POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tepkilerin odağındaydı... Diyanet, Audi'yi iade etti!
Tepkilerin odağındaydı... Diyanet, Audi'yi iade etti!
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
4 Nisan 2018 Çarşamba - 11:01

EİB Moda Tasarım Yarışması'nda final heyecanı

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Moda Tasarım Yarışması'nın final defilesi 6 Nisan Cuma günü yapılacak.

EİB Moda Tasarım Yarışması nda final heyecanı

İhracatın lokomotiflerinden hazırgiyim ve konfeksiyon sektörünün daha katma değerli ürün ihracatının yolunu açaca, genç ve vizyoner tasarımcıları Türk hazırgiyim sektörüne kazandırmak amacıyla Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması'nda 13. finale kısa süre kaldı. İzmir Kültürpark içerisindeki Lunapark'ta 6 Nisan Cuma akşamı gerçekleştirilecek final defilesinde, nostalji ile bugünü buluşturan 'Newstalgia' temasıyla hazırladıkları tasarımlarla finale kalan 10 tasarımcı koleksiyonlarını jürinin beğenisine sunacak ve birincilik mücadelesi verecek. Finalistler, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen yarışmada sonbahar-kış koleksiyonundan oluşan hazırladıkları 4'er kostümü, Öner Evez kareografisiyle podyumda sergileyecek.

EİB Moda Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Burak Sertbaş, EİB Moda Tasarım Yarışması'nın final defilesinin bir yıllık hazırlığın semeresi olduğunu söyledi. Final defilesi için nostalji ile bugünü buluşturan Newstalgia temasına uygun olarak her İzmirlinin anılarında güzel hatıralara sahip olan Lunapark alanını seçtiklerini belirten Sertbaş, Kültürpark Lunapark alanının tarihi bir geceye evsahipliği yapacağını dile getirdi.

Organizasyonun Türk hazırgiyim sektörüne vizyoner tasarımcılar kazandırdığını anlatan Sertbaş, "Daha önceki yarışmalarımıza finalist olarak katılan Emre Erdemoğlu, Mahmut Ağaç, Ruhi Tamer Çoğal, Merve Uçar ve Nuray Atalayman uluslararası üne kavuşan ve ödüller kazanan isimler oldu. EİB Moda Tasarım Yarışması bu isimlere vitrin oldu. Bu yarışma ile birlikte bundan sonraki yıllarda sayının artacağından hiç şüphem yok" diye konuştu.

Yarışmanın birincisine 15 bin, ikinciye 10 bin ve üçüncüye de 5 bin TL para ödülünün verileceği organizasyon kapsamında ayrıca ilk üçe giren tasarımcılar, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı'nca tasarım tebliğinde yazan koşulları yerine getirmeleri halinde yurtdışında eğitim desteğine başvurabilecek.

EİB 13. Moda Tasarım Yarışması'nda final heyecanını yaşayacak tasarımcıların 7'si İstanbul'daki üniversitelerde eğitim görürken, 2'si İzmir ve 1 tanesi de Ankara'da eğitim görüyor. Abdul Cihad Sünbül, Atlan Toygar Rona, Çağla Demirkıran, Dilara Karaca, Elif Doğu, Ezgi Vural, Fadime Yıldırım, Fatma Süleymanoğlu, Gözde Ekizceli ve Yağmur Aysan, 6 Nisan Cuma günü jüri karşısında ter dökecek.

JÜRİDE KİMLER VAR?
EİB Moda Tasarım Yarışması'nın Final Defilesini Fatoş Kabasakal sunarken, jürisinde ise; Burak Sertbaş, Elvan Ünlütürk, Tuvana Büyükçınar, Simay Bülbül, Gamze Saraçoğlu, Özlem Kaya, Nejla Güvenç, Yıldırım Mayruk, Lara Sayılgan, Ceyda Balaban, Hakan Öztürk, Dilek Süslüer ve İsmail Acar yer alacak. (DHA)

 
Karataş'tan Türkeş mesajı: Onun uzlaşmacı siyaseti...
 
İzmir'de eylem öncesi baskın: 12 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Alaçatı Ot Festivali yine dopdolu olacak
İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen ve geçen yıl ziyaretçi sayısıyla rekor ...
'Menfez Paşa'sı şehit ailesini tehdit etmiş!
Marmaris'te, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
İzmir merkezli FETÖ operasyonu: 21 gözaltı!
İzmir merkezli 11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "STK yapılanması"na ...
 
Cezaevi firarisi İzmir'de polisten kaçamadı!
İzmir'in Çeşme ilçesinde, cezaevi firarisi Ö.A. (36), polis tarafından yakalandı.
FETÖ'den gözaltına alınmıştı: O başkan hakkında flaş karar!
İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ...
Yakalanan 2 teröristin üzerinden servet çıktı!
İstanbul’da, terör örgütü DEAŞ’a para ve askeri teçhizat aktaran örgüt ...
 
ABD'de askeri helikopter düştü: 4 ölü
Kazanın nedeni henüz açıklanmazken 4 deniz piyadesinin hayatı kaybettiği açıklandı.
Yüz binlerce esnafı ilgilendiren önemli değişiklik
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "60 bin serbest muhasebeci mali müşavir de artık ...
Feci kaza: Eski sendika başkanı yoğun bakımda
İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, panelvan minibüs ile otomobil çarpıştı, 1 kişi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri