POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
22 Şubat 2021 Pazartesi - 14:47

Erdoğan'dan İzmir mesajları: 'Su' çıkışı, yapılaşma salvosu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'nde çarpıcı mesajlara imza attı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Erdoğan, 'su' çıkışında bulunduğu konuşmasında yerel idareyi yapılaşma üzerinden de eleştirdi: İzmir’e bu yapılaşma yakışıyor mu? Yahu siz ne işe yarıyorsunuz? Bu gecekonduları, kaçak yapıları niye ele almıyorsunuz? Yapmazlar yapamazlar. Bunlar bizim gibi dertli değil!Türkiye’nin en güzel şehri belediye hizmetlerinde ilk 10’a giremiyorsa durup düşünmek gerek!

Erdoğan dan İzmir mesajları:  Su  çıkışı, yapılaşma salvosu!

GERÇEKİZMİR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İzmir İl Kongresi’ne katıldı.

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan, AK Parti İzmir Olağan 7’nci İl Kongresi’nde parti teşkilatlarına önemli mesajlar verirken kent özelinde de açıklamalarda bulundu. Halkapınar Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongrede konuşan Erdoğan net ifadeler kullandı.

Coşkulu kalabalığın olduğu salonda konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak, “2023 ile ilgili bir başka müjdeyi bugün aldığımızı görüyorum. Sevgili İzmirliler, sevgili Hakkarililer, sevgili Nevşehirliler, AK Parti il teşkilatlarımız, gençler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kongrelerimizde görev üstlenecek kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.  

MİLLETİMİZİ TOPYEKUN TASFİYE ETME GİRİŞİMİ İZMİR KÖRFEZİNİN SULARINDA HÜSRANLA SON BULMUŞTUR
Erdoğan, “Türkiye’nin bu büyük zenginliğini hazmedemeyenler, ülkemizi bölmek, parçalamak için haçlı seferlerinden Sevr’e kadar her dönem bizimle uğraşmışlardır. Aynı kirli zihniyet bugün de birliğime, kardeşliğimize saldırmayı sürdürüyor. Bu zaman zaman doğrudan topraklarımızı işgal için ordularla gerçekleşmiştir. İzmir’i işgaliyle başlayan Anadolu’da bizi esir alma ve mümkünse topyekun tasfiye etme girişimi İzmir körfezinin sularında hüsranla son bulmuştur. Sevr’i paçavraya çeviren milletimiz yeni devlet Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak Anadolu’daki bin yıllık varlığı perçinlemiştir. Ordularıyla bu aziz vatanı işgal edemeyeceklerini görenler sinsi yöntemlerle aynı gaye için çabalamıştır. Hakkari, terörün acısını en çok çeken illerimizden biridir. PKKK terör örgütünün ahlaksız ve vicdansız yüzünü en iyi onlar bilir. Dünyanın hiçbir yerinde terörün siyasi uzantılarını destekleyen aydınlar göremezsiniz” dedi.

MİLLETİME SESLENİYORUM, SİZLERİ BU KUTLU SAFLARDA GÖRMEK İSTİYORUZ
Erdoğan, “Ey CHP, ey Kılıçdaroğlu, Diyarbakır annelerinin semtine hiç uğradın mı? Diyarbakır’daki o terör mağduru anneleri hiç ziyaret ettin mi_? Orada neler oluyor haberin var mı? Onurlu bir duruş sergileyebildin mi? Senin de vebalin var. Biz karanlık güçlerin değirmenine su taşıyanlarla değil kendi devletinin arkasında dağ gibi duranlarla birlikte yol yürüyoruz. Biz Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te Beşler Deresi’nde varız. Nerede terör varsa o inde biz de varız. Oraları onlara mezar ettik. Milletime sesleniyorum, sizleri bu kutlu saflarda görmek istiyoruz. Bizler sizlerle gurur duyuyoruz, iftihar ediyoruz. Sizler eliyle silahıyla değil bilgisayarıyla dolaşan bir gençliksiniz. Sizler kitapların arasında geleceği hazırlayan bir gençliksiniz. Aynı şekilde hanım kardeşlerimi de böyle görüyorum ve alkışlıyorum” ifadelerini kullandı.

ALBAYRAK İÇİN SESSİZLİĞİNİ BOZDU, KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI: CHP’NİN BAŞINDAKİNİ ADAM ZANNETTİM!
Erdoğan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a CHP kanadından gelen eleştiriler için sessizliğini bozdu. Erdoğan, “Son zamanlarda CHP ve şürekası Hazine ve Maliye eski Bakanımız Berat Albayrak ve ailemle birlikte şahsımı hedef alan bir kampanya yürütüyor. Ülkenin ve milletin hayrına en küçük bir sözlerine ve duruşlarına şahit olmadığımız CHP’li yöneticilerin hezeyanlarıyla uğraşmayı zül addettiğimiz için görmezden geldik. Ancak bu siyaset boyutunu aşarak insan olarak sahip olduğumuz temel haklara ve ailemize saldırı boyutuna gelince ağızlarının payını vermek boynumuzun borcu oldu. İzmir’in en büyük talihsizliği CHP’nin başındaki bu zatın İzmir millet ekili sıfatıyla mecliste yer almasıdır. Bu şehirden cevap vermenin daha doğru olacağına inanıyorum. Buna inandığım için cevabı buradan vermeyi önemsedim. İzmirli kardeşlerimiz bu zatın gerçek yüzünü doğrudan görme imkanına kavuşacaktır. Bu zat belgeleriyle, mahkeme kararlarıyla, şahitleriyle yüzüne vurduğumuz onca yalanına rağmen sürekli aynı şeyleri söyleyerek asıl niyetini ortaya koymuştur. İki bakanımı gerek CHP genel başkanına ve İYİ Parti genel başkanına gönderdim. Bu katliamla ilgili kendilerini bilgilendirsinler istedim. Bakanlarım bana bunu söyleyince, CHP’nin başındakini adam zannettim, gitsinler anlatsınlar dedim. Haberimiz yoktu diyor ya, asıl kaynağından savunma ve içişleri bakanım gitsin anlatsın istedim. Belgeleriyle, bilgileriyle hangi soruyu sorarlarsa sorsunlar cevaplayın dedim. İkili görüşmelerden sonra, bu yapıldığı halde mecliste tamamıyla, sınır aşan bir yapıyla bu iki arkadaşıma edep dışı her şeyi yaptılar. Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin başında, siyasetin kendi mecrasında oraya gelmiş olan biri değil bir proje olarak bulunmaktadır. Yanındakiler de o projenin diğer başlıklarıdır, yandaşlarıdır. Gara Operasyonu’nun milletimizde yarattığı öfkeyi, PKK’nın güç durumda kalmasını engellemek için akla ziyan yollarda olması bu tespitimi doğruluyor. Berat Bey ve şahsımızla ilgili kampanyaya hız verilmesinin nedendi budur. Dertlerinin memleket olmadıklarını, üstlerine biçilen misyonun gereğini yerine getireceklerini elbette biliyoruz. Milletimize ve İzmir’e olan saygımız gereği son 7-8 yıldır ülkemizin son dönemde yaşadığı saldırıları özetle anlatmak istiyorum” diye konuştu.

DAMAT SIFATI BİRİKİMİ VE GAYRETİNİN ÖNÜNE GEÇTİ
Erdoğan, “Bu mücadelenin ekonomik boyutunun en ön safında Berat Bey yer almıştır. Berat Bey’in önce enerjide sonra ekonomide yaptıklarında en büyük talihsizliği damat sıfatının birikimi ve gayretinin önüne geçirilmiş olmasıdır. Herhangi bir siyasetçi olarak bu işleri yapsaydı değerlendirmeler daha objektif yapılabilirdi. Türkiye’nin son yıllardaki enerji girişimlerde Berat Bey’in strateji ve yatırımlar bulunuyor. Karadeniz’deki doğalgaz keşfini yapan, madencilik açılımlarına kadar pek çok kazanımını altında Berat Bey’in imzası vardır. İki sismik araştırma sondaj gemilerinin fiyatlarına baktığımız zaman adeta bir otomobil fiyatı gibi. Bunun adı finans, para yönetimidir. Bunu başardığı için kuduruyorlar. Bunu başardığı için çıldırıyorlar. Şimdi 5 gemimiz var 6’ncı da geliyor. Türkiye ekonomisini daha da güçlü kılmak pek çok alanda çalışmaları Berat Bey’in döneminde hayata geçirdik” açıklamasında bulundu.

IMF BORCUNU 2013 YILINDA SIFIRLADIK
Erdoğan, “ Bu CHP faizcidir, İMF’cidir, İMF temsilcileriyle kapalı kapılar arkasında pazarlık yapan bunlardır. Biz göreve geldiğimizde Türkiye’nin İMF’ye borcu neydi? 23 buçuk milyar dolar! Biz Mayıs 2013’te İMF’ye olan borçları sıfırladık. Bay Kemal, ey Faik Öztrak bilir misiniz şu an bizim İMF’ye bir Allah kuruşu borcumuz yok. Bitti bu iş! Bize İMF’den borç alın diyorlar. O sizin cibilliyetinizdir, karakterinizdir. Bizde bu yok. Bunlar sahtekar. Şu anda Merkez Bankası’nın döviz rezervi sıfırlandı, sıfırın altına düştü diyorlar. Göreve geldiğimizde 27 buçuk milyar dolar rezerv vardı. Şimdi 95 milyar dolar döviz rezervimiz var. Başbakanlığım döneminde bu döviz rezervi 132 milyar dolara kadar çıktı. Sonra düşüşle buraya indi. Biz yeniden 132’ye de 200’e de çıkarız. Çünkü biz bu işi biliyoruz. Bizim akıl hocalarımız Batı değil. CHP’nin akıl hocaları orada, İMF! Bizim akıl hocalarımız kendi içimizde. Birbirimizle dayanışma halindeyiz ve kendi işimizi kendimiz görürüz. Bu adımları böyle attık. Küresel sağlık krizinin damgasını vurduğu 2020 yılında hem arz hem de talep cephesinde eşi benzeri görüşmemiş şoklar yaşayan dünya ekonomileri ciddi hasar aldı” dedi.

SENİN PARAN BOL, SENDEN ALIP FAKİRE DAĞITACAĞIZ
Erdoğan, “Berat Bey hukuk çerçevesinde yargıda hakkını arayacaktır. Ben de birçok davalar açtım. Açtıklarımı da kazanıyorum. Dert yanıyorlar, şimdi yargıya giderler diyor. Nereye gideceğim? Senin paran bol zaten, senden parayı alıp fakir fukaraya dağıtacağız. Yapacağımız iş bu! Berat Bey üzerinden yürütülen haksız ve seviyesiz kampanya bilgi sahibi olmamaktan değil. Kendilerini bilgilendirdiğimizde de nasıl hareket ettiklerini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

BİR SU ÇIKIŞI DAHA: BİZ GETİRDİK, SALİHA SANA AK PARTİLİSİN DİYE VERMEZLER!
"Projelerde, hizmette yarışalım” mesajını veren Erdoğan, “Bunları kağıt üzerinde bile söyleyemiyorsanız düşün bu milletin yakasından! Bıktık sizden! Dikili bir taşınız yok ya! Büyük şehirlerde su problemini aşmak kimin görevi? Belediye mi yoksa merkezi yönetim mi? Bu büyükşehir belediyesinin görevidir. Saliha sana su vermez bunlar! Niye? Çünkü sen AK Partili belediyesin! Vermezler. Su yahu su! Büyükşehirsin. Bizde böyle bir şey yok. Su Allah’ın nimeti, vereceksin. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin suyunu DSİ kanalıyla buraya biz getirdik. Biz verdik biz! Büyükşehir getirmesi gerekirken yapamadı. Biz her ne kadar İzmir bize oy vermiyorsa da su getireceğiz dedik. Suyu DSİ ile biz getirdik. Bizim anlayışımız bu! Hiç ümidimiz yok. Ama İzmir’den verdiğimiz mesajların yerini bulması en büyük temennimizdir. Aksi takdirde 2023 seçimlerinde de vizyonda, hedefte, projede kendimizle yarışmayı sürdüreceğiz demektir” açıklamasında bulundu.  

TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL ŞEHRİ BELEDİYE HİZMETLERİNDE İLK 10’A GİREMİYOR!
Erdoğan ayrıca, “Havalimanından gelirken Karabağlar’ın halini gördüm. Eşime onu söyledim. Bu güzel İzmir’e bu yapılaşma yakışıyor mu? Yahu siz ne işe yarıyorsunuz? Ne iş yaparsınız. Bu gecekonduları, kaçak yapıları niye ele almıyorsunuz? Eliniz oralara değsin. Yapmazlar yapamazlar. Bunlar bizim gibi dertli değil. Biz dertliyiz dertli! Türkiye’nin en güzel şehri belediye hizmetlerinde ilk 10’a giremiyorsa durup düşünmek gerek. Hükümet kendi sorumluğunda temel altyapıları yaptığı halde belediye sorumluluk alanındaki hususlarda manzara birden tersine dönüyorsa durup düşünmek lazım. Başka şehirlerde birkaç ayda tamamlanacak altyapı çalışmalarının İzmir’de yıllarca sürmesinin temeli ne kaynak ne araçtır. İzmir’de geçen günlerde her tarafı sular bastı mı? Bir hanımefendi Bay Kemal’e 35 yıldır burayı siz yönetiyorsunuz diyor. Siz yönettiğiniz halde bu altyapı niçin yapılmadı? Bunu soruyor. Doğru. Çünkü esnafın hepsinin dükkanlarını sular bastı. Aynı şeyi depremde yaşamadık mı? İnşallah 6 ay sonradan itibaren teslimata başlıyoruz. Yılın sonuna kadar deprem konutlarını bitireceğiz. Bugün teme atıyoruz. Bu söz Bay Kemal sözü değildir ha! Şayet bu konutları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı değil buradaki mahalli idare yapacak olsaydı bırakın temeli ve projeyi henüz tespitler bile bitirilmemişti. Yapamazlar. Dertli olacaksın dertli. Dert yoksa hiçbir şey yok. içerideki rant kavgasından yatırım kendisine sıra gelmezdi” dedi.  

GÜRSEL AKSEL MESAJI!
Göztepe’nin ev sahipliği yaptığı Gürsel Aksel Stadı’nın açılışına dair de konuşan Erdoğan, “400 milyon liralık yatırımla inşa edilen bu stadyum 20 bin kişilik kapasitesi bünyesindeki tesislerle şehrimize yakışan bir eser oldu. Bu eserin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İNAN’A ÖVGÜ: BENDEN GERİ DEĞİL HA!
Erdoğan, İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevini yürütürken Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’na atanan Eyyüp Kadir İnan için de, “Teşkilatın her kademesinde görev almış, çekirdekten yetişme bir kardeşimizdir. Lisans ve yüksek lisansını siyaset bilimi alanında yapan kardeşimizin teorik bikrimi ve siyasi tecrübesiyle gençlik kolları genel başkanı olarak partimize önemli katkıları olacaktır. Maşallah boy pos… Benden geri değil ha!” ifadelerini kullandı.   



ERDOĞAN ÇİFTİ AYDA BEBEK VE AİLESİYLE BİR ARAYA GELDİ 
Havalimanından kongrenin yapılacağı Halkapınar Spor Salonu'na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, 30 Ekim'de İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 91 saat enkaz altında kaldıktan sonra kurtarılan Ayda bebek ve ailesi ile bir araya geldi. Kongrenin yapıldığı salonun girişinde babaları Uğur Zengin ve kardeşler Ayda ve Atakan ile bir süre sohbet eden Erdoğan çifti, daha sonra salona giriş yaptı. 

 
İtalya'nın Kongo büyükelçisi öldürüldü!
 
AK Parti İzmir'de yeni dönem: Yönetim listesinde kimler yer aldı?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu o 24 ilde sahaya iniyor!
Partisinin ‘düşük oy aldığı ancak oyunu artırma potansiyeli olduğu’ değerlendirilen ...
AK Parti İstanbul İl Başkan adayı belli oldu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, ...
CHP'li Sertel'den 'asgari ücretlinin maaşına haciz konulmasın' teklifi
CHP İzmir Milletvekili Sertel, asgari ücretle çalışanın maaşına haciz ...
 
AK Parti İzmir'de kongre raporu: Neler yaşandı, kim/ne mesaj verdi?
AK Parti İzmir'de kongre heyecanı yaşandı. Kongrede İl Başkanı Sürekli'nin ...
Erdoğan, Ruhani ile telefonda görüştü... Kritik mesajlar!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile bir telefon görüşmesi ...
CHP'den koordinasyon zirvesine 'davet' tepkisi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katılımıyla gerçekleşen Afet ...
 
Bakan Kurum'dan İzmir mesaisi: AFAD'da koordinasyon zirvesi!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ...
İzmir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ağırlıyor: Programında neler var?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün kente geldi. AK Parti İzmir ...
DEVA İzmir'den Ödemiş ve Kiraz çıkarması!
DEVA Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Halil Karakaş ile Kiraz İlçe Başkanı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri