POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
19 Aralık 2023 Salı - 11:38

Gökçe’den ‘soruşturma’ açıklaması: Alnımıza leke sürecek tek bir karar yok!

Büyükşehir Aday Adayı Gökçe çıkan soruşturma haberleri hakkında detaylı bir açıklama yaptı. Süreçlerin bir bürokrasi rutini olduğunu altını, “Ben her ay bir sarı soruşturma zarf alırım, gelir. Gelmezse bir anormallik vardır. Bu bizim yaptığımız görevin rutini” mesajıyla çizen Büyükşehir Aday Adayı Gökçe, “150’ye yakın, 5-6 klasör soruşturma, benim hakkımda bir dava ile sonuçlanmadı. Bir tanesinde bile alnımıza leke sürecek bir karar çıkmadı. Çünkü karnımızı ağrıtacak hiçbir iş yapmadık” dedi.

Gökçe’den ‘soruşturma’ açıklaması: Alnımıza leke sürecek tek bir karar yok!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İzmir Büyükşehir Aday Adayı olan Eski Büyükşehir Genel Sekreteri ve Eski İzmir Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Buğra çıkan soruşturma haberleri hakkında detaylı bir açıklama yaptı. 

Süreçlerin bir belediye bürokrasisi rutini olduğunu altını, “Ben her ay bir sarı soruşturma zarf alırım, gelir. Gelmezse bir anormallik vardır. Bu bizim yaptığımız görevin rutini” mesajıyla çizen Büyükşehir Aday Adayı Gökçe, “150’ye yakın, 5-6 klasör soruşturma, benim hakkımda bir dava ile sonuçlanmadı. Bir tanesinde bile alnımıza leke sürecek bir karar çıkmadı. Çünkü karnımızı ağrıtacak hiçbir iş yapmadık” ifadelerini kullandı. 

Gökçe ayrıca “Ben muhalefet belediyesinin bürokratıyım, açılan soruşturmalar da benim şeref nişanem. Bunların hiç biri AKP’li bir belediyenin bürokratına yapılmaz. Hepsi bize yapılmıştır” diye konuşurken, soruşturmaların zamanlamasının manidar olduğunun da altını çizdi. 

İşte Gökçe’nin mesajları: 

“HAKKIMDA AÇILMIŞ TEK BİR DAVA YOK”
Benimle ilgili sistemli olarak servis edilen soruşturma, dava haberlerini görünce hem şaşırıyorum hem üzülüyorum. 27 yıllık belediyeciyim. Herhalde 15 yıldır da CHP belediyelerinde üst yöneticilik yapıyorum. Bu süre içinde yüzlerce soruşturma yaşamışımdır. Benim klasörlerce soruşturma dosyalarım vardır. Özellikle İzmir’de ‘memur suçu savcısı’ olup benden ifade almayan savcı yoktur. Her memur suçu savcısına ifade vermişimdir. Ama benim hakkımda açılmış tek bir dava yok; görevi kötüye kullanma, görevi ihmal, ihaleye fesat gibi suçlardan… Bunlar zaten görevden alma suçlarıdır. Belediye bürokrasisinde bunlar rutindir. 150’ye yakın, 5-6 klasör soruşturma, benim hakkımda bir dava ile sonuçlanmadı. Bir tanesinde bile alnımıza leke sürecek bir karar çıkmadı. Çünkü karnımızı ağrıtacak hiçbir iş yapmadık.

“BUNLAR BENİM ŞEREF NİŞANEM”
Ben muhalefet belediyesinin bürokratıyım, açılan soruşturmalar da benim şeref nişanem. Bunların hiç biri AKP’li bir belediyenin bürokratına yapılmaz. Hepsi bize yapılmıştır. Bu soruşturmaların birçoğu, esasında genel sekretere gelmemesi gereken işlerdir. Özellikle harcama yetkilisinde biten işlerdir ama bunların bir bölümü, son dönemde, bir miktar da burada görev yapan Sayıştay denetçisinin ‘tali sorumlu diye genel sekreteri yazmasından’ kaynaklı dosyalar olarak karşımıza çıkıyor. 

“YAPTIĞIMIZ GÖREVİN RUTİNİ”
Ben her ay bir sarı soruşturma zarf alırım, gelir. Gelmezse bir anormallik vardır. Bu bizim yaptığımız görevin rutini. Bir tek benim değil, birçok arkadaşımın ismi de çarşaf çarşaf yayınlanıyor. Onlar o görevlerin rutinidir, o arkadaşlarımız da şerefli kamu görevlileridir. Görevin yapımı sırasında eksik de olur kusur da, düzeltilir. Kamu davası açılıp biri hakkında ceza verilene kadar bu insanlar suçsuzdur. 

“ZAMANLAMASI MANİDAR” 
Soruşturmaların bu zamanda gündeme gelmesi manidar. Daha vahimini söyleyeyim. 1 ay önce İstanbul’dan yine bir soruşturma geldi. Yani bu iş sadece İzmir’de olmuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yaptığımız görevler de önemli görevler ama o soruşturma kamuoyuna yansımadı da neden İzmir’deki eski soruşturmalar yansıyor? İzmir’de yıllar önce olan işler niye şimdi soruşturmalara konu oluyor kısmını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Yaptığımız görevler, çalıştığımız kurumda hizmet ettiğimiz başkanların namusunu da korumak için yapılmış görevlerdir ve şeref nişanesidir. Başka türlü bir şey olsa cezası olurdu. Bunlar maksatlı ve sanırım aday olmanın bedelleri. O anlamda biraz sineye çekiyoruz. Ama hepimizin bir ailesi var. Beni üzen kısmı, ailemin üzülmesidir.

 
Menemen trafiğine tarihi çözüme adım adım!
 
Efes Selçuk'ta 'istihdam' fabrikası!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Aday Adayı Özreçber’den iddialı oy hedefi!
Buca Belediye Başkan Aday Adayı CHP’li Barış Özreçber’den iddialı bir ...
İYİ Parti'de yaprak dökümü sürüyor
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde, İYİ Parti ilçe teşkilatında yönetim kurulu ...
Kritik hafta: CHP kimlerle yola devam edecek?
Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçimler öncesinde aday belirleme çalışmalarına ...
 
CHP Lideri Özel İzmir'e geliyor: İşte programı
CHP Genel Başkanı Özgür Özel 23 Aralık'ta Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi ...
İYİ Parti'den istifalara ilişkin açıklama: Planlı bir saldırı!
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "Partimize yönelik planlı bir saldırının ...
AK Parti'den yerel idareye salvo: Kasapoğlu ve Saygılı'dan çarpıcı mesajlar!
AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile AK Parti İzmir ...
 
CHP’li İnal: Biz hazırız ve kazanacağız!
CHP Bornova Belediye Başkan Aday Adayı Ethem İnal CHP Bornova İlçe Örgütüyle ...
AK Partili İnan'dan Soyer'e liman çıkışı!
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir ...
Bakan Tunç'tan kira uyuşmazlığı açıklaması
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Eylül'den itibaren uygulamaya konulan kira ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri