POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem!
Kredi kartı ödemelerinde yeni dönem!
Gözler İran'da: Şimdi ne olacak?
Gözler İran'da: Şimdi ne olacak?
Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?
Kirada yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
26 Şubat 2024 Pazartesi - 16:19

Google geçmişinde dikkat çeken aramalar!

Aralarında iş insanları ve futbolcuların da bulunduğu onlarca kişiyi, milyonlarca dolar dolandırdığı gerekçesiyle tutuklu yargılanan Seçil Erzan ile çantacısı olarak bilinen Ali Yörük ve Atilla Yörük’ün cep telefonu incelemesine ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı. Dava dosyasına giren raporda, Seçil Erzan’ın Google arama geçmişine yer verildi. Rapora göre Erzan, “Türkiye'ye suçlu iadesi olmayan ülkeler 2023” ve “Fare zehri insanı kaç saatte öldürür?” gibi aramalar yaptı.

Google geçmişinde dikkat çeken aramalar!

Kamuoyunda yüksek karlı gizli fon adıyla bilinen, 2’si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davası dosyasına, sanıklar Seçil Erzan, Nazlı Can, Ali Yörük ve Atilla Yörük'ün telefon incelemesine ilişkin bilirkişi raporu eklendi.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava dosyasına gelen raporda, sanıklar Seçil Erzan, Ali ve Atilla Yörük’ün mesaj kayıtlarına yer verildi.

Seçil Erzan davasında yeni bilirkişi raporu | Seçil Erzan’ınGoogle geçmişinde dikkat çeken aramalar - 2

SEÇİL ERZAN'IN GOOGLE ARAMA GEÇMİŞİ

Raporda, 15 Mart ve 7 Nisan 2023 tarihleri arasında sanık Erzan’ın internet aramalarında, “Hangi ilaç öldürür?”, “Türkiye’ye suçlu iadesi olmayan ülkeler 2023”, “İsviçre suçlu iadesi”, “Suçlu iade etmeyen ülkeler”, “İntihar çeşitleri”, “Fare zehri insanı kaç saatte öldürür?”, “Nasıl intihar edilir?”, “Kendini asma”, “Fare zehri insana zarar verir mi?” ve “Bilekleri kesmek” ifadeleriyle aramalar yaptığının tespit edildiği belirtildi.

Seçil Erzan davasında yeni bilirkişi raporu | Seçil Erzan’ınGoogle geçmişinde dikkat çeken aramalar - 3

"ŞİMDİ HOCAYI ARIYORUM"

Erzan’ın telefonundaki pek çok fotoğrafın silindiğinin tespit edildiği aktarılan raporda, elde edilebilen fotoğraflarda ise sanığın kişisel ajandasında bazı müştekiler ile “hoca” ve “F.T.” isminin yazılı olduğu kişilere ilişkin yaptığı ödeme kayıtları ve senetlerin bulunduğu fotoğraflara, 7 Nisan 2023'te müşteki Volkan Bahçekapılı ile sanık Erzan arasında gerçekleşen konuşmaların devamında Bahçekapılı’nın Erzan'a “Ya sen ne kadar yalancı bir kadınmışsın. Şimdi hocayı arıyorum.” mesajına da yer verildi.

Seçil Erzan davasında yeni bilirkişi raporu | Seçil Erzan’ınGoogle geçmişinde dikkat çeken aramalar - 4

ALİ VE ATİLLA YÖRÜK 9 NİSAN 2023’TEN ÖNCEKİ TELEFON KAYITLARINI SİLMİŞ

Raporda, Ali Yörük ve Atilla Yörük’ün 9 Nisan 2023’ten itibaren telefonlarını kullanmaya başladıklarının belirlendiği, sanıkların telefon değiştirme ya da sıfırlama işlemlerini anlaşıp birlikte yapmış olabileceklerinin tespit edildiği değerlendirildi.

Sanıkların telefonlarında 9 Nisan 2023’ten öncesine ait çok az sayıda veri olduğu bildirilen raporda, Atilla Yörük'ün 3 kişiye “Telefonu değiştirdim.” mesajını gönderdiğine işaret edildi.

Seçil Erzan davasında yeni bilirkişi raporu | Seçil Erzan’ınGoogle geçmişinde dikkat çeken aramalar - 5

Raporda, Ali ve Atilla Yörük’ün olaya ilişkin soruşturmanın başladığı tarihlerde yazılan haberlerin sayfalarını birbirlerine yolladığının görüldüğü kaydedildi.

Sanık Ali Yörük'ün rehberinde kayıtlı olmayan yabancı bir hat numarasıyla aralarında geçen konuşmada söz konusu numaranın Yörük’e “Sizi o zaman uyardım. Devam ettiyseniz takibi vardır, yanarsınız.” şeklinde mesaj gönderdiği de raporda yer aldı.

Seçil Erzan davasında yeni bilirkişi raporu | Seçil Erzan’ınGoogle geçmişinde dikkat çeken aramalar - 6

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan’ın, bir bankanın Levent’teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve müşteki Bülent Çeviker’den kişisel güven ilişkisine dayalı 2 milyon dolar alarak yüksek kar vaadiyle yeniden kendisine iade edeceğini bildirdiği kaydediliyor.

İddianamede, müşteki Çeviker’e para karşılığında yazılı evrak verildiği ancak daha sonra Çeviker'in Erzan'a ulaşamadığı, durumu bankaya bildirdiği, banka tarafından araştırma yapıldığı, Erzan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ifade ediliyor.

Seçil Erzan davasında yeni bilirkişi raporu | Seçil Erzan’ınGoogle geçmişinde dikkat çeken aramalar - 7

Sanık Erzan'ın bu yöntemle futbolcular, iş insanları ve çeşitli meslek gruplarından müştekilere, yüksek kar getirisi olan güvenilir bir fon bulunduğunu, kamuoyunda tanınan Fatih Terim ve Hakan Ateş gibi isimlerin bu fona dahil olduğunu söyleyerek, müştekileri bu fona para yatırmaya ikna ettiği anlatılan iddianamede, gerçekte ise böyle bir fonun hiç olmadığının tespit edildiği belirtiliyor.

İddianamede, Erzan’ın, müştekilerin verdiği paralara ilişkin sahte belgeler oluşturup, bu belgelere bankanın kaşesini ve ıslak imzasını atıp müştekilere teslim ettiği ve dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği kaydediliyor.

Seçil Erzan davasında yeni bilirkişi raporu | Seçil Erzan’ınGoogle geçmişinde dikkat çeken aramalar - 8

SEÇİL ERZAN’IN 252 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Sanık Erzan'ın “özel belgede sahtecilik” ve “tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında, kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 69 yıldan 226 yıla kadar hapsi istenen ana iddianamenin ardından hazırlanan yeni iddianameyle Erzan hakkında istenen hapis cezası da yükseldi.

Erzan’ın, 77 yıldan 252 yıla kadar hapsinin talep edildiği iddianamede, sanıklar Ali Yörük, Kerem Can, Hüseyin Eligül, Nazlı Can, Atilla Yörük ve Asiye Öztürk'ün ise aynı suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava kapsamında 2’si tutuklu 7 sanığın yargılaması sürüyor. (AA)

 
Kızılcık Şerbeti'nin yeni 'Apo'su belli oldu!
 
Erdoğan: Eski Türkiye dönemini kapatıyoruz!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlk Türk Astronot Gezeravcı üniversitede ders verecek
Türkiye'nin İnsanlı İlk Uzay Misyonu kapsamında uzaya giden ilk Türk astronotu ...
"Acımızı sahiplenen herkese minnettarız"
Konak ilçesinde, Ziynet Zerkin (60), 1 ay önce bulunan insan iskeletinin ...
İzmir'de şubat ayında deniz keyfi!
İzmir'in turistik ilçesi Foça, hafta sonu güzel havayı fırsat bilen hafta ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ...
Madende göçük: 4 işçi kurtarıldı!
Elazığ’ın Palu ilçesindeki krom madeninde göçük meydana geldi. Göçük nedeniyle ...
MİT'ten Suriye'de nokta operasyon!
Suriye’den Türkiye’ye sızmaya çalışan PKK’lı Hüda El Tuma, MİT'in sağladığı ...
 
YKS sınavı başvuruları için son gün!
8-9 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvurular ...
'Kafes-48' operasyonu: Bir çete daha çökertildi!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikayai “4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Kafes-48’ ...
İzmir'de yeni haftada hava nasıl olacak?
Kentte ay geçişi bahardan kalma günlerle yaşanacak. Yeni haftada en yüksek ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri