POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB: F-16 tedarikinde imzalar atıldı!
MSB: F-16 tedarikinde imzalar atıldı!
Özel'den Bahçeli'ye davet: Bizim ittifaka katılabilir!
Özel'den Bahçeli'ye davet: Bizim ittifaka katılabilir!
Spor salonunda silahlı kavga: 1 ölü
Spor salonunda silahlı kavga: 1 ölü
Ablasını öldürmüştü cezası belli oldu
Ablasını öldürmüştü cezası belli oldu
8 Nisan 2023 Cumartesi - 12:20

Gabonlu öğrencinin sır ölümünde kritik soru!

Karabük'te Gabon uyruklu üniversite öğrencisi Dinabongho Ibouanga'nın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor. Gözaltına alınan 8 şüpheli serbest bırakıldı. Gabon Büyükelçiliği'nin avukatının itirazlarına rağmen ifadesinde "Elleri kanıyordu, arabadan atlamaya kalkıştı." diyen D.S. serbest bırakıldı.

Gabonlu öğrencinin sır ölümünde kritik soru!

Karabük Üniversitesi öğrencisi olan Dinabongo İbunda'nın 26 Mart günü cansız bedeni, Filyos Çayı kenarında bulunmuştu. Olayla ilgili soruşturmada; kaybolmadan önce evinin bulunduğu sokakta yalın ayakla koştuğu anlar ortaya çıkmıştı.

Gabon uyruklu üniversite öğrencisinin şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma da sürüyor. Yürütülen soruşturmada Dinabongho'nun ölümüyle ilgili bağlantısı olduğu düşünülen 3'ü yabancı, 8 kişi, farklı zamanlarda gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 kişiden 5'i savcılık ifadesinin ardından, 3'ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden D.A.'nın serbest bırakılmasına Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Yeniden mahkemeye sevk edilen D.A., tekrar adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Gabon Büyükelçiliği'nin avukatı Kerim Bahadır Şeker, Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu Dinabongho Ibouanga (17) ile ilgili yürütülen soruşturmada 2 kez mahkemeye sevk edilmesine rağmen adli kontrol şartıyla serbest bırakılan D.A. hakkında verilen karara itiraz edeceklerini belirtti. Şeker, "D.A. ifadelerinde açık bir şekilde söylüyor. 'Arabamda elleri kanıyordu' diyor. Sonra arabadan kapıyı açmak suretiyle atlamaya kalkıştı. Bir kişi neden giden arabadan atlamaya kalkışır? Arabadaki araştırmalar sağlandığında kan bulguları bulunacak. Burada ona yer yapılmaya çalışılıyor." dedi.

'ARABAMDA ELLERİ KANIYORDU'

Avukat Şeker, D.A.'nın ifadeleriyle ilgili bilgi vererek, "D.A. ifadelerinde açık bir şekilde söylüyor. Benim arabamda elleri kanıyordu. Ellerinin kanamasından sonra araba devam ederken arabadan kapıyı açmak suretiyle atlamaya kalkıştı. Bir kişi neden giden arabadan atlamaya kalkışır? Arabanın içindeki araştırmalar sağlandığında kan bulguları bulunacak." diye konuştu.

Kerim Bahadır Şeker, D.A.'nın, engelli aile bireyleri olduğu için tutuklanmadığını belirterek, "Burada bir patlama olsa, ben desem ki annem, babam, teyzem, kuzenim yatalak şeklinde diye ifade etsem ve beni salıverseler bu kamu vicdanını yaralar mı yaralamaz mı? Siz kamuoyundaki takipçilerin kanaatine bırakıyorum. Hukuken zaten aykırı, garabet ve kabul edilemez. Böylesi bir karar bizlerin vicdanlarını yaralamaktadır. Buna istinaden gerekli itirazları şahsen gerçekleştireceğiz" dedi.

'BİZLERİ ŞOKE EDEN BİR KARARLA KARŞI KARŞIYA BIRAKTILAR'

Gabon Büyükelçiliği'nin Dina’nın ölümüyle ilgili Dışişleri Bakanlığı'na nota verdiğini hatırlatan Şeker, "Bu notaya ilişkin olarak Gabon Cumhuriyeti Devleti'nin başbakanlık kanadından açıklama geldi. Meclis’te Sayın Başbakanın yaptığı açıklamada kendisi 1 tutuklu olduğunu ifade etmişti. Evet, Sayın Başbakan bu açıklamayı yaptığı saat itibarıyla doğruydu. Ancak maalesef ki bahsetmiş olduğum, Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı neticesinde adli kontrol kararıyla serbest bırakılarak bizleri şoke eden bir kararla karşı karşıya bıraktılar. Umarız ki en yakın zamanda bu sürünceme ve cinayete ilişkin sorumlular hukuk önüne çıkarılarak en ağır şekilde cezalandırılır" diye konuştu. (DHA)

 
Altay seriyi Bandırma'da sürdürmek istiyor!
 
'Sarılar' suç örgütü operasyonunda 59 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Husumeti bitiren barış iftarı!
Ödemiş ilçesinde aralarında husumet bulunan iki ailenin üyeleri, iftar ...
Kılıçdaroğlu raflarda: Sana söz, bu fiyatlar düşecek!
Üzerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan fotoğraflarının bulunduğu hayat pahalılığını ...
İzmir'de 32 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Karaburun ilçesinde jandarmanın durdurduğu minibüste 32 kaçak ...
 
5 katlı binanın çatısından ölüme düştü!
İzmir'in Torbalı ilçesinde 5 katlı binanın çatısından düşen Kazım Dağdal hayatını kaybetti.
AFAD duyurdu: Kahramanmaraş'ta deprem!
AFAD verilerine göre Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 4.1 büyüklüğünde ...
CHP'ye saldırıyla ilgili 4 kişiye gözaltı!
İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na ...
 
Gözaltına alınmıştı: Mahir Akkoyun serbest bırakıldı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin fotoğraflarının ...
Baraj gölünde fotoğraf çekmek isterken aracından oldu!
Beydağ ilçesinde fotoğraf çekmek isteyen bir kişinin el frenini çekmeden ...
Karot testi çıkmazı: Başvuranlar vazgeçti!
Bursa’da 133 kişi yaşadığı binaya karot testi yaptırmak için Bursa Uludağ ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri