POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
15 Ağustos 2021 Pazar - 09:21

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Ülke genelinde felaketler arka arkaya yaşanırken İzmir'de de hafta boyunca gerçekleşen orman yangınları tedirginlik yarattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'den 'İklim Bakanlığı' çıkışı geldi. Bakan Koca, yeni verileri açıkladı, İzmir'deki artış dikkat çekti. CHP'de Kınık kongresi sürpriz bir şekilde iptal edildi. AK Parti'de 20'nci kuruluş yılı kutlamaları yaşandı.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde siyaset sahnesine adım atan Gelecek Partisi'nin İzmir'de il başkanlığını emanet ettiği isim bir kez daha değişti.

Türkiye'de son günlerde yaşanan orman yangınları adeta matem havası oluştururken İzmir'de de hafta boyunca bazı olaylar gelişti. Foça, Tire, Menderes, Çeşme ve Bergama'da meydana gelen yangınlar panik yarattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ülkenin çok sayıda ilinde meydana gelen orman yangınları ve Karadeniz'deki sel felaketinden sonra 'İklim Bakanlığı' çıkışına imza attı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni verileri açıklarken; her 100 bin kişide İzmir'de 65,85 oldu. Kentteki bu artış dikkat çekti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü'nde flaş bir gelişme yaşandı. Süreçte 2020 yılının Aralık ayında il başkanlığı ile ters düşerek istifa eden Kınık İlçe eski Başkanı İsmail Yılmaz'ın olağanüstü kongrede yeniden ve tek aday olması gündeme geldi. Yaşanan krize Genel Merkez müdahale etti ve Kınık kongresini iptal etti.
AK Parti, kuruluşunun 20'nci yılını kutladı. İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de önemli mesajlar verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, kente Örnekköy-Yeni Girne arasında hizmet verecek yeni bir tramvay hattı kazandırılacağını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ana hizmet binasının 30 Ekim depremi sonrasında tahliye edilmesinin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi'ne hazırlatılan rapor tamamlandı. Güçlendirme seçeneğine olumsuz bakan bilim, yıkım yönünde fikir verdi.

Türrkiye’nin ilk uluslararası genel ticaret fuarı olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 3-12 Eylül 2021 tarihleri arasında kapılarını açacak. Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde ve İZFAŞ tarafından düzenlenen fuar, ziyaretçilerine özlenen fuar günlerini yaşatacak.



GELECEK PARTİSİ'NDE BAŞKAN YİNE DEĞİŞTİ!

Gelecek Partisi İzmir’de kuruluştan bugüne geçen 1 buçuk yıllık sürede 5'inci il başkanı göreve geldi. Yeni il başkanı Onur Sivaslı oldu. İzmir Teşkilatı'nda 2020 yılının Ocak ayında Cem Kavur'un kurucu il başkanı olarak atanmasından sonra sırasıyla Mustafa Serhat Şener, Cüneyt İşçilik ve Hakan Yazar il başkanı olmuştu.

İZMİR'DE YÜREKLER AĞIZDA!
Son günlerde ülkede yaşanan yangın felaketleri milyonlarca vatandaşı matem havasına sokarken İzmir'de de hafta boyunca tedirgin eden gelişmeler oluştu. Foça, Tire, Menderes, Çeşme ve Bergama'da meydana gelen yangınlar panik yarattı. Yangınlar müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı.



SOYER'DEN İKLİM BAKANLIĞI ÇIKIŞI!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ülkenin çok sayıda ilinde meydana gelen orman yangınları ve Karadeniz'deki sel felaketinden sonra sosyal medya hesabından fotoğraf paylaşarak  "İklim Bakanlığı" şimdi değilse ne zaman? Dünyamızın tehdit altında olduğunu her gün yeni bir acıyla tecrübe ediyoruz, doğa unutmuyor. Bünyemizdeki İklim Daire Başkanlığı vasıtasıyla gelecek nesillere doğayla uyum içinde bir dünya bırakabilmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA YENİ ORANLARI AÇIKLADI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kentlerde 100 bin nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini paylaştı. Buna göre vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 182,21, Ankara'da 184,54, İzmir'de 65,85 oldu. İzmir'de bu sayı geride kalan hafta 43.30 olarak açıklanmıştı.

CHP'DEN KINIK İÇİN FLAŞ KARAR!
Cumhuriyet Halk Partisi’nde 15 Ağustos Pazar Günü (Bugün) yapılması  beklenen olağanüstü Kınık İlçe Kongresi öncesi flaş bir gelişme yaşandı. Süreçte 2020 yılının Aralık ayında il başkanlığı ile ters düşerek istifa eden İsmail Yılmaz'ın yeniden ve tek aday olmasıyla yaşanan krize Genel Merkez müdahale etti ve kongreyi iptal etti.

AK PARTİ'DEN 20'NCİ YIL COŞKUSU
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, AK Parti’nin 20. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Sürekli, 14 Ağustos 2001’de, kurucu Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde; ‘Aydınlığa Açık, Karanlığa Kapalı’ sloganı ile yola çıkan AK Parti’nin ‘hayalleri gerçek kıldığı’ 20 onurlu yılı geride bıraktığını söyledi.

BAŞKAN SOYER DUYURDU: İZMİR'E YENİ TRAMVAY HATTI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi kent içi trafiğe nefes aldıracak önemli yatırımlardan birini daha hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Örnekköy-Yeni Girne arasında hizmet verecek 5 kilometrelik tramvay hattının proje ihalesi 20 Ağustos’ta yapılacak. Başkan Tunç Soyer projenin önemini hatırlatarak “‘İzmir’i demir ağlarla öreceğiz’ demiştik ve bu hedef doğrultusunda kente bir raylı sistem hattı daha kazandırmak üzere yola çıktık” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BİNASI İÇİN RAPOR GELDİ: KARAR YIKIM!
Büyükşehir Belediyesi’nin 30 Ekim depreminde hasar gördüğü için tahliye edilen ana hizmet binasının geleceği belli oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi’ne binanın güçlendirilme seçeneği konusunda hazırlatılan teknik raporda bilim insanları binanın güçlendirilmesi yerine hem güvenlik hem maliyet açısından yeni bir yapının yapılması görüşünde birleşti.



90'INCI İEF İÇİN GERİ SAYIM
Türkiye’ye fuarcılığı getiren İzmir Enternasyonal Fuarı, 90 yıldır kapılarını aralıksız olarak açmaya devam ediyor. Ülkenin hafızasını ticari ve kültürel bir mirasa dönüştüren İzmir Enternasyonal Fuarı, “90 Yıldır Birlikte Kutluyoruz”, “Geleceği İzmir’de Birlikte Kuruyoruz” temalarıyla, birlikte olmanın gücünü ortaya koyarak 90.yaşında, umudun ve coşkunun adresi olacak.

 
Güzelbahçe'de bardacık şöleni!
 
Aşıklar Şelalesi'nde maske isyanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
100.yıl anısına Bornova'dan Duatepe'ye!
16 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında Cumhuriyet aşkına binlerce kilometre ...
Uzmanlar yanıtladı: Ezine nehri neden taştı?
Kastamonu Bozkurt’taki selin nedeni olarak ortaya atılan 'HES kapakları ...
15 milyon ton karbondioksit emisyonu!
Sydney Teknoloji Üniversitesi’nden Dr. Nic Surawski, Türkiye’deki son ...
 
Su israfına karşı Bakanlık'tan yeni hamle
Su israfının önlenmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı, 'Sulama Yönetimi ...
Sel felaketinde can kaybı 58'e yükseldi
AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre; sel nedeniyle 3 ilde toplam can ...
Haiti açıklarında 7,2 büyüklüğünde deprem
Haiti açıklarında 7,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
Köşger'den 'mülteci okulu' açıklaması!
İzmir'de tartışmalara neden olan 'mülteci okulları' konusu ile ilgili ...
Kahramanmaraş'ta yangın söndürme uçağı düştü
Kahramanmaraş'ta Orman Genel Müdürlüğü'nün Rusya'dan kiraladığı yangın ...
MEB'den 81 ile 'yüz yüze eğitime hazırlık' yazısı
Milli Eğitim Bakanlığı, İl Eğitim Müdürlüklerine yüz yüze eğitime hazırlık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri