POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde unutulmaz final
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
ABD'de bir ilk yaşanacak: Netanyahu kabul etti
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
Dini nikah cüzdanı sahteciliği! Uzmanlar uyarıyor
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
CHP'nin Belediyeler Birliği Başkan Adayı belli oldu!
22 Ekim 2023 Pazar - 10:39

Filistinli kardeşler İzmir’den dünyaya seslendi: Katliamı durdurun!

İzmir’de öğrenim gören Filistinli kız kardeşler, İsrail’in yaptığı katliamı büyük üzüntü ve endişeyle takip ediyor. Aileleriyle günlerdir iletişim kuramayan Lama ile Menna, “Halkımızın ölüm ve bomba korkusu olmadan yaşamasını istiyoruz” diyor ve katliamın durdurulması için dünyaya çağrı yapıyor.

Filistinli kardeşler İzmir’den dünyaya seslendi: Katliamı durdurun!

Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği ‘Aksa Tufanı’ operasyonuyla başlayan, İsrail’in savaş durumu ilan ederek Gazze’ye askeri operasyon düzenlemesiyle devam eden çatışmalar günlerdir devam ediyor. Türkiye’de yaşayan Filistinliler, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı büyük üzüntü ve endişe içinde takip ediyor. Üniversite eğitimi için Gazze’den İzmir’e gelen Lama ve Menna Alnimer de onlardan bazıları.

Bölgedeki internet ve elektrik kesintisi nedeniyle aileleri ile günlerdir iletişim kuramayan Filistinli kız kardeşler, onların hayatlarından endişe ediyor.

İlkses Gaztesi'nden Çağla Geniş'e savaşa dair gelişmeleri sosyal medya ve televizyondan gözyaşları içerisinde takip ettiklerini anlatan kız kardeşler, “Filistin halkına destek olan herkese minnettarız. Fakat asıl ihtiyacımız olay şey, hükümetlerin Gazze’ye yönelik katliamı durdurmaya yönelik hamleleri. Bu katliamı durdurun. Halkımızın kendi topraklarında ölüm ve bomba korkusu olmadan güvenle yaşamasını istiyoruz” diyerek barışa çağrı yapıyor.

"ÜZGÜN VE ÇARESİZ HİSSEDİYORUM"
İnternet ve elektrik kesintisi dolayısıyla Gazze’de bulunan ailesi ile günlerdir iletişim kuramadığını söyleyen 25 yaşındaki Filistinli Lama Alnimer, “Üniversite eğitimimi tamamlamam için Gazze’den Türkiye’ye geldim. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Filistin’deki son gelişmeleri sosyal medya platformları ve haber kanallarından takip ediyorum. Ülkemde yaşananlardan dolayı kendimi çok üzgün ve çaresiz hissediyorum. Keşke ailem ve arkadaşlarımın yanında olabilseydim. Evler, hastaneler yıkılıyor. Çocuklar, kadınlar ölüyor. Filistin’de tüm bu yaşananlara karşı tavır almayan ülkelerin tutumundan ise insanlık adına utanıyorum. Filistin’de elektrik ve internet günlerdir kesik. Bu sebeple günlerce ailem ve arkadaşlarımla iletişim kuramadım. Sosyal medyadaki fotoğraf ve videoların gerçekte yaşananların yanında hiçbir şey olmadığını söylüyorlar. İsrail, savunmasız sivillere karşı vahşi eylemler gerçekleştiriyor. Aileleri öldürüyorlar, katliamlar yapıyorlar ve beyaz fosfor gibi uluslararası alanda yasaklanmış silahlar kullanıyorlar” dedi.

"ÜLKEMİN ÖZGÜR OLMASINI İSTİYORUM"
En büyük dileğinin halkının kendi topraklarında ölüm ve bomba korkusu olmadan yaşaması olduğunu dile getiren Alnimer, “İsrail’in saldırılarını kınayan eylemler yapan, Filistin halkına yardım gönderen, sosyal medyada insanları yaşanan vahşetle ilgili bilgilendirmeye çalışan herkese teşekkür ediyorum. Filistin halkına destek olan herkese minnettarız. Fakat asıl ihtiyacımız olay şey, hükümetlerin Gazze’ye yönelik katliamı durdurmaya yönelik hamleleri. Bu katliamı durdurun. Filistin halkı 75 yıldır topraklarını savunmaya çalışıyor. Onlar güçlü ve inançlı bir halk. Vatanları pahasına canlarını vermekten çekinmezler. Bunu tüm dünya bilmeli. Ülkem ve halkım için en büyük dileğim İsrail işgalinin biran evvel son bulması. Ülkemin artık özgür olmasını istiyorum. Halkımızın kendi topraklarında ölüm ve bomba korkusu olmadan güvenle yaşamasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

"HER GÜN AĞLIYORUM"
Lama’nın 23 yaşındaki kız kardeşi Menna Alnimer ise, “Üniversite okumak için ablam Lama ile Türkiye’ye geldik. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde işletme okuyorum. Ülkemdeki vahşeti sosyal medyadan takip ediyorum. Gazze’deki halkımızın başına gelenlere çok üzülüyorum. Gazze’de elektrik olmadığı için uzun süredir telefon kullanamıyorlar, bu da beni çok endişelendiriyor. Her an ailemi ve nasıl olduklarını düşünüyorum. Her gün ağlıyorum. İsrail öldürdüğü kişilerin çocuk, yaşlı ya da kadın olmasını umursamıyor. Önlerine çıkan her şeyi öldürüyorlar. Tüm dünya halklarının, özellikle de Türk halkının bizimle olan dayanışmasından çok memnunum. Size kalbimizin derinliklerinden teşekkür ediyoruz. Filistin halkı kendi topraklarını savunmaktan başka bir şey yapmıyor. Bizim yerimizde kim olursa olsun bunu yapar. Gazze Şeridi’ndeki halkımın güvenliğinin sağlanmasını ve Filistin’in özgür bir ülke olmasını diliyorum” sözleriyle duygularını dile getirdi. (Çağla Geniş/İlkses Gazetesi)

 
Bakan Ersoy'dan Efes Antik Kenti'ndeki buluşmada önemli mesajlar!
 
Karşıyaka'yı 100.yıl coşkusu saracak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Freni boşalan tanker dehşet saçtı: 3 ölü, 11 yaralı
Gaziantep'te Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda freni boşalan ...
Cumhurbaşkanlığı uçağı ile Gazze'ye yardım eli
Gazze'ye yardım için, 20 kişilik uzman hekim ekibi, ilaç ve tıbbi malzeme ...
İzmir trafiğine 'Granfondo' ayarı: O yollar kapalı!
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın onayı ve İzmir Valiliği’nin izniyle düzenlenen ...
 
İzmir sularında yine can pazarı!
İzmir'in Çeşme ve Foça ilçesi açıklarında 20 düzensiz göçmen kurtarıldı.
Kahreden son: Minibüsün açık kalan kapısından düştü
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde kapısı açık halde seyreden minibüsten düşen kadın, yaşamını yitirdi.
Uzlaşmak için çağırdığı kiracısına kurşun yağdırdı!
İstanbul Esenyurt'ta ev sahibi kiracısını kasıklarından vurdu. Yaralanan ...
 
Barajlarda kırmızı alarm: Son 14 yılın en düşüğü!
Kuraklığın etkilerinin görüldüğü İzmir'de başta Tahtalı olmak üzere içme ...
İzmirliler dikkat: O saatlerde arabalı vapur seferleri iptal!
İZDENİZ’den yapılan açıklamaya göre Pazar günü düzenlenecek ‘Gran Fondo ...
Cumhuriyet ile yaşıt Hatice Nine'nin Atatürk özlemi
Cumhuriyet ile yaşıt İzmirlilerden Hatice Yılmaz, büyük sevgi beslediği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri