POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
27 Ocak 2024 Cumartesi - 12:05

Güven tıkanan süreci anlattı: Memleket Partisi ne istedi, CHP ne teklif etti?

Memleket Partisi Lideri İnce’nin CHP ile yerel seçimlere yönelik iş birliği kapısını kapatmasının yankıları sürerken, ‘metropol ilçe talebi’ iddialarına Genel Başkan Yardımcısı Güven açıklık getirdi. Güven İnce’nin İzmir’den Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Buca ve Konak ilçelerinden birinin kendilerine verilmesini istediğini kaydederken, CHP’nin bunun karşılığında Selçuk veya Menderes’i önerdiğini belirtti. Güven bunun üzerinde iş birliği görüşmelerinin sonlandığını kaydetti.

Güven tıkanan süreci anlattı: Memleket Partisi ne istedi, CHP ne teklif etti?

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerdeki aday belirleme ve iş birliği çalışmaları sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) de Genel Başkanlığa Özgür Özel'in seçilmesinin ardından Memleket Partisi ile görüşme trafiği yaşanmıştı. 

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce geride kalan gün yaptığı açıklamayla iş birliği sürecine nokta koydu. İnce, CHP'ye kapıları kapatırken, İzmir’in Bayındır ve Tire adaylarını da açıkladı. Öte yandan Gerçekizmir'e konuşan Memleket Partisi İl Başkanı Cüneyt Oğuz da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de aday çıkaracaklarını ve 15 ilçede adaylarını açıklayacaklarını duyurdu.

‘İNCE KARŞIYAKA’YI İSTEDİ, CHP SELÇUK’U TEKLİF ETTİ’ İDDİASI ORTAYA ATILMIŞTI!
İnce’nin iş birliği defterini kapatmasının ardından CHP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in ‘İnce İzmir’den metropol ilçe istedi’ açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Memleket Partisi’nin Karşıyaka Belediyesi’ni istediği, CHP’nin ise İnce’ye Selçuk ilçesini teklif ettiği iddiası ortaya atıldı.

İddialar siyaset gündemini sarsarken Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Asuman Ali Güven iş birliği görüşmeleri tıkayan sürecin perde arkasını Gerçekizmir’e anlattı.

Memleket Partili Güven partisinin Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Buca ve Konak ilçelerinden birini kendisinin belediye başkan adaylığı için istediklerini fakat CHP’nin Selçuk veya Menderes’i önerdiğini kaydetti. Güven bunun üzerine görüşmelerin sonlandığını belirtti.

5 METROPOL İLÇEDEN BİRİNİ TALEP ETTİK, CHP ‘SELÇUK VEYA MENDERES’ DEDİ!
Güven, "Bu süreçte yerel seçim için CHP’ye destek olmak istedik. Yerel seçimlerde özellikle İstanbul ve Ankara’nın kaybedilmesini doğru olmadığını düşündük. Türkiye’nin geleceği, rejimin geleceği açısından İstanbul ve Ankara’nın CHP’de kalması gerektiğini düşüncesiyle onları destekleyeceğimizi söyledik. Bu konuda genel başkanımız 3 kez Ekrem İmamoğlu ile, 2 kez de Özgür Özel ile görüşmelerde bulundu. O görüşmelerde iyi niyetli bir şekilde genel başkanımız 'destekleyeceğiz' dedi. Uygun olursa bir arkadaşımıza İzmir’den bir belediye 5 büyük ilçeden birinin belediye başkanlığını uygun görür verirseniz iyi olur demiş. Genel başkanımız Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Buca ve Konak’tan birini uygun olursa benim için söylüyor bunu da kendisi CHP’nin Eski İl Başkanı diyor iyi niyet çerçevesinde. Biz pazarlık etmiyoruz. Tam tersi destek oluyoruz CHP’ye. Abisidir partinin Asuman Ali Güven, CHP’nin de eski il başkanıdır ona bu metropol 5 ilçeden birini verirseniz bizim parti açısından olumlu bir hava getirir diyor. Bunlar da tamam diyor. Sonra kalkıp size Selçuk veya Menderes’i verelim diyorlar. Böyle olunca bizim onurumuzu kırıyorlar. Biz sadece böyle bir jest olursa iyi olur demişiz onlar da tamam demiş ama tamam dedikten sonra bir tatsızlık oluştu. Biz CHP’yi herkes terk etmiş, daha önce bedavadan milletvekilliği dağıttığı herkes CHP’ye karşı düşman olmuş. Böyle bir ortamda zor durumda kaldığı için destek olmak istedik ama onlar bir tane ilçeyi bile çok görünce bunu pazarlık konusu yapan kendileri. Bizim ilçe alma derdimiz yoktu. Onların yaptığı anlaşılır olmayan bir durum. Bizi istemiyorlar diye düşündük. İzmir’de dertleri başka o zaman dedik. Genel başkan İzmir’de bizzat çalışacaktı, destek verecekti. Tüm desteğini verecekti böyle olunca kotu ilişkiler. CHP’nin sayesinde" açıklamasını yaptı. 

 
Altay krizlerin gölgesinde Kocaeli önünde!
 
Motorine bir büyük zam daha yolda!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Arslan'dan özelleştirme tepkisi: Kime sordunuz?
İzmir Milletvekili CHP'li Ednan Arslan mülkiyeti Maliye Hazinesi, TEDAŞ ...
CHP 209 adayını daha açıkladı: İşte tam liste!
Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul'un 14 ilçesi dahil 209 belediye başkan ...
AK Parti İzmir'de ilçe adayları belli oldu
Cumhur İttifakı'nın 5 ilçede MHP'nin adayıyla sandığa gideceği İzmir'de ...
 
CHP'den İzmir'e özel PM kararı: Adaylar o gün açıklanacak!
Aday belirleme sürecinde son viraja giren CHP'de İzmir düğümü çözülüyor. ...
Erdoğan'dan İzmir mesajları: Yerel idareye 'Körfez' salvosu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan İzmir’de önemli bir mesaiye imza atıyor. Erdoğan ...
CHP'nin İstanbul ilçe adayları açıklandı
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, partisinin kesinleşen İstanbul ilçe adaylarını duyurdu.
 
CHP’de ‘İzmir’ çıkmazı: Neler yaşandı, neden bir sonraki PM’ye bırakıldı?
CHP’de sürecin en kapsamlı MYK zirvesinde ‘İzmir’ çıkmazı yaşandı. Edinilen ...
Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi CHP'den istifa etti
İstanbul'da Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Cumhuriyet Halk ...
CHP’den İzmir Valiliğine sert ‘platform’ tepkisi!
CHP Parti Sözcüsü Yücel gündemi değerlendirdiği açıklamasında Genel Başkan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri