POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
22 Mart 2019 Cuma - 09:29

FETÖ soruşturması: 108'i avukat 126 gözaltı kararı

İstanbul merkezli FETÖ'nün mahrem yargı organlarına yönelik 37 ilde 108'i avukat olmak üzere 126 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

FETÖ soruşturması: 108 i avukat 126 gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, FETÖ/PDY'ye üye olma suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün mahrem yapılanma içerisinde olan yargı organlarına, örgüt üyelerinin yerleştirebilmesi amacıyla Ankara ve İstanbul'da, "ders çalıştırma evleri" adı altında, "hücresel hakim ve savcı çalışma evleri" oluşturulduğu belirtilirken, bu evlere şüphelilerin yerleştirildiğinin tespit edildiği kaydedildi. 

Söz konusu evlere yerleştirilen 126 şüpheli hakkında bu evlerde kalındığına dair itirafçı beyanları olduğu veya ünite imamlarının isimlerinin, FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock içeriklerinde mevcut olduğu bilgisi verilen açıklamada, şüphelilerin sınav tarihlerinde kullandıkları GSM hatları üzerinden alınan HTS (baz) kayıtlarının da incelendiği vurgulandı. 

"SADECE DIŞARIDAN ARAMALARA AÇIK SABİT TELEFON HATTI KURULDU"

HTS kayıtlarına göre şüphelilerin İstanbul ve Ankara'da bulunan örgüt evlerinde "mahrem örgüt abileri" ve aynı dosya şüphelileriyle birlikte ortak baz bilgisi verdikleri belirtilen açıklamada, "GSM hatları üzerinden eve çağrılma ve mülakata hazırlık dönemlerinde ankesörlü telefonlardan aranıp aranmadıkları yönünde yapılan çalışmalarda, hedef şahısların ankesörlü telefonlar üzerinden sorumlu örgüt mensupları tarafından arandıkları, bu yönde dosya şüphelileri ile ardışık aramalarının olduğu, örgüt tarafından bahse konu evlere sabit telefon hat kurdurulduğu, bu hatların sadece dışarıdan gelen aramalara açık olduğu anlaşılmıştır." denildi.

Şüphelilerin ailelerinin sabit hatlar üzerinden şüphelileri arayıp aramadıkları yönünde de çalışma yapıldığına dikkati çekilen açıklamada, şüpheli şahısların birçoğunun bu sabit hatlardan aileleri tarafından arandığının tespit edildiği dile getirildi.

"MÜLAKATI KAZANAMAYANLAR AVUKATLIĞA DEVREDİLDİ"

Açıklamada, itirafçı beyanlarına göre, sınavı kazanan hakim savcı aday adaylarının "mülakat evleri" adı verilen evlere yönlendirildikleri ve devamında, mesleğe örgüt tarafından sızdırılmaya çalışıldıkları belirtilerek, sınavı veya mülakatı kazanamayan hakim savcı aday adaylarının ise bu defa örgütün avukatlık yapılanmasına devredildikleri hususlarının tespit edildiği aktarıldı. 

Şüphelilerden 108'inin aktif olarak avukat olarak görev yaptığı, 8'inin daha önce ihraç olan hakim-savcı adayı, birinin ihraç edilen icra müdürü ve birinin de aktif görevde bulunan hakim-savcı adayı olduğu belirtilen açıklamada, 114 şüpheli hakkında mahkemeden arama-el koyma kararı verilmesi, 12 şüpheli hakkında ise yurt dışı çıkış kayıtlarının bulunması veya adres tespitlerinin yapılamaması sebebiyle doğrudan yakalama kararı verilmesinin talep edildiği, kararlar doğrultusunda da haklarında gözaltı talimatı verildiği kaydedildi.

Açıklamada, 37 farklı ilde 114 şüpheli yönünden toplamda 137 adreste, saat 05.00'te eş zamanlı operasyon düzenlendiği, şüphelilerin yakalanması ve gözaltına alınması işlemlerine İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından devam edildiği bilgisi verildi.

Operasyon kapsamında şu ana kadar 60 şüphelinin yakalandığı öğrenildi. (DHA)

 
Yeni Zelanda'da yas günü, başbakandan hadisli mesaj
 
AK Partili Yılmaz: İş ve istihdam artacak, Gaziemir kalkınacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'deki taciz davasında o polise beraat
İzmir'de, cinsel istismar davasının duruşmasına gelen mağdur Rabia Y.'yi ...
Dicle sularındaki faciada korkunç bilanço!
Irak'ta Dicle nehrinde bir teknenin batması sonucu 100 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı.
İş adamlarına 'milli duygular'la tuzak!
Kendilerini devlet adamı gibi tanıtıp ‘Sistem’ adlı yöntemle yüksek kâr ...
 
Türk komandolarının fotoğrafı Yunanistan'ı karıştırdı
Yunanistan'ın ev sahipliğinde yapılan NATO tatbikatında iki Türk askerinin ...
İzmir'deki arkadaş cinayetine müebbet hapis!
Karabağlar ilçesinde, arkadaşı Burak Alp’i (23) bıçaklayarak öldürdüğü ...
Sierra'yı öldüren sanığın cezası 11 yıl 8 aya çıktı
2013 yılında İstanbul'da kaybolduktan yaklaşık iki hafta sonra cesedi ...
 
İzmir'de ağaç dikmeye seçim engeli!
Orman Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Sabahattin Bilge, Dünya ...
İzmir'deki istismar dehşetinde yürekleri dağlayan ifade: Kardeşlerim ölmesin diye sustum!
Karabağlar ilçesinde, kızı F.A.'ya (15) cinsel istismarda bulunduğu öne ...
Türkiye’ye iki F-35 uçağı daha yolda!
ABD'den, iki adet F-35 uçağının daha Türkiye'ye teslim edilmesi yolunda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri