POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
KAP geldi: Mourinho hayali gerçek oluyor!
KAP geldi: Mourinho hayali gerçek oluyor!
Zorunlu askerlik devam edecek mi?
Zorunlu askerlik devam edecek mi?
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
'FETÖ elebaşı başka bir yere götürüldü' iddiası!
"FETÖ elebaşı başka bir yere götürüldü" iddiası!
27 Mart 2024 Çarşamba - 11:54

Dervişoğlu'ndan iktidara 'bakan', CHP Lideri Özel'e 'su yolu' çıkışı!

İYİ Parti’nin TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dervişoğlu yerel seçimler öncesi CHP’yi eleştiri yağmuruna tuttu. Dervişoğlu İzmir’in mevcut belediye başkanları ile ilgili olarak, “Bu insanlar parti içi çekişmelerde tasfiye edilmişlerdir” derken, CHP Lideri Özel’in sık sık İzmir’e gelmesini de eleştirdi. “İzmir iki partinin yarış alanı değil. Yarışta biz de varız” diyen Dervişoğlu iktidara da bakanların seçim kampanyalarında sahaya inmesi üzerinden tepki gösterdi.

Dervişoğlu ndan iktidara  bakan , CHP Lideri Özel e  su yolu  çıkışı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye 31 Mart’ta gerçekleştirilecek kritik yerel seçimler için geri sayıma geçti.

Süreçte partiler ve adaylar çalışmalarını sürdürürken İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu partisinin il binasında yerel seçim ve ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

İKTİDARA: YEREL SEÇİM ÜZERİNDEN ELLERİNİ ÇEKSİNLER!
Dervişoğlu konuşmasında İzmir’de yarışın iki CHP ve AK Parti arasında değil İYİ Parti dahil 3 parti arasında geçeceğini vurguladı. Dervişoğlu iktidara ise, “Hükümete sesleniyorum yerel seçim üzerinden ellerini çeksinler” çağrısında bulundu.

Dervişoğlu, “Uzunca bir süreden beri yerel seçim kampanyaları devam ediyor. İzmir’de kendisine yakışan tempoda hazırlıkları sürdürüyor. Bizler de İzmir’in ilçelerine giderek vatandaşların sorunlarını dinliyor ve adaylara destek vermeye gayret sarf ediyoruz. Bir yerel seçim atmosferi maalesef yok. Sanki siyasi partilerin liderlerinin yarışı varmış gibi hissediyor vatandaş. Bu seçimde ne cumhurbaşkanı ne de milletvekili seçeceğiz. Adayların projeleri ve liyakatleri öne çıkacak. Kampanya sahası bakanlardan geçilmiyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi nedeniyle bu bakanların tamamı atanmış bürokrat olması vasfıyla kendilerini hissettiriyorlar.  Üzülerek şahit oluyorum ediyorum devlet hızla parti devleti olmaya doğru evriliyor. Tehlikeli bir durumla karşı karşıya bulunduğumuza delalet ediyor. Hükümete sesleniyorum yerel seçim üzerinden ellerini çeksinler. Adaylarımız etkin ve yetkin kişiler. İzmir’e hizmet etme aşkı ile yanıp tutuşuyorlar. CHP ve AK Parti’nin yarattığı kutuplaşma herkesin malumu. Biz vatandaşı iki kutuplaşmadan kurtarmak için yola çıktık. Bütün siyasi partiler seçimlere girmek sureti ile sürecin daha güzelleşmesine katkı sağlayacak bir şekilde sahada bulunuyor. İzmir kutuplaşmaya doğru sevk etme arzusundan hem AK parti hem de CHP bir türlü vazgeçmiyor. Biz adayların özellikleri ile yarışmasını istiyoruz. Bütün siyasi partilere elbette saygımız var ama AK parti ve CHP ne yaparsa yapsın bu yarışın 2 parti arasında geçebilmesini temin edemediler. İYİ Parti de yarışın içindedir. Adaylarımız iddialıdır. İzmir’deki seçimler 3 siyasi parti arasında geçiyor. Bizim bu seçime müstakil olarak girmemiz CHP çevrelerinde rahatsızlık yarattı. Bizim seçmenimiz kendi partisine oy verirse başka bir partiye kazandıracakmış gibi bir hissiyat yaratmaya çalışıyorlar. Biz bütün siyasi partilerin oylarına talip olan siyasi bir kurumuz. Hükümetten bezen ve bıkan seçmenin oyuna talibiz. Belediyelerdeki yanlış uygulamalar ile hizmetsizlikten bizar eden CHP’lilerin de oylarına talibiz. Yarışta adayların kimliği ve kişiliği ile İzmir’i daha iyi yönetme ehliyetine sahip adaylarımızın olması nedeniyle bütün siyasi partilerin oyların sahibiz" dedi. 

"ÖZGÜR ÖZEL İZMİR’İ SU YOLU YAPTI!"
Dervişoğlu konuşmasında sık sık İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili olarak, “Özgür Özel İzmir’i su yolu yaptı. 4 defa geldi. Bir kere daha gelecekmiş. Bana sorarsanız buradan hiç ayrılmaması gerekiyordu. CHP kendisine bakmalı. Ellerinde büyükşehir dahil 24 belediyenin 21’inde aday değişikliğine gittiler. Bu bir anlamıyla 24 belediyeye sahipken 21’inin adayını değiştiriyorsanız İzmir’e doğru hizmet yapmadığını itiraf etmiş oluyorsunuz. Biz biliyoruz ki bazı başkanlar İzmir’imizin ilçelerine güzel hizmetlerde de bulundu. Bu başkanların hizmetlerinin yok sayılması suretiyle aday gösterilmemeleri ayrı bir hesabın işareti olsa gerek. CHP İzmir’i ya yönetemediğini itiraf etmiştir ya da İzmir’in iradesine ihanet etmiştir. İzmir halkı bu oyunu bozacaktır” dedi.

"İZMİR İKİ PARTİNİN YARIŞ ALANI DEĞİL, YARIŞTA BİZ DE VARIZ!"
Dervişoğlu, İzmir’de AK Parti ve CHP’nin yarışacağı yönündeki yorumlara yönelik olarak, “İzmir iki partinin yarış alanı değil. Yarışta biz de varız. AK Parti ile CHP’nin adayları ile kendi adayımız Ümit Özlale mukayese ettiğimizde kariyeri, projesi her yönüyle diğer adaylarla mukayesenin kabil dahil olmadığını ifade etmek isterim. İzmir kendini kutuplaştırmadan kurtaracak. 3 gün sonra seçim var. Pazar günü sandıklar gideceğiz İzmir halkı sandığa iradesini yansıtacak. İYİ Parti’ye gösterdiği teveccühü siyasi tarihe şerh edecektir. Sonuç ne olursa olsun tüm adaylara başarılar diliyorum. İzmir halkı liyakati İzmir sevgisini önemseyecek. Kendini kutuplaşma rüzgarına teslim etmeyecektir” ifadelerini kullandı.

LOGOSUZ KAMPANYA YORUMU!
Dervişoğlu, “AK Parti’nin Büyükşehir adayı Hamza Dağ’ın kampanyasını logosuz olarak sürdürmesi ile ilgili olarak, “Onu AK Parti adaylarına sormak lazım. Rivayetler muhtelif. İzmir’i zor bir seçim sahası olarak görüyorlar. Kendi kimliklerini öne çıkarmaya çalışıyor olabilirler” dedi.

"ÖZLALE’NİN DİKKAT ÇEKİCİ BİR MAL VARLIĞI OLMADIĞINI BİLİYORUM!"
İYİ Parti’nin İzmir Büyükşehir Adayı Ümit Özlale’nin mal varlığını açıklamaması ile ilgili soruya yanıt veren Dervişoğlu, “Ümit Özlale’nin dikkat çekici bir mal varlığını olmadığını biliyorum. Milletvekili olunca mal beyanında bulunursunuz zaten. Kimin mal varlığı tartışmalı ise onlar kendi durumlarını kurtarsınlar. Vatandaşlar bu kadar servetin nasıl edinildiğini doğrusunu isterseniz merak ediyor” yanıtını verdi.

"MİLLET İTTİFAKI’NIN BAŞKANLARI TASFİYE EDİLDİ"
Özgür Özel’in sık sık İYİ Parti seçmenine seslenmesi ve ‘Türkiye İttifakı’ vurgusu hakkında konuşan Dervişoğlu CHP’nin aday göstermediği İzmir’in mevcut başkanlarına da vurgu yaptı.

Dervişoğlu, “Bu ittifak artık bezginlik getirdi. İttifaka bu kadar düşkünse aday gösterilmeyen belediye başkanları Millet İttifakı’nın başkanları idi. Başkanları fütursuzca değiştirmek bunu yaparken hangi kriterleri kullandıklarına dair bir açıklamada bulunmamak onların bugünkü arzularını tekzip ediyor bana göre. Büyükşehir dahil 24 belediyeleri var. 21’nin adayı değişti. Genel başkan yerine koyun kendinizi. O zaman bu 21 belediye başarısız oldular ki siz onlarla ilgili bir düzenleme yapıyorsunuz. Biz biliyoruz ki bazı başkanlar İzmir’imizin ilçelerine güzel hizmetlerde de bulundu. Bu başkanların hizmetlerinin yok sayılması suretiyle aday gösterilememeleri ayrı bir hesabın işareti olsa gerek. CHP İzmir’i ya yönetemediğini itiraf etmiştir ya da İzmir’in iradesine ihanet etmiştir. İzmir halkı bu oyunu bozacaktır. Aday gösterilmeyen başkanların içinde İzmir halkının takdirine mazhar olmuş insanlar da vardı. Bu insanlar parti içi çekişmelerde tasfiye edilmişlerdir. İzmir halkı iradesini yok sayan anlayışa oyları ile cevap verecektir. Demek ki beceremediler ki değiştirdiler. Halk da diyor ki bazıları beceriyordu sen bana sormadan değiştirdin. Bu da halkın iradesini yok saymak anlamına geliyor. Eksik olabilir hizmetleri ben biliyorum ki bilgileri, projeleri kapsamında ellerinden geleni yapmıştır” diye konuştu.

 
Kasapoğlu'ndan '2024 seçimleri' makalesi!
 
Yüzlerce yıllık yörük geleneği İzmir'de sürüyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Begüm Erol 27 Mart 2024 Çarşamba 12:57

Ağzına sağlık sayın vekilim, yüreğimizden geçen herşeyi dile getirmişsin.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kasapoğlu'ndan '2024 seçimleri' makalesi!
Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet ...
Buca'da 'Görkem'li kortej heyecanı!
31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’ne sayılı günler kala, CHP Buca ...
CHP'li Önal'dan emeklilere destek projeleri!
CHP Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, emekli vatandaşlara yönelik ...
 
Soyer'den demokratik kitle örgütleriyle zirvede toplumsal birleşik muhalefet vurgusu!
İzmir Demokratik Kitle Örgütleri’nin temsilcileriyle buluşan İzmir Büyükşehir ...
CHP'li Eşki tarımsal üretime destek planlarını anlattı
CHP’nin Bornova Belediye Başkan Adayı Ömer Eşki, seçim çalışmalarına ara ...
Başkan Kırgöz'den 'baba ocağı' çağrısı!
Başkan Kırgöz, "Geçmiş dönemde yaşanan tüm kırgınlıkları, küskünlükleri ...
 
İzmir’de gönüllüler de seçim yorgunu: Sandıklarda boşluk var!
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala ana gündem maddelerinden ...
Dağ sanayicilerle buluştu: Bizimle kolay anlaşacaksınız... Bize kolay ulaşacaksınız!
Cumhur İttifakı'nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, ...
Torbalı'da CHP'nin Adayı Demir'e 'İYİ' destek!
Torbalı'da İYİ Parti'nin 6’ıncı Sıra Meclis Üyesi Adayı Erkan Karataş, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri