POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İsrail Başbakanı Netanyahu, savaş kabinesini feshetti
İsrail Başbakanı Netanyahu, savaş kabinesini feshetti
Polis memuru, eşini ve çocuğunu öldürüp intihar etti
Polis memuru, eşini ve çocuğunu öldürüp intihar etti
Benzin ve motorine bu kez ÖTV zammı geliyor
Benzin ve motorine bu kez ÖTV zammı geliyor
CHP’ye göre fark 4 puanı geçti
CHP’ye göre fark 4 puanı geçti
4 Haziran 2021 Cuma - 13:56

Dervişoğlu'ndan Perinçek'in suikast iddiasına yanıt: Ya paranoyak ya da paratoner!

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek'in kendisine yönelik suikast iddialarına cevap veren İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Dervişoğlu, "Ben çiğ yemedim karnım ağrımadı, ben kimseye suikast yaptırmadım. Doğu Bey’e suikast yapmayan kimse kalmamış... Mübarek kendisi ya paranoyak ya da suikast paratoneridir. Her nedense de herkes yarım bırakmış" dedi.

Dervişoğlu ndan Perinçek in suikast iddiasına yanıt: Ya paranoyak ya da paratoner!

Mehmet İŞLER / GERÇEKİZMİR - İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Grup Başkan Vekilliği görevini yürüten İzmir Milletvekili  Müsavat Dervişoğlu parti binasında basın toplantısı düzenledi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in kendisine yönelik suikast iddialarına İzmir'den cevap veren İYİ Partili Dervişoğlu, basın mensuplarının soruları karşısında da konuştu.

ÇİĞ YEMEDİM KARNIM AĞRIMADI
Perinçek’in yazılı bir belgeyi örnek göstererek dile getirdiği iddiaları hakkında konuşan Dervişoğlu, “Ben tarihle sadece sözleşen değil yüzleşenlerdenim. Bu sahte hazırlanmış bir belge. Üzerine bir şey yazarsanız suikast metni olur. MHP’de de İYİ Parti’de de görev yaparken Milli İstihbarata Teşkilatı ile en küçük bağım olmamıştır. İstihbaratım da söz konusu değildir. Milli İstihbarat da şerefli bir kuruluştur. Şerefli insanlar vardır. O şerefe ben nail olamadım. Dere Döviz'le ilgili iddialara gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir iddia varsa bu da bir iftiradır. Ticaret ile hiç ilişkim olmayan kayınpederime ait olan bir döviz bürosudur. Suikast demiyor, bu belge ya da İbrahim Şahin bana gelseydi size suikast yapacak dediyse ben önce savcılığa giderdim. Doğu Bey’in geçmişi çok mu durgun? Ona yakın gazetelerin manşetlerinde ülkücüler hedef gösterilerek öldürüldü. İbrahim ile Doğu Bey görüştü ya da görüşmedi mi bilmiyorum. Bu konuşma yapılmış. Doğu Bey kendisine suikast yapılacağını İbrahim Bey’den duydu ise savcılığa gitmesi lazımdı. Savcılığı gitmiyor dosyasına koyuyor belgeyi... Ben çiğ yemedim karnım ağrımadı, ben kimseye suikast yaptırmadım. Doğu Bey’e suikast yapmayan kimse kalmamış. Mübarek kendisi ya paranoyak ya da suikast paratoneridir. Her nedense de herkes yarım bırakmış” şeklinde konuştu.



İSTİHBARATÇILAR TARAFINDAN ÇOK SORGULANDIM, ÇOK EZİYET GÖRDÜK
Dervişoğlu, kendisine yönelik iddiaların zamanlamasına ve Sedat Peker’in iktidara yönelik açıklamalarına ilişkin ise , “İddialar muteber midir, değil midir onu bilmem ama vahim olduğu bir gerçek. Cevaplanmaya muhtaç olduğu bir gerçektir.  İki olayın birbiriyle ilişkisi bir istihbarat tekniği. Ben geçmişimde istihbaratçılar tarafından çok sorgulandım, çok ifade verdim. 12 Eylül döneminde çok eziyet gördük. Bunların yöntemlerini bilirim. Bunlar doğrular ortaya koyup yanlışlar yok etmeyi yanlışlardan hareket ederken de doğruları yok etmeyi çok iyi bilirler. Bu iddialar gündemdeyken böyle bir boş iddiayı ortaya atanlar benim aksini ispat edeceğimi bildiğinden o yanlışsa bu da yanlıştır türünden bir hissiyat oluşturmaya kalkmış olabilir. Meşrebi elverişlidir o bakımdan söylüyorum, ama bunlar merdiven altı üretimlerdir” dedi.

İZMİR'İN KONUŞULMASI GEREKEN PROBLEMLERİ VAR
İzmir'e dair de konuşan  Dervişoğlu, “İzmir'in üzerinde konuşulması gereken problemleri var. Biz bunların TBMM’de takipçisi olmaya devam ediyoruz Bildiğiniz gibi ciddi bir deprem yaşadık. Bu deprem İzmir’in için çeşitli mağduriyetleri oluşturdu. O mağduriyetlerin giderilmesi için TBMM’de bir komisyon kuruldu ve o komisyon çalışmalarını devam ettiriyor. Yakında sonuçlarını paylaşacağız. Depremzedelerin de sorunları var. Onların sorunlarını da dinledik ve onlar da Ankara’ya taşıyacağız” dedi.

GAZİEMİR MÜSTERİH OLSUN, BAKANA SORU SORMAKLA BIRAKMAYACAĞIZ
İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen ve yıllardır nükleer atıkların insan sağlığını ciddi derecede tehdit ettiği Gaziemir’deki eski kurşun fabrikasına ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verdiği yazılı soru önergesine de değinen Dervişoğlu, “İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen Gaziemir’deki kurşun fabrikası var. Buradaki atıklar insan sağlığını tehdit ediyor. Onunla ilgili yazılı soru önergesi verdik ve yanıt bekliyoruz. Biz geriye dönük araştırmalarımızı devam ettiriyoruz. Sorumluların kim olduğunu yakın zamanda bulup kamuoyu ile paylaşacağız. Kimler tarafından yapıldığını bilmiyorum ama böyle bir duyarlılık sergilendiğini biliyorum. Konuyla ilgili benim harici araştırmalarım da var. 2021’de oraya gidilip araştırma ve cezalandırmalar yapılmış. Şu anda konuyu takip ediyorum. Türkiye’ye ithal edilmesi mümkün olmayan katalizör görevi gören bazı çubuklar varmış. Radyoaktif maddeler de varmış. Birlikte çalışıyoruz. Bu konuyu salt bir şekilde hükümete ve bakana soru sormakla bırakmayacağız. İzmir ve Gaziemir müsterih olsun” diye konuştu.

ÇEŞME PROJESİ İÇİN MESAJ: KİMSE İSTEMEZÜKÇÜ DEĞİL!
Çeşme Projesi’ne ilişkin de konuşan Dervişoğlu, “Çeşme'de devam eden Çeşme Projesi ile ilgili alanda görüşmelerimizi yaptık ve bu görüşmeler neticesinde o alanda da İYİ Parti olarak verilmesi gereken katkıyı vereceğiz. İzmir’de hiç kimse istemezükçü bir tavır sergilemiyor. İzmir’deki herkes ortak akılla sorunları çözme noktasında kararlı. Merkezi hükümetle yerel yönetimlerin ortak projelerine İzmir halkının destek vereceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

TORBALI İÇİN PİRİŞTİNA ÖRNEĞİ: AK PARTİ YENİ KURULDUĞUNDA 'AK'MIŞ DEMEK Kİ
Torbalı Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada vefat eden İsmail Uygur'un yerine gelecek ismin belirlendiği ve yargıya intikal eden seçimler hakkında konuşan Dervişoğlu, "Ortada bir görevden alma yok, kayyum yok, suistimal da yok. Ortada bir vefat var. Tıpkı rahmetli Ahmet Piriştina'nın vefatı gibi. AK Parti yeni kurulduğunda gerçekten demokratik açıdan yolsuzlukla, yolsuzlukla mücadele ediyormuş ve 'AK' -mış demek ki. O dönem bir belediye başkan adayı çıkarmadılar. Aradan yıllar geçti ve AK Parti İsmail Uygur vefat edince ben bu örneği vermiştim ancak bunu yapmadılar ve mahkeme üzerinden bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bu durum İzmir'in demokrasi yapısıyla bağdaşan bir durum değildir" diye konuştu.

 
Çeşme yaza hazır, vaka sayısı sıfır!
 
İzmir'in Adalet Aracı yola çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel'den 'Ayasofya'da Ata'ya hakaret'e suç duyurusu!
CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Ayasofya Camii’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
CHP'li Sındır: Vergide öncelik adalet olmalı!
CHP'li Sındır, TBMM’de kabul edilen vergi borçlarını, cezalarını kapsayan ...
CHP'de ihracı istenen eski başkan: Makamları siyasi hesaplaşma aracı olarak görenler...
Buca İlçe eski Başkanı Akdağ, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi ...
 
Sürekli'den Bergama çıkarması: Yatırım raporu ve 'Millet Bahçesi' çıkışı!
AK Parti'de karınca modeli saha çalışmalarında hız kesmiyor. AK Parti ...
O belediyede flaş gelişme: CHP İl Başkan Yardımcısı'nın işine son verildi!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ...
Erdoğan ile Biden'ın görüşeceği tarih belli oldu
Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Şentop: 10 bin dolar alan kimdir, açıklansın!
Meclis Başkanı Şentop, "Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi" iddialarına ...
CHP İzmir pankartla sordu: 10 bin dolar maaş alan siyasetçi kim?
Organize suç örgütü lideri Peker'in iddiaları siyasette gündem olmaya ...
AK Parti Karşıyaka'dan 'anıt' tepkisi!
Karşıyaka Belediye Meclisi'nde kabul edilen Azerbaycan, Kırım Türk ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Cemil Tugay’la A’dan Z’ye siyaset… Çarpıcı mesajlar!
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri