POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
13 Nisan 2020 Pazartesi - 11:58

Gündem Soylu'nun kabul edilmeyen istifası: İzmir siyaseti ne tepki verdi?

İçişleri Bakanı Soylu'nun istifasının Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dönmesinin ardından İzmir siyasetinde de gündeme damga vuran olaya çarpıcı tepkiler geldi.

Gündem Soylu nun kabul edilmeyen istifası: İzmir siyaseti ne tepki verdi?

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağının son saatlerinde gündeme flaş bir gelişme damga vurdu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görevinden ayrıldığını açıkladı. Bakan Soylu istifa açıklamasında, virüs tedbirleri kapsamında 31 il için alınan 2 günlük sokağa çıkma yasağı kararı sonrası ortaya çıkan görüntülerin süreçle uyuşmadığını belirtti.

Soylu'nun kararının ardından gözler Cumhurbaşkanlığına çevrildi. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir" denildi. 

Gündeme damga vuran olaya İzmir siyasetinden de çarpıcı tepkiler geldi.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) İzmir Milletvekilleri; Tuncay Özkan, Kamil Okyay Sındır, Murat Bakan, Selin Sayek Böke, Atilla Sertel, Mahir Polat ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel Soylu’nun istifasının kabul edilmemesine ilişkin sosyal medya hesaplarından tepki mesajları yayınladı.  İYİ Parti İzmir Milletvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Aytun Çıray Bakan Soylu’nun istifası hakkında sosyal medyada paylaşımda bulundu.

İzmir’de Cumhur İttifakı kanadından ise Bakan Süleyman Soylu’ya destek mesajları geldi. AK Parti İzmir cephesinden İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Soylu’nun göreve devam etmesine ilişkin destek mesajı yayınlarken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin ve Milletvekilleri; Hasan Kalyoncu ve Tamer Osmanağaoğlu MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Bakan Soylu’nun göreve devam etmesi yönünde temennisini dile getirdiği mesajı sosyal medya hesaplarından paylaştı.

CHP

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE İZMİR MİLLETVEKİLİ TUNCAY ÖZKAN: 10 Nisan'da halk sağlığını riske attığını kabul edip Erdoğan'ı korumak için istifa etti. Ülke can derdindeyken onlar koltuk kavgası peşine düştü. Bu halk yaşattığınız bu rezillikleri unutmaz! AKP bir halk sağlığı sorunudur!

CHP İZMİR İL BAŞKANI DENİZ YÜCEL: İktidar kanadında yine bir tiyatro oynanıyor. Biri diyor ki çuvalladım, eleştirileri de, hakaretleri de kabul ediyorum, öteki diyor ki, sen çok başarılısın, sen bize lazımsın. Amaç karşılıklı jestlerle prim yapmak ve gündemi değiştirmek, daha da ötesi asıl çuvallayanı korumak.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ KAMİL OKYAY SINDIR: Sadece Soylu değil Hükümet istifa

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MURAT BAKAN: Süleyman Soylu’nun yasak başlamadan 2 saat önce yaşattığı kaos, yasak bitmeden 2 saat önce yaşattığı başka bir kaosla bitti.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ SELİN SAYEK BÖKE: Halk can derdinde onlar siyasi oyun.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ ATİLLA SERTEL: Siyasette unutulmayacak bir gösteriyi dün gece sahneye koydular. - Sen beni şu sokağa çıkma rezaletinden kurtar, ben de seni kurtarırım. Son noktayı halk koyacak. Bu olanların adı İFLÂS ERTELEME.

CHP İZMİR MİLLETVEKİLİ MAHİR POLAT: Süleyman Soylu açık bir şekilde meydan okudu! Cumhurbaşkanının karizmasını fena çizdi. Erdoğan AKP içinde ki AKP’nin çözülmesini engellemek için hiç beklenmedik kararlar alıyor. AKP içindeki çözülme iyice ayyuka çıkmış durumda.Bu ciddiyetsizlikle devlet yönetilmez!

İYİ PARTİ

İYİ PARTİ TBMM GRUP BAŞKANVEKİLİ VE İZMİR MİLLETVEKİLİ MÜSAVAT DERVİŞOĞLU: Görevi sırasında talimatla yanlış yapan her bakan istifa etse, kabinede tek bakan bile kalmaz. Allah bu milleti bakanlardan değil, görenlerden eylesin.

İYİ PARTİ MİLLİ GÜVENLİK POLİTİKALARI BAŞKANI VE İZMİR MİLLETVEKİLİ AYTUN ÇIRAY: 1. Artık istifa etme özgürlüğü olmadığını da öğrendik. 2. Konunun tartışılması pandemi sonuna ertelenmelidir. 3. Çünkü Millet ölüm ve geçim korkusu yaşıyor. 4. Derhal dediklerimizi geç de olsa uygulayın lütfen.

AK PARTİ 

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, sosyal medya hesabından Bakan Soylu’nun göreve devam etmesine ilişkin destek mesajı yayınladı.

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ CEYDA BÖLÜNMEZ ÇANKIRI: Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. @rterdogan, her zaman olduğu gibi yine yerinde bir karar vererek istifayı kabul etmemiş, hainleri sevindirmemiştir. Bizler vatanı, devleti, milleti ve bayrağı için gece gündüz demeden çalışan büyük bir aileyiz!,

MHP 

MHP İl Başkanı Veysel Şahin ve İzmir Milletvekilleri; Hasan Kalyoncu ve Tamer Osmanağaoğlu ise MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Bakan Soylu’nun göreve devam etmesi temennisine yönelik mesajını sosyal medya hesaplarından paylaşarak Soylu’ya destek verdi.

MHP İZMİR İL BAŞKANI VEYSEL ŞAHİN: 'Sayın Süleyman Soylu azimli, inançlı, dirayetli ve mücadeleci kişiliğiyle Türkiye’nin en hassas döneminde üstlendiği bakanlık görevini başarıyla yerine getirmiştir. Bizim temennimiz bu görevine kararlılıkla devamından yanadır.' 

MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ HASAN KALYONCU: ‘Sayın Süleyman Soylu azimli, inançlı, dirayetli ve mücadeleci kişiliğiyle Türkiye’nin en hassas döneminde üstlendiği bakanlık görevini başarıyla yerine getirmiştir. Bizim temennimiz bu görevine kararlılıkla devamından yanadır.’

MHP İZMİR MİLLETVEKİLİ TAMER OSMANAĞAOĞLU: ‘Sayın Süleyman Soylu azimli, inançlı, dirayetli ve mücadeleci kişiliğiyle Türkiye’nin en hassas döneminde üstlendiği bakanlık görevini başarıyla yerine getirmiştir. Bizim temennimiz bu görevine kararlılıkla devamından yanadır.’

 
Karşıyaka'da 'Korona Günlükleri'
 
İstifası kabul edilmeyen Soylu'dan ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Polat 'sürgün iddiası'nı Meclis'e taşıdı
CHP'li Polat, “Süreci iktidardan farklı yorumlayan ya da ekipmanların ...
Bahçeli'den 'Süleyman Soylu' açıklaması
MHP lideri Bahçeli, "Böylesi kırılgan bir dönemde İçişleri Bakanı Sayın ...
İletişim Başkanlığı: Bakan Soylu'nun istifası kabul edilmedi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevinden istifa ettiğini açıkladı. Soylu'nun ...
 
Akşener'den Erdoğan'a 'zorunlu karantina' çağrısı!
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Devlet aklıyla, ...
İzmir'de 'sarı yelek' tartışması büyüdü: AK Parti ve CHP karşı karşıya!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in de çoğu zaman sahada yönettiği yardım ...
Sözcü Kalın yanıtladı: Yeni bir sokağa çıkma yasağı olur mu?
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, 'Bundan sonra ikinci bir sokağa ...
 
Sokağa çıkan 18 bin 770 kişiye ceza!
İçişleri Bakanlığı, 31 ilde sokağa çıkma yasağını ihlal eden 18 bin 770 ...
Bakan Soylu: Eleştirileri aldım, kabul ettim
Sokağa çıkma yasağı kararının ardından marketlerdeki yoğunlukla ilgili ...
Çeşme'de 'ekmek dağıtımı' tartışması: AK Parti'nin foto-iddiasına CHP'den sert yanıt!
Çeşme'de sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarla belediyenin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri