POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
11 Aralık 2022 Pazar - 10:54

Gaziemir'de küresel ısınmaya karşı hamleler!

Gaziemir Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen sıfır atık ve atıkların geri dönüşüm endüstrisine kazandırılması çalışmalarıyla, küresel ısınmayla mücadeleye katkı koyuyor.

Gaziemir de küresel ısınmaya karşı hamleler!

Küresel ısınmanın yol açtığı iklim değişiklikleri kuraklık, çölleşme, yağışlardaki dengesizlik ve su baskınları, tayfun, fırtına, hortum gibi meteorolojik olaylarda artışlara neden oluyor. Gaziemir Belediyesi, küresel ısınmanın yol açtığı ve dünyayı tehdit eden iklim değişikliğiyle mücadele katkı koymak için özel çalışmalar yaşama geçiriyor. İklim değişikliğiyle mücadelede daha güçlü adımlar atmak için İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü kuran belediye, sıfır atık sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesi için çalışmalar yürütüyor.
Geri dönüşüm bilincinin kazanılması ve atıkların kaynağında ayrıştırılması için eğitimler de düzenleyen belediye, 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni kurdu. Hürriyet, Gazi, Atıfbey ve Beyazevler mahallerinde olmak üzere ilçenin 4 noktasına Mobil Atık Getirme Merkezleri koyan belediye, ilçenin dört bir yanına koyduğu atık kumbaralarıyla da geri dönüşebilen atıkları çöpten ayrı topluyor. Buralarda toplanan kâğıt, plastik, cam, metal, elektronik atık, bitkisel atık yağ, pil gibi atıklar lisanslı firmalar tarafından toplanarak geri dönüşüm endüstrisine kazandırılıyor. Geri dönüşmeyen atıklar ise uygun koşullarda bertaraf ediliyor. Bu şekilde hem doğa korunuyor hem de bu atıklar tekrar ekonomik değere dönüştürülüyor.

“Bireysel adımlar çok önemli”
İklim değişikliğiyle mücadele ve atıkların geri dönüştürülmesi konusuna büyük önem verdiklerinin altını çizen Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Sıfır atık sisteminin kurulması ve iklim değişikliği konusunda gerekli çalışmaların ayrı bir müdürlük tarafından yürütülebilmesi için İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüzü kurduk. Müdürlük bünyesinde sıfır atık sistemi ve iklim değişikliği ile ilgili çalışmalarımız daha kapsamlı yürütülüyor. İlçemizde çıkan ambalaj, cam, yağ, elektronik eşya, pil atığı gibi atıklar, anlaşmalı olduğumuz lisanslı firmalar tarafından uygun şekilde geri kazanılıyor veya bertarafı sağlanıyor. Ayrıca toplanan tüm atıkların miktarları bakanlığın Entegre Çevre Bilgi Sistemi’ne düzenli olarak işleniyor ve takip ediliyor. Bu sayede biriktirilen atıkların çevreye vereceği zararı en aza indiriyoruz. Yağış oranlarının düşmesi, kuraklık ülkemizi ve dünyamızı tehdit ediyor. İklim değişikliği sebebiyle  milyonlarca insanın göç etmesi bekleniyor. Bireysel olarak atacağımız adımlarla iklim değişikliğini yavaşlatabiliriz. Bu yüzden tüm yurttaşlarımızı bu konuya daha duyarlı olmaya davet ediyorum” diye konuştu.

“Sıfır Atık eğitimlerimiz ile eğiticilerimize, çocuklarımıza ve ebeveynlerine Sıfır Atık farkındalığını kazandırmayı hedefliyoruz” diyen Başkan Arda, “Belediye çalışanlarımıza Sıfır Atık eğitimleri verip, binalarımızda dörtlü toplama sistemi ile atıklarımızı kaynağında ayrıştırmaya başladık. Bu uygulamamızın sonucunda belediye binamız için 2021 yılının ağustos ayında Sıfır Atık Belgemizi aldık. Ayrıca ilçe geneli için Sıfır Atık Belgesi başvurusu yaptık ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün denetim süreci devam ediyor” dedi.

 
Çeşme'de yılbaşı kapalı gişe olacak!
 
'Mahallede Dayanışma Var' buz pistine indi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de girişimciler yatırımcılarla buluşuyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentin girişimcilik ekosistemini geliştirmek ...
AASSM'de 'İzmir'in Yüz Yılı' sempozyumu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in kurtuluşunun 100. yılı etkinlikleri ...
Travel Turkey'de Bornova farkı!
Travel Turkey İzmir (TTI) Fuarı, Fuar İzmir’de 16. kez düzenlendi. Bornova ...
 
Narlıdere'de sokak lezzetleri rüzgarı!
10 Aralık Toprak Ana (Terra Madre) Günü, Narlıdere’de sokak lezzetleriyle ...
Başkan Eriş'ten feci kaza sonrası yol yatırımları çağrısı!
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, başta Kaymakçı çevre yolunun trafiğe ...
İzmir'de deniz ulaşımına fırtına darbesi!
İzmir'de olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle tüm vapur seferleri ...
 
Başkan Tugay belediyeler buluşmasına katıldı
İlki geçtiğimiz Şubat ayında Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde ...
Eriş'ten olay yerinde Karayolları'na çağrı!
Ödemiş’in Kaymakçı'da mıcır yüklü kamyonun belediye otobüsüne ve başka ...
''Buca Bizim'' diyen herkes bu ekipte
Buca Belediyesi  Araştırma ve Geliştirme (Ar-Ge) Müdürlüğü tarafından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri