POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Jose Mourinho, Fenerbahçe'ye imzayı attı
Jose Mourinho, Fenerbahçe'ye imzayı attı
YSK Başkanı Yener: Her şey yolunda gidiyor
YSK Başkanı Yener: Her şey yolunda gidiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon açıklaması
LGS soruları ve cevap kitapçıkları yayımlandı
LGS soruları ve cevap kitapçıkları yayımlandı
31 Aralık 2018 Pazartesi - 08:40

Generallere suikast listesi ele geçirildi!

Beşiktaş’ta 46 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren PKK hücresinin, aralarında Binali Yıldırım ve Org. Yaşar Güler’in de olduğu isimlere suikast planladığı belirlendi.

Generallere suikast listesi ele geçirildi!

Beşiktaş’taki Vodafone Arena Stadı’nda 10 Aralık 2016’da oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından 39’u emniyet mensubu, 46 kişinin şehit olduğu saldırıya ilişkin ikinci iddianame hazırlandı. İddianamede saldırıyı organize eden terörist Zozan Kutum’un da bulunduğu 40 şüphelinin ‘silahlı terör örgütüne üye olma, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, nükleer, biyolojik, kimyasal silah kullanarak öldürme, mala zarar verme’ suçlarından cezalandırılması istendi. İddianamede örgütün Binali Yıldırım'ın kaldığı otelde keşif yaptığı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in de aralarında bulunduğu komutanlara yönelik suikast planları yer aldı.

İddianamede ayrıca savcının, "FETÖ' terör örgütü ile PKK/KCK terör örgütünün darbe girişimi sonrasında birlikte hareket etmeleri nedeniyle bu keşif istihbarat çalışasının 15 Temmuz 2016 tarihinden önce yapıldığı değerlendirilmiştir" şeklinde yorumu dikkat çekti. 

Akşam gazetesinden Hilal Yıldırım'ın haberine göre, İddianamede, etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen şüpheli Ayhan Suni’nin ifadelerine göre Zozan Kutum, Suni’den polislerin toplu halde beklediği yerlerle ilgili keşif çalışması yapmasını istemiş, bunun nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili de önerilerde bulunmuş.

YILDIRIM’IN OTELİNDE KEŞİF
Ayhan Suni ifadesinde, “Zozan, Tuzla’da E-5 yolundan Aydınlı‘ya çıkan yan yol üzerinde büyük bir otel olduğunu, bu otelin etrafında polislerin beklediğini, burada önemli bir kişinin olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Bu otelin Radisson Otel olduğunu, o dönem başbakan olan Binali Yıldırım’ın kaldığını söyledim. Otel çevresinde çok polisin beklediğini ve orada keşif çalışması yapmamı, güvenlik kameralarının nerede olduğunu tespit etmemi istedi” bilgilerini verdi. 

Suni, “Araçla Tuzla’dan geçerken otelin etrafını dolaştım. Zozan, bomba yüklü bir araçla oraya girilip girilemeyeceğini sordu. Otele müşteri gibi girilebileceğini, Özel Harekat polislerinin toplu halde durduklarını, bu otelin olduğu yere araçla saldırı yapılabileceğini ancak yaya yapılmasının mümkün olmadığını söyledim”  dediği belirtilid. 

AK PARTİ MİTİNGİNE TERMOSLU SALDIRI PLANI
İddianamede şüphelilerden Feyyaz Düzen’in ikametinde, içlerinde TNT+PİTRİK ASİT+HMX+ PETN bulaşıklarının çıktığı 16 adet termos ele geçirildiği, bunların su satma bahanesiyle, AK Parti mitinglerinde patlatılmasının planlandığı ortaya çıktı.

NOT DEFTERİNDEN MAÇ LİSTESİ ÇIKTI
İddianamede şüpheli Zozan Kutum’dan, 25 Kasım Galatasaray-Bursaspor, 26 Kasım  Beşiktaş-Medipol Başakşehir, 3 Aralık Fenerbahçe-Beşiktaş, 4 Aralık Kasımpaşa-Galatasaray, 10 Aralık Galatasaray-G. Antep, 17 Aralık Kasımpaşa-Beşiktaş, 19 Aralık Fenerbahçe- Gençlerbirliği, 24 Kasım Fenerbahçe- Zorya Lohans karşılaşmalarının yazılı olduğu defter çıktığı belirtildi. 

İddianamede Beşiktaş saldırısını gerçekleştiren Zozan Kutum’un pişmanlık yasasından yararlanmak isteyen şüpheli Ayhan Suni’ye yaptırdığı, polislerin toplu olarak bulunduğu yerlerle ilgili keşif çalışmaları detaylı bir şekilde yer aldı. Telefon tapelerinde ise şüphelilerin avukatınının, yakalanmaları halinde öğrenci olduklarını, termoslarda su satıklarını söylemelerini tembihlediği belirlendi.

 
Erdoğan'dan İZBAN grevi çıkışı: Hadi buyur, neden çözmüyorsunuz?
 
TSK'da sürpriz görev değişimi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de yeni yılın ilk haftası hava nasıl olacak?
2018'i soğuk bir geceyle uğurlayacak İzmir'de yeni yılın perdesi sağanak yağışlarla açılacak.
Tamir için bırakılan 2 araba alev topuna döndü!
İzmir'in Buca ilçesinde tamir için bırakılan ve park halinde yanan 2 otomobilde ...
Kamyonunun altında kalan profesör, hayatını kaybetti
İzmir'in Narlıdere ilçesinde, metro kazısı yapılan şantiye girişinde geri ...
 
Metro işçilerinden İZBAN işçilerine jest
Greve devam eden İZBAN işçilerine, İzmir Metro çalışanlarından destek ...
İzmir'de korkunç cinayet: Arkadaşının babasını öldürdü
İzmir'in Çiğli ilçesinde bir kişi, aralarında husumet bulunduğu belirtilen ...
Yangın kurbanı Ömriye Nine'ye yürek yakan veda
Ödemiş ilçesinde, yalnız yaşadığı evinde çıkan yangında yaşamını yitiren ...
 
Çığda şehit asker son yolculuğuna uğurlandı
Hakkari'de çığ düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Salih Dinç, ...
Bir babanın dayanılmaz acısı ve isyanı: İnsanlık utansın!
İzmir'de vücut geliştirmede geçen yıl kainat 2'ncisi olan ve sevgilisi ...
İzmir'in turizm cennetinde maskeli taş ocağı isyanı!
Çeşme ilçesine bağlı Germiyan Mahallesi'ndeki kalker ocağı ve kırma eleme ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri