POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
2 Nisan 2018 Pazartesi - 12:55

Ege Üniversitesi'nde kadro krizi!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı, İdari Mali İşler Daire Başkanlığı ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde çalışan 450 taşeron işçinin, güvenlik soruşturmasını geçtikleri ve sınavlardan başarılı oldukları halde kadroya geçemediklerini söyledi. Ege Üniversitesi'nden yapılan açıklamada ise "Sınava girip başarılı olan 3 bin 114 kişiden kadroya geçemeyenlerin sayısı 157'dir " denildi.

Ege Üniversitesi nde kadro krizi!

Taşeron işçilerin kadroya geçişlerini düzenleyen 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında başlayan çalışmalar devam ediyor. KHK kapsamında İzmir'deki Ege Üniversitesi’nde kadroya geçmeyi bekleyen çok sayıda işçi büyük şok yaşadı. Ege Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığı, İdari Mali İşler Daire Başkanlığı ve Diş Hekimliği Fakültesi’nde çalışan ve DİSK Genel İş İzmir 7 No’lu Şube ile Hak-İş’e bağlı Hizmet İş, yine Hak-İş’e bağlı Büro İş’te örgütlü 450 taşeron işçinin, güvenlik soruşturmasını geçtikleri ve sınavlardan başarılı oldukları halde kadroya geçemediği öne sürüldü. Kadroya geçemeyen işçilerin bir bölümü, bu sabah EÜ Rektörlüğü önünde toplandı.

DİSK Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube Sekreteri Özgür Genç, Genel-İş’e bağlı çalışan 100 işçinin kadroya alınmadığını belirtti. Genç, "24 Aralık’ta başvuruları kabul edilen, sınava tabi tutulup başarılı olan ancak geçen cumartesi günü açıklanan listede isimleri olmayan arkadaşlarımız büyük şaşkınlık içerisinde. Ve arkadaşlarımızın kadroya neden alınmadıklarına dair hiçbir açıklama yapılmadı. Bu arkadaşlarımız neden bugün işsiz, kimse bir şey bilmiyor. Bizim burada işten atılan arkadaşlarımızdan birinin bile savcılık kaydı yok, bir gün mahkemeye gitmemiş insanlar. Neye istinaden ayırdıklarını bilmiyoruz. KHK’da öngörülen bütün şartları yerine getirdiler. 24 yıldır burada çalışan arkadaşlarımız var" dedi.

"BU SIKINTILARA DİKKAT ÇEKMİŞTİK"
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da şunları söyledi: "150 bin taşeron işçi, işsiz kalacak derken aslında bu sıkıntılara dikkat çekmiştik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, sınavların bir formalite olduğunu söyledi. O formalite sınavlarda şaka gibi bir karar çıktı. 450 Ege Üniversitesi çalışanı işsiz kaldı."

"HAYALDİ VE ÖYLE KALDI"
Bu tür yasaların KHK ile çıkmasının birçok sorunu da beraberinde getireceğini kaydeden Memiş Sarı, "Rektörler ya da bürokratlar bireysel davranarak, intikam duygusu ile hareket ediyor. Pırıl pırıl insanların işsiz kalmasına neden oluyorlar. Şu anda etrafımıza baktığımızda en çok işsiz kalanların kadın olduğunu görüyoruz. TBMM’de kadınların tiyatro sahnesine çıkmasını onaylamayan zihniyet, bugün kadınların iş hayatından ve ekonomik hayattan çekilmesini, evine kapanmasını ve çocuk büyütmesini istiyor. Aynı zihniyet Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nde de var. Atılan işçilerin yüzde 80’i kadın. Taşerona kadro hayaldi, öyle de kaldı" dedi.

Genel İş İzmir 7 Nolu Şube’nin Diş Hekimliği Fakültesi İşyeri Temsilcisi Eray Topal da kadroya alınmayan işçilerden biri oldu. Güvenlik soruşturmasını geçtiğini ve sınavda da başarılı olduğunu, ancak kadroya geçemediğini söyleyen Topal, mağdur olduklarını belirtti. Ailesinde ne FETÖ ne de terörle alakalı kimsenin bulunmadığını da vurgulayan Topal, işini geri istediğini ifade etti.

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA
Ege Üniversitesi'nden konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada ise "Ege Üniversitesi'nde taşeron işçi olan çalışanlarımızın, sürekli işçi kadrolarına geçiş sınavında, sınava giren 3 bin 114 kişinin tümü başarılı bulunmuştur. Sınava girip başarılı olan 3 bin 114 kişiden kadroya geçemeyenlerin sayısı ise 157'dir. Söz konusu 157 kişinin kadroya geçişleri 657 sayılı Kanun'un 48. maddesinde belirtilen şartlara uygun olmaması nedeniyle sağlanamamıştır. Kadroya geçişleri yapılamayanların haklarını aramaları yönünde idari yargı yolu da açıktır" denildi. (DHA)

 
İzmir siyasetinde kulisleri hareketlendiren ziyaret: MHP AK Parti’ye gidiyor!
 
Can Dündar hakkında kırmızı bülten
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dereye uçan araçtaki polisten 12 gün sonra acı haber
Trabzon'da dereye uçan ekip otosunda akıntıya kapılarak kaybolan polis ...
Afrin'de kaçan teröristlere hava harekatı!
TSK'ya ait uçaklar, Afrin'de dağlık alanlara saklanan terör örgütü YPG/PKK ...
İzmir yangınların yarasını 3 kat yeşille sardı!
İzmir'de son 30 yıl içinde çıkan yangınlarda toplam 45 bin hektar ormanın ...
 
İzmir'deki 'balkon davası'nda Yargıtay'dan emsal karar!
Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, balkon demirleriyle ilgili emsal bir karara ...
Pasaport, ehliyet ve kimlikte yeni dönem başladı
Pasaport ve sürücü belgeleri nüfus müdürlüklerinden verilmeye başlandı.
Karlov suikasti ile ilgili flaş gelişme!
Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastına yönelik soruşturmada yeni bir gelişme ...
 
Hacettepe Teknokent'te FETÖ operasyonu!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hacettepe Teknokent ile ilgili FETÖ/PDY ...
ASELSAN mühendisinin sır ölümüyle ilgili şok ifadeler!
ASELSAN mühendisi Hüseyin Başbilen'in 2006'da aracında ölü bulunması ile ...
Cezaevi nakil aracı devrildi: 2 şehit
Karabük'ün Yenice ilçesinde cezaevi nakil aracının devrilmesi sonucu 2 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri