POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
25 Aralık 2017 Pazartesi - 10:39

Gaps Diyeti ve Otizm Bornova masasında!

Bornova Belediyesi Çocuk Kulübü, Ege Otizmliler Derneği ve Işıldayan Özel Çocuklar Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen “Gaps Diyeti ve Otizm” konulu panel Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’n de yapıldı. Işıldayan Özel Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Çalış ile Çocuk ve Genç Psikiyatristi Uzm. Dr. Adil Zorlu’nun konuşmacı olduğu etkinlikte Gaps, Bağırsak ve Psikoloji Sendromu ve otizm konuları hakkında bilgi veridi.

Gaps Diyeti ve Otizm Bornova masasında!

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla vatandaşları bilinçlendiren Bornova Belediyesi “Gaps Diyeti ve Otizm” konulu panel düzenledi. Bornova Belediyesi Çocuk Kulübü, Ege Otizmliler Derneği ve Işıldayan Özel Çocuklar Eğitim Merkezi işbirliği ile hazırlanan panel Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Işıldayan Özel Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Kadir Çalış ile Çocuk ve Genç Psikiyatristi Uzm. Dr. Adil Zorlu’nun konuşmacı olduğu etkinlikte geçtiğimiz yıl ortaya çıkan, psikolojik ve psikiyatrik hastalıkların tedavisinde oldukça olumlu sonuçlar veren GAPS Diyeti ve dünyada giderek artan Otizm rahatsızlığı hakkında bilgiler paylaşıldı. 

Otizm giderek artıyor
Panelde yaptığı konuşmada otizmin dünyada giderek arttığına dikkat çeken Adil Zorlu, “1975 yılında 5 bin doğumda bir görülen bu rahatsızlık, 1995 yılında 500 doğumda bir görülmeye başlandı. 2017 yılında baktığımızda dünyada doğan 54 erkek çocuğunda birinde bu hastalık görüldü. Uzmanların tahminine göre de 2025 yılında her 2 çocuktan 1’in de olması öngörülüyor”dedi. Düzenlenen etkinliklerle bu konuda yapılması gerekenler hakkında herkesin bilgi sahibi olması için çalıştıklarını söyleyen Zorlu, otizme farkındalık yaratmanın gerekliliğini anlattı. 

Gaps Diyeti Nedir?
Bağırsak florasının bozulmasıyla dikkat eksikliği, hiperaktivite ve otizm gibi rahatsızlıkların ortaya çıkabileceğini anlatan Çocuk ve Genç Psikiyatristi Uzm. Dr. Adil Zorlu, GAPS diyetinin psikolojik ve psikiyatrik hastalıkların tedavisinde olumlu sonuçlar veren bir yöntem olduğunu anlattı. Sağlıklı yaşamak için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken Zorlu, GAPS’in bağırsakların geçirgenliğini  geri döndürmeye yönelik yapılan bir diyet olduğunu belirtti. Zorlu, “Bağırsaklarda bozulan bakteri dengesini düzeltmek, hasarlı ve yaralı bağırsak duvarı ile bağırsak epitel dokusunu iyileştirmek için uygulanan özel bir beslenme programı” dedi. 

Uygulamsı zor olan et ve kemik suyu ağırlıklı bir diyet olduğunu da ifade eden Zorlu, “Bu beslenme programını uyugularken dikkat edilmesi gerek, tedavinin olmazsa olmazları diyebileceğimiz önemli noktaları var. Program bir kaç aşamadn oluşuyor. Mesela ilk önce GAPS diyeti için hazırlık aşaması yapılımalı. Çünkü bu kişinin sürece uyumunu kolaylaştırır” diye konuştu. Diyetin aşamalarıyla yapılması ve yapılmaması gerekenleri anlatan Adil Zorlu,  katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı. 

 
Konak tarihine sahip çıkıyor!
 
Memnuniyet anketi: İzmir İZDENİZ'e ne not verdi?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sağlıkta tek çatı altında yapılanma tamamlandı
İzmir'deki sağlık kuruluşları, Sağlık Bakanlığı'nın düzenlemesiyle tek ...
Haftada bir kez balık tüketen çocuklar daha zeki
Haftada en az bir kez balık tüketen çocukların daha zeki olduğu bildirildi.
'Bay Acil'den liselilere 'Bonzai'ye hayır' semineri
İzmir'de lise öğrencilerine 'Bonzai'ye hayır' semineri veren Herkes İçin ...
 
Ödemiş Devlet Hastanesi'nde son viraj!
Ödemiş ilçesinde yatırılan 250 yatak kapasiteli, yeni, modern devlet hastanesinde ...
Sahte diş hekimi suçüstü yakalandı
Muğla'da sahte diploma ile 15 yıldır diş hekimliği yaptığı belirlenen ...
Suriyeli sağlıkçılar hizmete başladı
Türk hekimler tarafından eğitim verildikten sonra göçmen sağlığı merkezlerinde ...
 
Konak'taki seminerde anlamlı mesaj: Sevgi en büyük ilaçtır
‘Meme Kanseri ve Korunma Yönetimi’ konulu seminerde konuşan yazar Halis ...
Ödemiş Belediyesi'nden Kızılay'a destek
Ödemiş Belediyesi personeli, Türk Kızılayı'na kan bağışında bulunarak ...
Kızının yaşaması için 8 aydır hastane odasında!
Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Hematoloji Servisi'nde tedavi gören 7 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri