllülük Federasyonu, Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği ve Spor Toto Spor Kulübü tarafından 2 yıl önce başta yurtlar olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının yemekhanesinde yemek dağıtımı sonrası tüketilmemiş olan yemeklerin israfının önüne geçilmek üzere pilot il olarak İzmir'de "Komşum" projesi hayata geçirildi.

Daha sonra birçok ilde uygulanmaya başlanan proje kapsamında İzmir'de de Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne bağlı 4 yurtta gönüllü 50 öğrenci, her akşam yemekhanelerindeki fazla yemekleri paketleyerek yakın çevredeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra evlerde kalan öğrencilere teslim ediyor.

"İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır" sözünden hareketle başlatılan proje, gelecek aydan itibaren şehirdeki tüm yurtlarda uygulanacak.

Projeden, evde kalan öğrenciler de faydalanabiliyor.

Gönüllü kızlar yemekhanede iyilik mesaisinde
Buca ilçesindeki İzmir Kız Öğrenci Yurdu kalan çeşitli bölümlerdeki gönüllü 20 öğrenci de "Komşum Projesi" kapsamında her gün akşam saatlerinde yurtta öğrenciler için yapılan ve tüketilmeyen yemeklerin israfı olmaması için kolları sıvıyor. Yemekleri saat 22.30’dan sonra özenle paketleyen gönüllü gençler, önceden belirlenen adreslere bunları ulaştırıyor.

Dokuz Eylül Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Gizem Kabak, AA muhabirine, projeden haberdar olunca gönüllü olmaya karar verdiğini ve bir aydır her gün özveriyle çalıştıklarını aktardı.
Böylesine anlamlı bir projede yer almanın mutluluğunu ifade eden Kabak, şunları kaydetti:
"Akşam artan yemeklerimiz oluyor bunlar israf olmasın, dışardaki ihtiyaç sahibi aileler de yararlansın böyle bir proje sunuldu. Proje 4 aydır devam ediyor. Muhtarlıkla görüşüyoruz, ihtiyaç sahibi aileler belirleniyor. Özenle paketlediğimiz yemekleri gün sonunda ihtiyaç sahibi insanlara götürüyoruz. Çok mutluyuz, dışarıda bu tarz gıdalara ihtiyacı olan çok aile var, biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. İleride daha çok kişiye ulaştıracağız. Öğrenci evlerine de yemek götürüyoruz, onlar da bu sayede sıcak ev yemeği yeme imkanı buluyor."

Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Yüksek Lisans Bölümü öğrencisi Çiğdem Çamlıbel ise 5 yıldır bu yurtta kaldığını, hazırlanan çalışmanın çok anlamlı olduğunu aktardı.

"Çok mutluyuz"
Projeyle yemek israfının önlendiğini ve ihtiyaç sahiplerine destek verildiğini vurgulayan Çamlıbel, şöyle konuştu:
"Sıcak yemeklerimizle öğrenci evleri ya da ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına misafir oluyoruz. Saat 22.00'den sonra arkadaşlarla yemekhanede buluşup sonra yola koyuluyoruz. Götüremediğimiz durumda ise aileler, öğrenciler yurdumuzun kapısından gelip alıyorlar. İnsanların gerçekten ihtiyaçları var en azından yemeklerin çöpe gitmesini engelliyoruz. Projeye katılan öğrenciler olarak bu güzel çalışmaya dahil olduğumuz için çok mutluyuz."

Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici ise pilot uygulama olarak İzmir'deki 2 yurtta 2020 yılında başlatılan ve şu anda 4 yurtta devam eden "Komşum" projesinin gelecek hafta 7 yurda daha taşımayı planladıklarını ifade etti.

Ekici, ay sonunda ise tüm yurtlarda uygulanması amaçlanan projeyi önemsediklerini dile getirdi. (AA)

 
Akşener'den İmamoğlu açıklaması
 
Eğlence yerlerine 'gürültü' düzenlemesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Modacı Barbaros Şansal’ı darp edenlere beraat!
Atatürk Havalimanı’nda hakaret içerikli sözleri nedeniyle gözaltına alınacağı ...
Kemal Baysak ölümünün 1. yılında anıldı
Karşıyaka’nın 1994 – 1999 döneminde görev yapan sevilen Belediye Başkanı, ...
İzmir'de bir ayda 2 bin 840 kişiye uyuşturucudan işlem
İzmir'de geçen aralık ayı boyunca, polis tarafından uyuşturucuya yönelik ...
 
Konya'da polis kurşunuyla ölüm: Tutuklama kararı
Konya'da, 'dur' ihtarına uymayan ve takip sonucu durdurulduktan sonra ...
Eşini öldürüp oğlunu eve çağırdı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde oturan Cafer Gülkaya (70), tartıştığı ...
Bakan Özer'den sömestr tatili açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Özer, yarıyıl tatilinin bir hafta erkene çekilmesi ...
 
Salgınla mücadelede önlemler yeniden masada!
Corona virüs pandemisinde vaka sayılarını rekor seviyelere ulaştıran omicron ...
Tilkiye kötü muamele: 4 kişiye para cezası
Ardahan'da tilkiye kötü muamelede bulunan 4 kişiye toplam 26 bin 764 lira ...
THY Kazakistan seferlerini iptal etti!
Türk Hava Yolları, Kazakistan'a yaptığı tüm yolcu seferlerini 9 Ocak'a kadar iptal etti.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri