POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel'den Dervişoğlu'na ziyaret
Özel'den Dervişoğlu'na ziyaret
Bahçeli: Kanun dışı ilişki ağının farkındayız
Bahçeli: Kanun dışı ilişki ağının farkındayız
Yargıtay Başkanı 37. turda belli oldu!
Yargıtay Başkanı 37. turda belli oldu!
Eski Bakan Aysoy hayatını kaybetti
Eski Bakan Aysoy hayatını kaybetti
23 Aralık 2022 Cuma - 13:16

Erdoğan'dan Batı'ya terör tepkisi

İstanbul'daki bir programda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı ülkeleri terör eylemleri karşısındaki tutumları üzerinden eleştirdi. İnsan hakları konusunda çifte standart uyguladıklarını söyleyen Erdoğan, ''Dünyanın birçok ülkesinde eli kanlı terör örgütlerini desteklemekte hiçbir beis görmeyenler bizlere insan hayatının kutsallığına dair nutuk çekiyor'' dedi.

Erdoğan dan Batı ya terör tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam Dünyası Anayasa Yargısı Konferansı'nda katıldı. 

''Bizim devlet geleneğimizin esasını 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' düsturu oluşturur. Devletin kurumların asli varlık sebebi insandır. Hiç şüphesiz devlet kendi içerisinde güçler dengesine sahiptir. Demokratik sistemin omurgasını oluşturan erkler arasında oluşan çekişmenin zararını toplum görmektedir. Bunların kendi içindeki uyum önemlidir''' diyerek sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan,  devlet görevinin vatandaşlarına her alanda 1. sınıf hizmet vermek olduğunu belirtti.

Türkiye'nin yakın tarihe kadar bu konuda krizlerin acısını yaşadığını da sözlerine ekleyen Erdoğan şöyle devam etti:

''Kimi zaman vesayet kimi zaman darbe olarak karşımıza çıkan sıkıntıları aşarken, bunlar bizi ekonomik seviyemizin altında bırakmıştır. Devlet ancak adalet sistemi içerisinde gelişir büyür. Adalet dağıtamayan devlet yıkılıp gitmeye mahkumdur. Hukukun üstünlüğünde oluşacak en ufak ihmal yasama ve yargıyı da etkileyecektir.

Sivil yargı, askeri yargı ayrımını ortadan kaldırdık. Teknolojik ve bilimsel gelişmeleri yargının huzuruna sunduk. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkı, lekelenmeme hakkı, kişisel verileri koruma kurumu gibi pek çok reformu hayata geçirdik. Tüm bunlara ilaveten halkımızın tensipleri ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçerek güçler ayrılığını tam anlamıyla tesis ettik.

Bu süreçte kamuoyunun farklı kesimlerinin yakından takip ettiği tartışmalar da olabilir. Bu tartışmaların kendi mecrasında köpürerek sürdükten sonra neticeye bağlanacağına inanıyorum''

BATI'YA TERÖR TEPKİSİ 

Batılı ülkeleri terör eylemleri karşısındaki tutumları üzerinden eleştiren Cumhurbaşkanı, ''Sömürgeci döneme ait bir hastalık olan oryantalizm uluslararası siyaset ve hukuk camiasında mevcudiyeti koruyor'' dedi.

Erdoğan, ''Suriyeli mazlumların feryatları Türkiye ve bir avuç kuruluş dışında kimsenin umurunda olmadı. Batılı ülkeler bu drama ancak mülteciler kapılarına dayandıklarına ses çıkarmışlardır. Batı komşumuz Yunanistan'ın göçmenlere karşı sergilediği tavır artık vahşet boyutuna varmıştır" dedi.

Batılı ülkelerin insan hakları konusunda çifte standart uyguladıklarının söyleyen Erdoğan, bu konudaki tepkisini şöyle dile getirdi:

''Yunanistan'ın göçmenlere uyguladıkları artık bir vahşet olmuştur. Üstelik batıdan da bu konuya ilişkin bir ses çıkmıyor.  Dünyanın birçok ülkesinde eli kanlı terör örgütlerini besleyenler, bize insan hakları konusunda ders veriyor. 15 Temmuz gecesinde 250 vatandaşımızı şehit eden teröristler bugün birçok Avrupa ülkesinde özgürce geziyor. Klasör dolusu belge ortada, ama barındığı ülkenin güvenlik birimlerinden FETÖ elebaşının malikanesinin kapısını çalan hala olmadı.

Dünyanın birçok ülkesinde eli kanlı terör örgütlerini desteklemekte hiçbir beis görmeyenler bizlere insan hayatının kutsallığına dair nutuk çekiyor. Suriyeli, Iraklı, Afrikalı göçmenlere kapı duvar olan kurumlar, sıra PKK'lı ve FETÖ'cü teröristlere gelince olabildiğinde hoşgörülü davranıyorlar''

 
İzmir Devrim Şehidi Kubilay'ı andı
 
Ve Karşıyaka müzesine kavuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HDP'li Semra Güzel kararı Resmi Gazete'de!
HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in "devamsızlık" gerekçesiyle ...
4 partinin bir araya geldiği yeni ittifakta sona doğru!
Adalet Partisi, Doğru Parti, Memleket Partisi ve Zafer Partisi'nin bir ...
CHP İzmir'de Yücel ile son toplantı: İstifa tarihini açıkladı, 'imza' uyarısı yaptı!
CHP İzmir İl Yönetimi Yücel başkanlığında son kez toplandı. Toplantıda ...
 
İYİ Parti'de o adaya metropol ilçelerden peş peşe destek açıklamaları!
İYİ Parti'de 15 Ocak’ta gerçekleşecek İzmir İl Kongresi öncesi İl Başkan ...
HDP'li Semra Güzel'in milletvekilliği düşürüldü
TBMM Genel Kurulunda, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliği ...
Örgütten Başkan Sengel'e tam destek!
Hakkında soruşturma açılan Efes Selçuk Belediye Başkanı Sengel'e son olarak ...
 
İYİ Parti İzmir’de kongrenin adresi belli oldu!
İYİ Parti İzmir’de 15 Ocak’ta Genel Başkan Akşener’in katılımı ile gerçekleştirilecek ...
CHP İzmir'de genelge sonrası bir ilk: O ilçe başkanı adaylık için yola çıktı!
CHP İzmir'de son süresi 26 Aralık olarak belirlenen milletvekilliği aday ...
İmamoğlu'ndan 'Oyuna girme ihtimali' açıklaması
Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili "Kılıçdaroğlu adaydır" diyen İstanbul ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri