POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
30 Ekim 2022 Pazar - 11:43

Gaziemir'de büyük 99.yıl coşkusu

Cumhuriyet’in ilanının 99. yılı Gaziemir’de belediyenin düzenlediği etkinliklerle iki gün boyunca coşkuyla kutlandı. Kutlama programı kapsamında Pınar Ayhan “Kemal” isimli müzikal belgeselini sahneledi. Cumhuriyet Korteji’nin ardından sahne alan SenfoRock, bayram coşkusunu zirveye taşıdı.  

Gaziemir de büyük 99.yıl coşkusu

Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘en büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’in ilan edilişinin 99. yılı Gaziemir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı. İki gün süren kutlamaların ilk gününde Pınar Ayhan, Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi’nde sahne aldı. Pınar Ayhan, Bir Müzikal Belgesel “Kemal” isimli müzikal gösterisini sahneledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını; bilinen, bilinmeyen yönlerini sanatla sahneye taşıyan Pınar Ayhan, müzikal belgeselle, izleyenleri yaklaşık 100 yıllık bir tarihi yolculuğa çıkardı.   Bayram kutlamalarının ikinci günü Abdullah Arda Meydanı’nda, davul zurnanın çaldığı ezgiler eşliğinde ilçenin yöresel oyunlarının sahnelenmesiyle başlarken vatandaşlara kazanlarda odun ateşinde pişen karabaşlı pilavı da dağıtıldı.

Gösterilerin ardından düzenlenen Cumhuriyet Korteji’nde, Gaziemirliler, Abdülhamit Yavuz Caddesi ve Atatürk Bulvarı güzergâhı üzerinde bayraklarıyla yürüdü. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın eşi Deniz Arda ile birlikte katıldığı korteje CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, İyi Parti Gaziemir İlçe Başkanı Sedat Dağ, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve Gaziemirliler katıldı. Ellerindeki al bayraklarıyla sokakları gelincik tarlasına çeviren Gaziemirlilere, yurttaşlar da evlerinden alkışlarla destek verdi. Büyük boy Atatürk posteri ve Türk bayrağının taşındığı korteje bayraklarıyla katılan Gaziemirliler, bandonun notalarına marşlar ve şarkılarla eşlik ederek Festival Alanı’na ulaştı.  

İlçedeki bayram coşkusu Festival Alanı’nda düzenlenen SenfoRock grubunun konseriyle devam etti. Gaziemirli şef Musa Göçmen yönetiminde sahne alan SenfoRock, ezgilerini Cumhuriyet’in 99. yılı için seslendirdi. SenfoRock’ın şarkılarına eşlik eden yurttaşlar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. 

“100. yılda takdirnameyle diploma alacağız”
Konser öncesi sahneye çıkan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Gaziemirlilerin bayramını kutladı. Milli mücadele sonunda elde edilen zaferle Cumhuriyet’in ilan edildiğinin altını çizerek konuşmasına başlayan Başkan Arda, “Cumhuriyet, Ata’mızın bize bıraktığı en büyük miras, en büyük değerdir. İşte bu değer, bizleri onurlu bir devletin, eşit haklara sahip, özgür düşünen birer yurttaşı haline getirmiştir. Ulusumuzun çağdaşlaşma mücadelesi devam ediyor. Sanmasınlar ki yorulduk. Sanmasınlar ki yıldık, pes ettik. Sanmasınlar ki bu ülkeden vazgeçtik. Bu ülke için çalışmaya, bu ülkenin geleceği için hayaller kurmaya devam edeceğiz. Gelecek yıl Cumhuriyetimizin 100. yılını çok büyük coşku ve gururla kutlayacağız. Seneye hepimize bir diploma verilecek. Geride kalan 100 yılda sınıfta kaldığımız yerler oldu. Ama bilin ki seneye 100. yılda o diplomayı takdirnameyle alacağız. Gaziemir her zaman olduğu gibi bundan sonra da sonsuza kadar Atasının izinde olacak. En büyük bayramımız Cumhuriyet Bayramımızın 99. yılı kutlu olsun” dedi.

 
İzmir depreminde yıkılan binaların sorumluları cezasız kalmadı
 
Bakan Kurum'dan 30 Ekim mesajı: Hiç bir anını unutmadan...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen'de 29 bin kişiyle dev yürüyüş
Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü, Menemen’de görkemli Cumhuriyet ...
Ödemiş'te görkemli 99.coşkusu
Cumhuriyetimizin 99. Yılı tüm yurtta olduğu gibi Ödemiş’te de coşkulu ...
Aliağa'da 99.yıla muhteşem kutlama
Aliağa Belediyesi’nin milli bayramlarda düzenlediği ve muhteşem görüntülere ...
 
Atalık karakılçık buğdayı bir avuçtan 11 bin dönüme çıkıyor!
Ata tohumu karakılçık buğdayının üretimini İzmir’de yeniden hayata geçiren ...
Bornova'da Cumhuriyet Şeref Yürüyüşü
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99’uncu yılı Bornova’da törenlerle kutlandı.
Narlıdere'yi Cumhuriyet coşkusu sardı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Narlıdere'yi Cumhuriyet coşkusu sardı. ...
 
Balçova'da Cumhuriyet geleneği bozulmadı
Balçova Belediyesi'nin düzenlediği Cumhuriyet Bayramı Kortejinde binlerce ...
Güzelbahçe'de Koyuncu'yla 99.yıl coşkusu
Güzelbahçe Belediyesi, Cumhuriyetin 99.yılı nedeniyle fener alayı ve konser düzenledi. 
Soyer’den Cumhuriyet Meydanı'nda zeybek sürprizi
İzmir’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu zeybek gösterisi, fener alayı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri