POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
28 Ağustos 2020 Cuma - 17:40

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler oldu?

İzmir’de bu hafta da birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gaziemir Belediyesi’ndeki kartvizit krizi ülke gündeminde kendine yer buldu. Menemen Belediyesi eski Başkanı Şahin silahla vuruldu. İzmir Valiliği koronavirüs salgını için yeni tedbir kararları açıkladı. Göztepe’de virüs şoku yaşandı. Büyükşehir Belediyesi sağlıkçıların ücretsiz ulaşım imkanının süresini uzattı. Kentte okul servis ücretlerine zam geldi. Mesai saatlerinde düzenleme masaya yatırıldı.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler oldu?

GERÇEKİZMİR- İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Yaşanan bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi. İzmir Valiliği’nden koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni tedbir kararları açıklandı.

Gaziemir Belediyesi’nde yaşanan kartvizit krizi ülke gündeminde çokça tartışıldı. Menemen Belediyesi eski Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tahir Şahin, Foça’da yemek yediği sırada silahlı saldırıya uğradı.

Süper Lig ekiplerinden Göztepe’nin yeni transferinde koronavirüs tespit edildi. Kentteki okul servis ücretlerine zam geldi.

Kentte mesai saatlerinin düzeltilmesi noktasında fikir alışverişi yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi kurumlara talep yazısı gönderdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlık personellerine tanınan ücretsiz ulaşım imkanı yıl sonuna kadar uzatıldı.

Belediye-İş Sendikası, Büyükşehir Belediyesi binasına grev eylem kararını astı.

Büyükşehir Belediyesi, Süt Kuzu Projesi’ne 6 ilçe daha ekleyerek çalışmayı genişletme adımını attı.

‘GAZİEMİR’ ÜLKE GÜNDEMİNDE YER BULDU
Gaziemir Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Halil Arda'nın eşi Deniz Arda'nın adına belediye logosuyla basılmış "Onursal Koordinatör" kartı tartışma konusu oldu. Basında gündeme gelen haberlerin ardından kamuoyundan tepkiler geldi. Belediye Başkanı Arda, “Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Eşim Deniz Arda’nın belediyeden ve bağlı şirketlerinden “bir kuruş” kazanç elde ettiğinin tespit edilmesi halinde istifa edeceğimi kamuoyunun dikkatine sunuyorum” dedi. Konuya siyaseten AK Parti’den de eleştiriler gelirken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Tepkiler haklı, hatadan dönülecektir” mesajını verdi.

CHP’Lİ ESKİ BAŞKAN SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI
Menemen Belediyesi Eski Başkanı, Menemenspor Kulüp Başkanı Tahir Şahin, Yeni Foça’da silahlı saldırıya uğradı. Şahin’in bir restoranda yemek yerken, kimliği belirsiz bir kişi tarafından ayağından vurulduğu öğrenildi. Olaydan sonra açıklama yapan Şahin, “Önce vurulduğumu anlamadım. Bir beş on saniye sonra vurulduğumu anladım. Neden ve nasıl yaptı ya da yaptırıldı mı, bir sürü soru işareti var. Bizim tabii ki bir öngörümüz var ancak bazı şeyler netleşmeden bir açıklama yapmak doğru değil” dedi. Şahin ayrıca,“Menemen'de acayip şeyler olmaya başladı. Menemen'deki anlayışta eksen kayması diyebileceğimiz bir durum var” ifadelerini kullandı.

GÖZTEPE’YE VİRÜS ŞOKU!
İzmir’in Süper Lig’deki temsilcisi Göztepe'de koronavirüs şoku yaşandı. Sarı-kırmızılıların yurt dışından yeni transfer ettiği bir oyuncuda pozitif sonuca rastlandığı bildirildi. Kulüpten yapılan açıklamada, “Futbol A takımımız ile yeni sözleşme imzalayan oyuncumuza yapılan Covid 19 PCR testi neticesinde sonucunun pozitif olduğu tespit edilmiştir. Afyon kampına dahil edilmeyen oyuncumuz ev izolasyonuna alınmış ve tedavisine başlanmıştır. Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

SERVİS ÜCRETLERİNE ZAM
İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde 2020-2021 eğitim öğretim yılı servis ücretlerine yüzde 11 ile 11,5 arasında zam yapılması, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından onaylandı.

İZMİR’DE MESAİ SAATLERİ DÜZENLEMESİ GÜNDEMDE!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden EBSO, İZTO, DTO gibi kurumlar başta olmak üzere esnaf odalarına da mesai saatlerinde düzenleme yapılmasıyla ilgili talep yazısı gönderildiği belirtildi. Bunun üzerine harekete geçildiği ve odaların birçok personeli için evden çalışma seçeneğinin uygulamaya konulduğu aktarıldı. Yaşananlar, ‘Pandeminin ilk aylarındaki gibi evden çalışma sistemine geri mi dönülecek?’ sorusunu akla getirdi.

SÜT KUZU PROJESİ GENİŞLİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Süt Kuzusu projesinin dağıtım alanını genişletme kararı aldı. Eylül’den itibaren Bergama, Dikili, Kınık, Bayındır, Selçuk ve Ödemiş ilçelerinin merkez mahallelerindeki 1-5 yaş arası çocuklara da ayda bir kez 8 litre süt dağıtılacak. Böylece Süt Kuzusu projesiyle 25 ilçede yaklaşık 160 bini aşkın çocuğa ulaşılmış olacak.

GREV KARARI BÜYÜKŞEHİR’İN KAPISINA ASILDI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) süreci tıkandı. İZSU, İZULAŞ ve İZDOĞA şirketlerinde çalışan ve toplam 3 bin 650 işçiyi ilgilendiren süreçte sendika belediye binasına grev eylem kararını astı. Sendika yetkilileri yüzde 24’lük zam istediklerini aktardı. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi’nin ise yüzde 17’lik teklifi uygun gördüğü belirtildi.

SOYER, ‘AYAKLARINA TAŞ DEĞMESİN’ DEDİ VE SAĞLIKÇILARLA İLGİLİ KARARI AÇIKLADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sağlık personelleri için sağlanan ücretsiz ulaşım imkanının yılsonuna kadar uzatıldığını aktardı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin ilk refleks olarak sergilediği ulaşım imkanının 2021 yılına kadar süreceğini belirten Başkan Soyer, “Pandemi sürecinin kahramanları sağlık çalışanlarımıza 19 Mart’tan bu yana verdiğimiz ücretsiz ulaşım hizmetini yıl sonuna kadar uzatıyoruz. Salgın yeniden yükseliyor ve biz onlara güveniyoruz. Hepsine kolaylıklar diliyorum, ayaklarına taş değmesin” dedi.

İZMİR'DE YENİ KORONA TEDBİR KARARLARI: CENAZE, DÜĞÜN VE İKRAMLAR…
İzmir Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yeni tedbir kararları aldı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında yapılan toplantıda İçişleri Bakanlığı’ndan illere gönderilen genelge doğrultusunda önlemlerin alınması kararlaştırıldı. Vefat eden vatandaşların cenaze namazlarının defnedilecekleri mezarlıkta kılınması, düğün salonlarında denetim için polis ya da jandarma bulundurulması ve kamu kurumlarında yiyecek içecek ikramının iptal edilmesi kararları alındı.

 
İzmir'de pandemi anketi: İşte ilk 10'a giren başkanlar!
 
İzmir’de 30 Ağustos'ta 'hava'lı gösteri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEB'den yüz yüze eğitim açıklaması
MEB "21 Eylül’de hangi sınıf düzeylerinin “aşamalı ve seyreltilmiş” olarak ...
Çeşme'de sonik patlama panik yarattı!
Çeşme ilçesinde duyulan patlama sesi bölge halkını tedirgin etti. Sesin ...
Erdoğan'dan cuma namazında cemaate Covid-19 uyarısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası cemaate seslenerek corona virüs ...
 
İzmir'de onlarca aracın yandığı yangının çıkış nedeni belli oldu!
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, otluk alanda başladıktan sonra ormana ...
Sağlıkta yeni sendika kuruldu: İzmirli o isim Genel Başkan oldu
Yaklaşık 20 yıllık sendika geçmişi olan tecrübeli sendikacı Ahmet Doğruyol ...
Soyer çalışma başlatmıştı: Berlin'den İzmir'e 'Zeus Sunağı' cevabı
Bergama’dan Berlin’e kaçırılan Zeus Sunağı’nın Tu?rkiye’ye geri getirilmesi ...
 
DİSK’ten İzmir'de hükümete 'test' çağrısı!
Ege Bölge Temsilcisi Sarı, tüm çalışanlara test yapılması talebini yetkililere ...
YÖK, üniversitelere kayıt tarihini uzattı
Yükseköğretim kurumlarına giderek şahsen başvuracak adaylar 5 Eylül saat ...
Ödemişli üreticiye Aktaş’tan bereket aktı
Aktaş Barajı’ndan Ödemiş Ovası’na bu yaz su verildi; 15 bin 800 dekar ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri