POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
4 Mart 2022 Cuma - 16:51

Evlerini teslim alan depremzedelerden isyan: Kaba inşaattan farkı yok!

Bayraklı’da TOKİ’nin inşa ettiği ve kısmen anahtar teslimi yapılan evlerinin yaşamaya uygun olmadığını dile getiren proje alanı mağdurları bir basın açıklaması gerçekleştirerek sorun ve taleplerini dillendirdi. Depremzedeler kesilen kira yardımları konusunda da çözüm istedi.

Evlerini teslim alan depremzedelerden isyan: Kaba inşaattan farkı yok!

GERÇEKİZMİR – İzmir, 30 Ekim 2020’de meydana gelen büyük depremin yaralarını sarmaya devam ediyor. 

Depremzedeleri yeni yuvalarına kavuşturma sürecinde Bayraklı’da yapılan 7 proje alanında TOKİ tarafından inşa edilen evlerde anahtar teslim mesaisi de sıkıntılı başladı. 

Yeni evlerini teslim alan depremzedeler Bayraklı’da birinci proje alanında bir araya gelerek yaşadıkları mağduriyetleri ve taleplerini dile getirdi. Depremzedeler mağduriyetlerinin azalması gerekirken arttığını belirtirken, TOKİ tarafından kendilerine teslim edilen evlerin yaşamaya uygun olmadığı ifade etti. Evlerini teslim aldıkları için yapılan kira yardımlarının da kesildiğini belirten depremzedeler yeni evlerin oturulacak düzeyde olmadığını söyleyerek yaşadıkları kira mağduriyetini de dile getirdi. 

Depremzedeler ayrıca birinci proje alanında inşa edilen daire sayısı nedeniyle açıkta kalan 24 hissedarın sorunlarını da kamuoyuyla paylaştı. 



MAĞDURİYETLERİMİZ ARTIYOR!
Depremzedeler tarafından yapılan detaylı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
30 Ekim 2020 tarihinde ilimizde meydana gelen depremde hem can hem de yuvalarımızı kaybettik.

Depremden bu yana yaşayarak öğrendiğimiz haklarımız ve bu haklarımızı alabilmek için hep birlikte verdiğimiz özverili çabalarımız çok büyüktür.Bizler isterdik ki; devletimizin sosyal devlet anlayışı daha fazla olsun, ilgili kurum ve kuruluşlar ile yetkilileri şeffaf ve çözümleyici olsun. Ancak depremden bu yana geçen süre zarfında 16 aydır  proje alanları olarak oluşan mağduriyetlerimiz azalmak yerine artarak devam etmektedir.Bu nedenle tüm kurumlara ve yetkililere çağrı niteliğinde bu açıklamayı yapıyoruz...



KABA İNŞAATTAN FARKI YOK!
Yapmış olduğumuz ilk basın açıklamasından sonra ilgili kurumların devreye girmesi ile anahtarlarımız kısmen teslim edildi. Teslim edilmiş olmasına rağmen yüklenici firmalar (TOKİ) bize kaba inşaattan farkı olmayan teslim ettiği evlerimiz hiçbir şekilde yaşam alanına uygun olmamakla beraber, güvenliği ve mahremiyeti bulunmamaktadır.

KİRA YARDIMI KESİLDİ
Yapılan kira yardımları, evlerimizin teslimatlarına kadar geçerli olduğu için, (TOKİ) tarafından teslim edildiği iddaa edilen evlerimiz, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapıldığı söylenen, kira yardımları kesilmiştir. Anahtarlarını teslim alan hissedarlar, bu aydan itibaren hiçbir şekilde kira yardımı alamamaktadırlar. Buna göre evlerimiz neye istinaden teslim edildi? Bizler kaba inşaattan farkı olmayan, oturulacak bir ortam olmamasına rağmen, evlerimizi kusursuz ve eksiksiz teslim etmiş gibi işlem yapıp, kira yardımını kesmişlerdir. Bu yanlışlığın en kısa sürede çözülmesini talep ediyoruz.

Sürecin en başından beri, bizleri hiçbir şekilde dahil etmedikleri proje, yüklenici firma, ihale şartları ve sözleşmeler neye ve kime göre yapıldı ise bizler evlerimizi o sözleşmenin altında imzası bulunan kurum ve yetkililerinden teslim almadık.Muhatap olarak tanıdığımız kurum Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olduğu için evlerimizi doğal olarak TOKİ‘den teslim almak gibi bir hakkımızın olmadığı net bir şekilde bellidir.Buna rağmen ilgili kurumların TOKİ ile bizleri karşı karşıya getirmek gibi ya da yetkilerini TOKİ’ye devretmek gibi bir hakları bulunmayıp, işin içinden de hiç girmemiş gibi çıkamaz.Hal böyle iken bir de verdikleri kiraları 2 (iki) gün içerisinde geri talep ederek gerekli ceza-i işlemlerin uygulanacağı ile ilgili tebligat göndermişlerdir.

Bu durumu esef ile kınıyor ve sorumlu kişilerin görevden alınmalarını, bu hataların ivedilik ile düzeltilmesini ve daha fazla mağduriyet yaratılmamasını talep ve takip ediyoruz.

Kura çekimleri sonucunda teslimatları yapılan blokların arsa hissedarları ne yazık ki; hisseleri gasp edilmiş olup, (24 hissedar) açıkta kalmışlardır. Olayın tuhaf olan kısmı, herhangi bir yerde tapu kayıtları da bulunmamaktadır. Yani dün birey, arsada hissedarken bugün hiçbir şekilde öyle bir hakkı yok. Bu ve bunun gibi durumlarla ilgili mağdur olan hissedarları, başkalarının arsalarına mı hissedar yapacaksınız? Bu durumda ORTAK ETTİĞİNİZ ARSA HİSSEDARLARI, MAĞDUR OLMAYACAK MI? Örneğin; bir arsada 30 hissedar var iken bu; 54 hissedara mı çıkacak? Bu şekilde mi çözüm sunacaksınız? Bir de şöyle bir durum var; birden fazla hissesi olan kat malikleri dikte edilerek sadece 1 (bir) hissesini alıp diğer hakları için rezerv alanine mahkum edilmiştir.

BU KADAR MI ZOR?
Çözümü size öneri olarak sunmuş olmamıza rağmen, hala Trafo alanı ile ilgili hiçbir gelişme olmadı. Yapıyoruz, yapacağız dediğiniz şeyler bu kadar mı zor? Çoktan yapmış olmanız gerekirken bizler neden hala mağduriyet yaşıyoruz. 

Bizlerin tapusunda 7269 Sayılı Kanun şerh-i olmasına rağmen Afad İl Müdürlüğü, bu şerh-i yok sayarak, bizlerin bu haktan faydalanamayacağını üzerine basa basa dikte etmiştir. Halbu ki bizlerin evleri 6306 (Kentsel Dönüşüm Kanunu) nun sonradan uyarlanan 6/a maddesince yıkılmış olmasına rağmen, neye istinaden 7269 Sayılı Kanundan yararlanamıyoruz? Devlet bizim evlerimizi yapıyor ise 6306 sayılı Kentsel Dönüşüm Kanunun istemimiz dışında olan 6/a kapsamı ile yıktı. 7269 sayılı Afad Kanunu ile Kentsel Dönüşüm Kanununun alakası nedir? Bizler depremzedeyiz. Depremzedelerin arasında neye göre ayrışım yapılıyor?  Bizler bunu anlayamadığımız için ilgili kurumlardan bir açıklama bekliyoruz. Bizim anlamamız gerekenn şu mu; 7 (yedi) proje alanı olarak ilan edilen bölgeler afet bölgesi değil de dışında kalan tüm Bayraklı mı afet bölgesi oldu? Afet bölgesi değil ise devlet neye istinaden buraları işgal edip bizleri yerimizden yurdumuzdan etti?

 
''NATO Ukrayna'ya asker ve uçak göndermeyecek''
 
Çavuşoğlu’ndan 'taraflar Antalya'da buluşsun' önerisi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tülay Dönmez 8 Mart 2022 Salı 14:07

Deprem sonrası bina, yani kolonlar bu hale gelseydi ağır hasarlı deyip binayı yıktırırdınız. Yeni yapılan sıfır bina bunlar. Nasıl bu kadar kırık şeklinde çatlaklar olabiliyor. Bir sonraki depremde bu evlerimizde mi yıkılacak? Sizlere söylenecek sözler bitti artık.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bill Clinton'ın burnunu sıkmasıyla tanınan Erkan Işık: İşsizim!
Marmara Depremi'nin ardından Kocaeli'deki çadır kenti ziyaret eden dönemin ...
İzmir'in okullarında tatbikat, Vali Köşger'den çarpıcı mesaj: İzmir İstanbul'dan bile riskli!
3 bin 737 okulda 728 bin öğrencinin katılımıyla deprem tatbikatı düzenlendi. ...
Tarım ve Orman Bakanlığı'nda devir teslim töreni
Tarım ve Orman Bakanlığı'na atanan Vahit Kirişçi, görevi Bekir Pakdemirli'den ...
 
İzmir'de bandrolsüz nargile tütünü operasyonu
Menderes ilçesinde, jandarmanın yaptığı operasyonda 3 bin 750 kilogram ...
Askerleri taşıyan servis devrildi: 1 şehit, 3 yaralı
Tokat'ta Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görevli askerleri ...
Sanatçı Akrep Nalan hayatını kaybetti
Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Akrep Nalan lakaplı sanatçı Füsun ...
 
İzmir'de yine sağanak günler!
Meteoroloji verilerine göre kentte 5 gün üst üste sağanak yağış bekleniyor.
Resmi Gazete'de: 3 bin bekçi alınacak
Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 3 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu açılmasına ...
İzmir'de otele fuhuş baskını: 3 kişi tutuklandı!
İzmir'in Bergama ilçesinde, bir otele düzenlenen fuhuş operasyonunda yakalanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri