POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
4 Ekim 2017 Çarşamba - 13:04

Ege-Koop Başkanı Arslan'dan 'fırsatçı' uyarısı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan bazı fırsatçı müteahhitlerin, ev sahibi olmak isteyen vatandaşları kısa sürede yüksek kar vaadiyle kandırdığını belirterek “Alacağınız evin bir yılda yüzde 50-60 kar elde etmesi mümkün değil. Bu fırsatçıların tuzağına düşmeyin” dedi.

Ege-Koop Başkanı Arslan dan  fırsatçı  uyarısı

İzmir'in, Türkiye'nin her yerinden göç aldığını söyleyen Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, konut sektöründe bazı müteahhitlerin de bunu fırsat olarak gördüğünü söyledi.?İzmir'de inşaat yapılan alanlar azalırken faiz ve enflasyondaki artış nedeniyle inşaat metrekare birim maliyetlerinin de artığına dikkat çeken Aslan, arsa fiyatları fahiş derecede yükseldiğine dikkat çekti. Aslan, sektörde “Yap-Satçı” olarak bilinen bazı müteahhitlerin türediğini belirterek “Cebine üç-beş kuruş sermaye koyan bu kişiler, işyerlerini kapatıp arazilerine ya da başka yerlerde yüksek oranlardaki kat karşılığı ile konut yapmaya başladı. Bunun için de inanılmaz yöntemlere başvuruyorlar. Konut inşa etmek için kimi yerde yüzde 50-60’a varan oranlarda kat karşılığı sözleşme yapıyorlar. Ancak ellerindeki kıt sermaye nedeniyle işçi alacaklarını, vergi ve sigorta primlerini dahi zar-zor ödüyorlar. Öte yandan yüksek kar elde etmek için de birbirleriyle amansız rekabete girişmiş durumdalar” dedi.

Vatandaşları uyaran Aslan, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “Hane halkının tasarruf açısından 'kârlı yatırım' olarak konutu görmesi; bu 'fırsatçı' yap-satçıların iştahını kabarttı. Böylece iyi niyetle ev sahibi olmak isteyenlerin 'tuzağa düşmemek' için gereğinden fazla 'duyarlı' olacağı yeni bir süreç başladı” diye konuştu.

HER YÖNTEMİ DENİYORLAR

Tüm bu yapının “Sağlıksız, kalitesiz ve sosyal alanı olmayan konutlar” üretilmesine neden olduğunu söyleyen Aslan, “cebine üç-beş kuruş koyan bazı kişiler hiç ilgi ve bilgileri olmadığı halde müteahhitliğe soyunuyorlar. Böylece; sağlıksız ve niteliksiz konutları üretiyorlar. Vatandaş da büyük bir tuzağın içine çekiliyor” dedi. Aslan, sistemin nasıl çalıştığını şöyle anlattı: “Fırsatçılar, 'aldatıcı' reklamlarla konut satışı yapmaya çalışıyorlar, satamayınca bu kez de, ellerinde kalan konutları nakde çevirmek için 'mal takası' olan 'Barter' denilen yönteme başvuruyorlar. Bu sistemle 'muvazaalı' şekilde yakınları adına konut kredisi kullandırıyorlar, kredi çıkmazsa bu kez de inşaatın her alanında üretim yapan taşeronlar arasında 'daire takasıyla' işi çevirmeye çalışıyorlar. Yetkisiz, bilgisiz, fırsatçı kişilerin yap-satçı olarak sektöre girip 'niteliksiz' konut üretmesi, konutları satamaması ve konutların bir yıl içinde yüzde 50-60 oranında değerleneceği 'kandırmacasıyla' kabak vatandaşın başında patlıyor.” Türkiye'de alınacak her hangi bir evin bir yılda yüzde 50-60 değerlenmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Aslan, “SPK lisanslı değerlendirme şirketlerince yapılan ekspertiz raporları zaten bunun olamayacağını gösteriyor. Bu uyanıkların tuzağına düşmeyin” diye konuştu.

 
Başkan Soyer'den Çin'de 'Slowfood' mesaisi
 
Rusya'dan çok önemli 'domates' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Saman ithalatında çarpıcı açıklama: Kanıma dokundu ama...
Samanda fiyatların ikiye katlanması üzerine devreye giren yetiştirici ...
İzmir'de Shoexpo heyecanı: Sektör bu fuarla büyüyor!
İZFAŞ tarafından düzenlenen Shoexpo- İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı 42. ...
Bakan Zeybekci'den Kılıçdaroğlu'na: Yine birileri eline kağıt vermiş!
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Borsası'nda pamuğun ilk ürün törenine ...
 
Pakistan gemi sökümde Aliağa'yı örnek aldı
Aliağa ilçesine Pakistan'dan gelen Baluchistan Kalkınma İdaresi Heyeti, ...
Ege İhracatı'nda tütün sürprizi!
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Eylül ayında 978 milyon 238 bin dolar ihracat ...
Eylül ayı enflasyon rakamları açıklandı
TÜFE eylülde yüzde 0,65, Yİ-ÜFE yüzde 0,24 arttı. Yıllık enflasyon tüketici ...
 
İzmirli yetiştiriciler saman ithal etti
İzmir İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, artan saman fiyatları ...
Torbalı Ticaret Odası Almanya'ya model oldu
Almanya’nın Bochum kentinden 11 meslek lisesi öğrencisi staj için Torbalı ...
Demirtaş: Herkesin gözü İzmir'de!
İnciraltı Masha Lounge’de İzmir Ticaret Odası 67. Ve 68. Meslek Komiteleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri