POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB: 16 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 16 terörist etkisiz hale getirildi
Fabrikada gaz sızıntısı: 18 işçi hastaneye kaldırıldı
Fabrikada gaz sızıntısı: 18 işçi hastaneye kaldırıldı
Merkez Bankası'ndan kredi kartı uyarısı
Merkez Bankası'ndan kredi kartı uyarısı
İstanbul'da bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var!
İstanbul'da bina çöktü: Enkaz altında kalanlar var!
26 Eylül 2018 Çarşamba - 08:30

Erdoğan: Brunson olayının ekonomimiz ile alakası yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan Reuters Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Ekonomideki durumun Brunson ile alakası yok, sıkıntı yakında aşılacak" dedi.

Erdoğan: Brunson olayının ekonomimiz ile alakası yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan Reuters Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. 

Röportajdan satır başladı şöyle...

"12 Ekim'deki mahkemede yargı ne kadar verir bilemem. Buna siyasilerde karar veremez. Benzer şeyler Amerika'da olmuş durumda. Örneğin Türkiye'de 251 vatandaşımın ölümüne neden olan ve devlete karşı darbe girişiminde bulunan FETO Amerika'dadır. Bu zat şu anda yargılanmıyor. Biz dosyalarını gönderdiğimiz halde yargılamamakta direnmektedirler. Suçluların iadesi anlaşması olmasına rağmen bu şahıs rahatlıkla bırakılabilecekken bırakılmamaktadır. Yargılanmakta olan bir kişiyi "Bıraktım git" deme hakkı sadece o mahkemenin hakimlerindedir."

"Brunson olayının bizim ekonomizle bir alakası yoktur.  2008 yılında ekonomik sıkınıtı yaşandığı zaman, "Teğet geçecektir" dedim. Şu an ülkemizdeki bu ekonomik sıkıntı zannedildiği gibi abartılacak bir süreç değildir. Türkiye bunu kendi imkanlarıyla aşacaktır. Brunson'la yakından uzaktan alakası yoktur" 

Erdoğan, "Merkez Bankası bağımsızlığının bir ifadesi olarak faiz oranlarını buraya kadar çıkarmıştır. Bunlar Cumhurbaşkanı olarak tasarrufumda olan birşey değil. Ben yüksek faize karşı olan birisiyim. Yüksek faiz oranları bir defa girişimcinin yatırımcının bu noktadaki adımlarının olumsuz etkileyecektir. Finans sektörü yatırımcıya girişimciye imkan hazırlaması gerekir ki üretim olabilsin. Üretim olursa istihdam olur, ihracat olur. Ama şu andaki durum bu yüksek faiz uygulamasıyla bir çözüm olacağı istikametinde bu kararı verdi. Temenni ediyorum beklentileri gerçekleşir. Çünkü bunun birde enflasyon durumu var. Yüksek faiz yüksek enflsyon getirir" dedi. 

"Rusya ile Türkiye arasındaki bu 10 maddelik anlaşmanın içerisinde gerek Rusya'nın rejimi bu 15-20 kilometrelik koridora sokmaması gerekse merkezde de bu radikal grupların Türkiye'nin kendi örgütleriyle bunu kontrol altına alması noktasında, daha doğrusu silahlardan arındırılmış bir bölge haline getirilmesi bizim tasarrufumuzda olacak. Bunun için bütün çalışmalar yürütülmektedir. İdlib halkının beklentisiydi bu zaten. Ağır silahlarla alakalı olarak sınıflanmalarını Rusya ve Türkiye'den ekiplerimiz çalışmalarını yaptılar çıkarılacak silahlarla ilgili" 

"Esed'in Suriye'nin başında kalmasını istemek gibi bir lüksümüz yok. bizi bu süreç içinde buraya sevk eden Suriye halkının içinde bulunduğu durumdur. 3.5 milyon bizim misafirimiz. Hala Esed bombalarını yağdırıyor bunlara. Yaptığımız zirveler olmasaydı belki hala devam edecekti. Atılan bu adımla birlikte bir ufuk belirdi. Bu ufukta bir refah bir umut var"  

Almanya ile ilişikiler ve Almanya'ya seyehati sorulan Erdoğan, "Almanya seyahatimiz ilk defa bir resmi devlet ziyaretidir. gittiğim gün Merkel'le bir görüşmem olacak. Sonrasıdna ucu açık bir kahvaltımız kendisiyle olacak. Türkiye-Almanya ilişkilerini o eski sıcak dönemine yeniden taşımak istiyoruz. Zaten Türkiye'nin Almanya ile olan ilişkileri ticari hacim noktasında çok çok yüksekti. Bunu yine o seviyeye getirmeyi hedefliyoruz. Hepsini tekrar masaya yatıracağız ve atılması gereken adımları atacağımıza inanıyorum"

 
Üniversite çok, yurt yok: Öğrenciler sokakta kaldı!
 
Türkiye'nin kanını donduran anne hakkında karar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Örgütten Soyer’e tam destek, o haberlere tepki!
CHP Seferihisar İlçe Örgütü, Belediye Başkanı Soyer’in yurt dışı ziyaretleri ...
Erdoğan ve Trump BM Genel Kurulu'nda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, BM Genel Kurulu'nda ayaküstü bir görüşme yaptı.
Erdoğan'dan BM kürsüsünde FETÖ uyarısı!
Erdoğan, "BM'nin yapısında ve işleyişinde kapsamlı bir reforma gidilmesi ...
 
CHP Eski Milletvekili Pavey'e ilk duruşmada beraat
Şafak Pavey, MİT TIR'ları davasıyla ilgili adliyedeki yürüyüşe katıldığı ...
CHP İzmir'de 'disiplin' kararları: Akademisyen Gökdemir'e kınama, 2 isme de ihraç istemi!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi olan ...
CHP'den üçüncü havalimanı için suç duyurusu!
CHP, yeni havalimanı hakkında suç duyurusunda bulunacak. Konuyla ilgili ...
 
CHP İl Başkanı Yücel'den Ankara raporu ve başkanlara 'adaylık' uyarısı!
Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sonrası önemli açıklamalarda ...
İttifakta ilk adım: Ve görüşmeler başlıyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı ...
Stat tartışmasında topa MHP de girdi!
MHP Karşıyaka İlçe Başkanı Akif Yılmaz, “Karşıyaka’nın ve KSK’nin sorunlarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri