POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
6 Şubat 2024 Salı - 08:11

Gezeravcı'nın dönüşü tekrar ertelendi!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Dünya'ya dönüşü, hava durumunun hala uygun olmaması nedeniyle tekrar ertelendi.

Gezeravcı nın dönüşü tekrar ertelendi!

SpaceX, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Ax-3 ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılışının ertelendiğini duyurdu.

Açıklamada, "Florida kıyılarında devam eden elverişsiz hava koşulları nedeniyle Dragon, salı günü Uzay İstasyonu'ndan ayrılma işlemine ara veriyor. Uzay aracı ve Ax-3 mürettebatı sağlıklı durumda ve ekipler bir sonraki kenetlenme fırsatı için hava koşullarını izlemeye devam edecek."

GEZERAVCI'DAN VEDA KONUŞMASI

Geçtiğimiz günlerde Dünya’ya dönüş yolculuğu öncesinde Ax-3 ekibi için uğurlama töreni yapılmıştı. Gezeravcı, veda töreni veda töreninde yaptığı konuşmada, "Gurur duyduğumuz tarihimizin devamı niteliğinde adım attığımız yeni Türkiye Yüzyılı'nda icra ettiğimiz Türkiye'nin insanlı ilk uzay görevini gerçekleştirmiş olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum." dedi.

"BU BİR HİKAYENİN BAŞLANGIÇ NOKTASIYDI"

Gerçekleştirdikleri bu görevin geleceğin teminatı gençler için ilham verici bir başlangıç olmasını dileyen Gezeravcı, "Bu bir hikayenin başlangıç noktasıydı, bir yere varış noktası değil. Bundan sonraki yolumuz tüm milletimize hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

EXPEDITION 70 MÜRETTEBATINA TEŞEKKÜR

Gezeravcı, bu ekibin parçası olduğu için gerçekten onurlu ve ayrıcalıklı hissettiğini belirterek, son 2 haftadır Ax-3 ekibi faaliyetlerini sürdürürken ISS'te bulunan Expedition 70 mürettebatına büyük destekleri, misafirperverlikleri ve kibarlıkları nedeniyle minnettarlığını dile getirdi.

Expedition 70 ekibinin, gerçekten çok destekçi olduğunu belirten Gezeravcı, Ax-3 misyon lideri Michael Lopez-Alegria'ya da liderliği için teşekkür etti.

Gezeravcı, 2 hafta boyunca Axiom'da görev alan herkese misyonun her aşamasında Ax-3 ekibine verdikleri destek için teşekkür ederek "Ülkeme, Türkiye Cumhuriyeti'ne de onurlu yüzüncü yıl dönümünde insanlı uzay misyonuna adım atmak için verdikleri cesur ve azimli karar için çok minnettarım." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı'nın dönüşü tekrar ertelendi - 1

14 GÜNDE 13 DENEY YAPTI

Alper Gezeravcı, 14 günlük uzay görevi sırasında 13 deney gerçekleştirdi. Gezeravcı sosyal medya mesajında, “Uzayda yaptığım deneyler, Dünya’nın sınırsız güzelliklerini anlamamıza yardımcı oluyor. Attığımız her bir adım Dünyamızın geleceği için.” ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da, uzay görevinin tamamlanmasıyla ilgili olarak, “Artık bizim de istasyonda adımız, uzayda izimiz var.” mesajını paylaştı.

DÜNYA’YA GERİ DÖNÜŞ NASIL OLACAK?

Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronot, Uzay istasyonuna kenetli halde 14 gündür kendilerini bekleyen Dragon kapsülüne geçecek. 

Kapıların kapatılmasının ardından, uzay istasyonundan ayrılacak kapsül daha sonra kontrollü olarak yavaşlayıp dönüşe geçecek. Atmosfere girişi sırasında saatte 27 bin kilometre hızla ilerliyor olacak.

Ses hızının 20 katını aşan bu süratte, kapsülün dış katmanındaki sıcaklık 7 bin derecenin üzerine çıkıyor. Bu sıcaklığa karşı Space X, PICA denen ısı kalkanını kullanıyor.

Atmosfere girişin ardından sürtünmenin etkisiyle yavaşlayan Dragon Kapsülü paraşütlerin açılmasının ardından iniş yapacak.

Planlı inişin, ABD’nin Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu ve batısındaki Meksika Körfezi’nde bulunan 7 potansiyel iniş noktasından birine yapılması bekleniyor. (AA)

 
Gazze açıklaması: Saldırılar aylarca sürecek!
 
CHP İzmir'de 6 Şubat yası: Saatler 04.17'de durdu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde anma programı
İzmir'de 6 Şubat 2023'teki 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin 1. yıl ...
İzmir'de firari 2 hükümlü yakalandı
Bayraklı ilçesinde polis ekiplerinin yaptığı denetimlerde hakkında kesinleşmiş ...
Acısı 365 gündür dinmeyen 65 saniye!
Türkiye, geçen yıl şubat ayında "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş ...
 
Deprem bölgesindeki 4 ilde eğitime 1 günlük ara
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ile ...
Kök hücre kiti vurgunu: 2’si öğretim görevlisi 5 gözaltı
Çanakkale’de kök hücre uygulamasında kullanılan kitleri hastalara 20 bin ...
Vahşet: Ahırda 4 saat işkence etti, cesedi yakmak istedi!
Konya’daki Yıldırım Uyan cinayetinin altından vahşet çıktı. Uyan, Ali ...
 
Çeşme Projesi'nde kritik yargı kararı!
Çeşme Projesi davacıları, TMMOB ve meslek odaları tarafından yapılan açıklamada ...
Çeşme'de 47 aranan şahıs yakalandı
Çeşme ilçesinde 1 hafta boyunca yapılan denetimlerde 47 aranan şahıs yakalandı.
İzmirli gazetecilerden 'Süleyman Gençel' eylemi
İzmir'in duayen gazetecilerinden A3 Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Gençel, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri