POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
14 yaşındaki çocuk dehşet saçtı: 3 yaralı
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Beşiktaş 5 maç sonra galibiyeti hatırladı!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
Tanju Özcan'ın eşinden Bolu Belediyesi'ne protesto!
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
İran Konsolosluğu'nda canlı bomba alarmı
8 Mart 2018 Perşembe - 10:02

Eğitim camiasında performans rahatsızlığı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) performans sistemi için başlattığı yönetmelik çalışmalarını tamamladı. Yeni sistemde öğretmenler; hem velilere hem öğrencilere hem de yöneticilere sorulacak. Ancak performans değerlendirme sistemi, eğitim camiasında tartışmaları da beraberinde getirdi.

Eğitim camiasında performans rahatsızlığı!

MEB'in hazırladığı 'Öğretmen Strateji Belgesi', Resmi Gazete'de yayımlandı.

Pilot il olarak seçilen İzmir, Ankara, Antalya, Balıkesir, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, Kayseri, Malatya, Mardin, Samsun ve Trabzon'da başlayacak olan yeni uygulamaya göre öğretmenlerin performansları, hem velilere hem öğrencilere hem de yöneticilere sorulacak. Ancak eğitim sendikaları bu uygulamaya tepkili. Eğitim İş İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Adem Yıldırım, performans değerlendirme sisteminin, öğretmenlik mesleğini değersizleştirmenin geldiği noktayı gösterdiğini savundu. Bu değerlendirmelerin bütünüyle 'yandaş-muhalif' çerçevesinde gerçekleştiği ve MEB'in asıl amacının eğitimde ücretli, sözleşmeli ve güvencesiz istihdamı yaygınlaştırmak olduğunu iddia eden Adem Yıldırım, "Türkiye'de eğitimde yaşanan nitelik sorununun nedeni öğretmenlerin sözde düşük olan performansları değildir. Öğretmen eğitimin temelidir ancak öncelikli olan eğitime yaklaşım anlayışının ulusal olması, siyasi değil ulusal hedeflerin ön plana çıkarılmasıdır" dedi.

"PERFORMANSLARI ÖLÇMEYECEĞİZ"
Eğitimde yaşanan sorunlara kalıcı çözümler üretmek zorunda olan bakanlığın, okullarda bilimsel, laik, ulusal, demokratik ve nitelikli bir eğitim anlayışını yerleştirmek yerine, öğretmeni itibarsızlaştıracak, iş güvencesini ortadan kaldıracak bir eğitim anlayışını yerleştirmesini kabul etmeyeceklerini belirten Yıldırım, iş güvencesini ortadan kaldırdığını öne sürdüğü bu uygulamayla öğretmenlerin performansının ölçülemeyeceğini dile getirdi.

"NİTELİĞİ ARTTIRIN"
Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Merih Eyyup Demir de bu sisteme tepki gösterdi. MEB'in öncelikle öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini sürekli kılmak için adaylık sürecinden itibaren, kişisel ve mesleki gelişim faaliyetlerinin niteliği artırmak için çalışması gerektiğini vurgulayan Demir, "Performans değerlendirmesi ile ilgili ifade sadece gündemimizden değil Öğretmen Strateji Belgesi'nden de çıkarılmalıdır. Eğitimde arzuladığımız başarıyı yakalamanın günümüz için tek kıstası eğitimle ilgili reform çabalarının en kritik faktörü olan öğretmen niteliklerini artırmak olmalıdır. Ölçme değerlendirme konusunda bilgi, beceri ve deneyim sahibi olmayan; bu konuda gerekli eğitimi almamış kişiler tarafından yapılacak performans ölçümlerinin, eğitim sistemimizde açacağı yaraların kapanmasının mümkün olamayacak düzeye ulaşacağı gözden kaçırılmamalıdır" dedi.

EYLEM KARARI ALDILAR
Eğitim-Bir-Sen ise, öğretmenlerin performanslarının değerlendirilmesine karşı kamuoyu desteği oluşturmak ve bu uygulamanın mağduriyet yaratmasını önlemek amacıyla eylem kararı aldıklarını açıkladı. Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ali Musa Bina, yetkili sendika sıfatıyla MEB'e "Yan yana duranları karşı karşıya getirme" şeklinde sağduyu çağrısında bulunduklarını söyledi. Bina, "Çağrımızda eğer sağduyu galip gelmezse bu hatalı performans değerlendirme yöntemi konusunda 'eylemlilik dahil' her türlü tepkiyi ortaya koyacağız. Bütün bunlara rağmen Bakanlığın, Öğretmen Strateji Belgesi'ni ve içeriğindeki hatalı uygulamaları tartışmaya açmak yerine uygulamaya koymaya çalışması, isabetsiz politika tercihlerinin sonuçlarını bir kez daha gözler önüne sermiştir" dedi. (DHA)

 
Bornova'da kadının adı da var yetkisi de!
 
Kocaoğlu çiftinden 2 çarpıcı 'adaylık' mesajı: Açık destek ve 'doğal' çıkışı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
29 ilde büyük FETÖ operasyonu: 121 gözaltı kararı
FETÖ soruşturması kapsamında, aralarında Gülen'in yeğeni ve Adil Öksüz'ün ...
52 bilim takımı İzmir'de yarışacak!
Türkiye’de “Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen First ...
Kritik bölgeler alındı: Afrin'e 8 kilometre!
Zeytin Dalı Harekâtı’nda, TSK ve ÖSO Afrin’e doğru ilerliyor. Güneybatı ...
 
İzmir'de feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı
Kemalpaşa ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu bir kişi öldü, üç kişi yaralandı.
Foça'daki ağaç kesimlerine çevrecilerden büyük tepki!
İzmir'in Foça İlçesi'nde çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık  bölgede iki gündür ...
İzmir'de gözaltı gerginliği: 3'ü polis 4 yaralı
İzmir'in Bayraklı ilçesinde polis ekipleri, hakkında kesinleşmiş hapis ...
 
Çanakkale'de korkutan deprem!
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) verilerine ...
4 kişinin öldüğü olayın davasında ne karar çıktı?
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, bir eğlence mekanında biri polis 4 kişinin ...
İzmir’deki yangın dehşeti sonrası hayati uyarı!
Basmane semtindeki otelde çıkan ve 2 kişinin yüksekten düşerek yaralanmasına, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri