POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
10 Eylül 2021 Cuma - 12:10

Dervişoğlu’ndan ‘ittifakta kriz’ iddiasına çarpıcı yanıt!

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Dervişoğlu son günlerin tartışma konusu olan ‘Millet İttifakı’nda kriz mi var?’ sorusuna çarpıcı yanıtlar verirken, açıklamasının İzmir özelindeki bölümünde, “Sayın Tunç Soyer söyledi, ‘Ben sadece İzmir’de yaşayan insanların değil pelikanların da belediye başkanıyım’ diye... Vatandaşlarımız pelikanlardan daha fazla ilgi görme talebini sıklıkla güncelliyor” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu’ndan ‘ittifakta kriz’ iddiasına çarpıcı yanıt!

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. 

Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirileriyle gündeme gelen ‘Millet İttifakı’nda kriz’ iddiaları ve İzmir özelindeki yansımalara sorularına çarpıcı yanıtlar verdi. 

KISIR TARTIŞMALARLA BOZULMASINI BEKLEMEK ABESLE İŞTİGAL! 
İYİ Partili Dervişoğlu, “Millet İttifakı’nın Cumhur İttifakı’ndan farklı bir yanı var Biz CHP ile ittifakı kurarken gerek genel ve gerek yerel seçimde yaptığımız her iki ittifakı da protokole bağlamıştık. Sayın Paçacı’nın açıklamasının bir bardak suda fırtına koparacak derecede olduğunu düşünmüyorum. Millet İttifakı’nın ruhunu yaşatmamızı millet istiyor. Biz bu isteği karşılamakla mükellefiz. Millet İttifakı sıradan bir ittifak değil... Milletin talebiyle oluştu. Kısır tartışmalarla bozulmasını beklemek abesle iştigaldir. Havuz medyası ciddi sorun varmış gibi sunuyor. Her iki parti ayrı ayrı siyasi kurumlar. Ayrı görüşleri var” diye konuştu. 

PELİKAN GÖNDERMESİ 
Dervişoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi üzerinden CHP ile İYİ Parti arasında çatlak olduğu iddiasına yönelik soruya şu yanıtı verdi: İzmir’de Millet İttifakı olarak seçime girdik. O ittifak İzmir’deki o dönem yapılmış yerel seçimleri kapsayan bir ittifaktı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız da açıklamada bulundu. ‘sandıklar açıldığı anda ittifak fiilen bitmişti’ dedi. Ben de diyorum 'o protokol çerçevesinde sandıklar açıldığında bitmişti’ ama o ittifakın ruhu yaşamaktadır. Millet bu ittifakın sürdürülmesini istiyor. Bizim CHP ile görüş ayrılıklarımız olabilir ama bu ittifaka zarar vermez. Sayın Tunç Soyer söyledi, ‘Ben sadece İzmir’de yaşayan insanların değil pelikanların da belediye başkanıyım’ diye. Vatandaşlarımız pelikanlardan daha fazla ilgi görme talebini sıklıkla güncelliyor.

HÜKÜMET VE YEREL YÖNETİM ORTAK ADIM ATMALI 
Öte yandan Dervişoğlu İzmir'in trafik sorunu hakkında da açıklamalarda bulundu. İYİ Parti İzmir Milletvekili şu ifadeleri kullandı: İzmir’in önemli sorunlarından biri trafik sorunu... Zaman kaybetmeden, çözümü yolunda ciddi adımlar atılmalı. Hükümet ve yerel yönetimin bu çözüm konusunda ortak adım atmasını bekliyoruz. Torbalı’nın Pamukyazı Mahallesinde önemli bir mesele var. Köyün muhtarı ve köyde yaşayanlarla görüştük, ciddi bir sorunla karşı karşıya olduklarını gördük. Orada bir kavşak çalışması yapılmış, sanki mühendisler burada trafik akışını nasıl sağlarız değil de nasıl yapsak kaza olur diye çalışma yapmışlar gibi görünüyor. 2 defa o kavşaktan döndüm, kaza olma ihtimali kendini hissettirdi. Orada yol çalışması yapılmış mahalle 2’ye bölünmüş. Ne üst geçit, ne yaya geçidi, ne trafik lambası var. Bunu Bakanlığa kadar ileteceğim ama Karayolları Genel Müdürlüğü’nün orada ciddi bir çalışma yapmasını ve sorunu çözmesini talep ediyorum. Takipçisi olacağım... 

 
İzmir'deki utanç davasında 31 yıl hapis kararı!
 
Altınordu'da Eroğlu'ndan defansa uyarı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli'den CHP'ye 'yatırım' çıkışı, trafik ve Körfez salvosu!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir’in 99. kurtuluş yıldönümü ...
CHP'li Purçu kira artışlarını Meclis'e taşıdı!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, özellikle metropol kentlerde konut ...
Ersin Tatar'dan İzmir'de anlamlı mesai!
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İzmir ...
 
Sürekli'den CHP'ye tören mesajları tepkisi!
AK Parti İl Başkanı, CHP'nin kuruluş ve kurtuluş yıldönümi töreninde iktidarı ...
Bakan Akar'dan İzmir'de Atina'ya '12 mil' çıkışı!
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen ...
Erdoğan'dan İzmir'deki sempozyumda Atina'ya video-mesaj!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam da 9 Eylül'de, İzmir'in kurtuluşunun 99. yıl ...
 
CHP İzmir'den çifte kutlama, Yücel'den iktidara salvo!
CHP İzmir Örgütü, partinin kuruluşunun 98., İzmir'in de düşman işgalinden ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan o zirve için ABD'ye gidiyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Zirvesine katılmak ...
CHP'li Sındır: Kırsalda yürütmenin boşluğunu...
Bergama’da 20 köy muhtarıyla bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Kamil ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri