POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
37 kiloya düştü: Nihal Candan'a tahliye kararı
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
23 Ekim 2020 Cuma - 15:08

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

İzmir’de bu hafta da birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, göreve gelmesi sonrasında hayata geçirilenleri kamuoyuyla paylaştı. Kentteki bazı projeler için ihale gelişmeleri oldu. AK Partili Dağ, koronavirüse yakalandı. Sahte içkiden dolayı ölümler arttı. Bakan Koca, pandemi için vaka artışlarına dair bilgi verirken İzmir özelindeki durumu da aktardı. Güvenlik soruşturmaları nedeniyle gerçekleşen işten çıkarmalar tepki çekti. DEVA’nın yönetim kurulu belli oldu.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Kentte sahte içki ölümlerinin sayısı artarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vakalarına dikkat çekerek yaptığı açıklama gündemde yer aldı.

Ege Mahallesi için kentsel dönüşüm ihalesinin kazananı belli oldu. Çiğli Travmvayı için ihale Kasım ayına ertelendi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ koronavirüse yakalandı. Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Yönetim kurulu oluşturuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki 15 personelin güvenlik soruşturması kapsamında işten atılmasına sendika ile emek ve demokrasi güçleri tepki gösterdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görevde olduğu 18 ayda hayata geçirilenleri detaylı bir sunumla kamuoyuyla paylaştı.

SAHTE İÇKİ ÖLÜMLERİ 28’E YÜKSELDİ!
İzmir’de 9 Ekim’den bu yana sahte içki zehirlenme şüphesiyle bazı vatandaşlar hastanelere kaldırıldı. Bir yandan tedaviler sürerken diğer yandan da peş peşe acı haberler gelmeye devam ediyor. Son olarak gerekleşen ölümle yaşamlarını yitirenlerin sayısı 28’e yükseldi.

ÇİĞLİ TRAMVAYI İHALESİ KASIM’A ERTELENDİ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’nın düzenlediği Çiğli Tramvayı ihalesi, katılımcı 17 firmadan gelen başvuru üzerine ertelendi. 20 Ekim Salı günü teklif vermeleri gereken firmalar, ihalenin Kasım ayında yapılmasını istedi. Firmaların başvurusu kabul edildi ve ihale 5 Kasım’a ertelendi.

AK PARTİLİ DAĞ KORONAVİRÜSE YAKALANDI!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ koronavirüse yakalandı. AK Partili Dağ'ın vücut kırgınlığı şikayetiyle yaptığı başvuru sonrası girdiği koronavirüs testi pozitif çıktı. Dağ'ın sağlık durumun iyi olduğu ve tedavi sürecini evde geçireceği de bildirildi.

DEVA İZMİR’DE YÖNETİM KURULU BELLİ OLDU
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İzmir İl Yönetim Kurulu belli oldu. Geçtiğimiz günlerde Genel Başkan Ali Babacan tarafından İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Seda Kaya Ösen, birlikte çalışacağı ‘A Takımı’nı oluşturdu. Ösen’in 46 kişiye yer verdiği listede AK Parti, İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) geçmiş yıllarda görev yapan isimler göze çarptı. Ayrıca hukuk ve iş dünyasından gelenlerin yönetim kurulunda olması dikkat çekti.

ŞEHİR PLANCILARI ODASI'NDAN KAMU MALLARI SATIŞI ÇIKIŞI!
TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Tınaztepe Üniversitesi’ne tahsis edilen ve imar planları onaylanan bölge için açıklama yaptı. Oda yazılı açıklamada imar değişikliğine itiraz edileceğini duyururken maddeler halinde tespitlerini de sundu. Açıklamada, “Son yıllarda İzmir’de yürürlükteki plan kararlarında kamusal kullanımlarda yer alan kamu mülklerinin satışının hız kazandığına tanık olmaktayız. Kamusal kullanıma ayrılmış alanların plan değişikliği yoluyla özel kullanımlara çevrilmesi ve sonrasında satışa sunulması karşısında her türlü girişimde bulunacağımızı ifade etmek isteriz” ifadelerine yer verildi.

BAKAN KOCA’DAN VAKA ARTIŞI RAPORU VE İZMİR AYRINTISI
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul başta olmak üzere aralarında İzmir'in de olduğu 7 il de vaka artışı yaşandığını ifade etti. Bakan Fahrettin Koca paylaşımında, “İzmir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Eskişehir, Denizli, Adıyaman, Aydın toplantılarında salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı değerlendirdik. İstanbul başta olmak üzere, bu 7 il ve ülke genelinde vaka artışı görülüyor. Maskenin önemi arttı. Kurallara uyalım” ifadelerini kullandı.

EGE MAHALLESİ’NDE İHALE TAMAM!
İzmir’de kentsel dönüşüm için gözlerin çevrildiği en önemli bölgelerden biri olan Ege Mahallesi’nin birinci etabı için açılan kat karşılığı anahtar teslim yapım ihalesi sonuçlandı. Üç firmanın teklif verdiği ihaleyi Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ve Baykan Otomobil A.Ş. kazandı.

15 PERSONEL İŞTEN ATILDI, SENDİKA İLE EMEK VE DEMOKRASİ GÜÇLERİ ALANA İNDİ!
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZENERJİ ve İZELMAN şirketlerinde çalışan 15 kişinin güvenlik soruşturması nedeniyle işine son verildiğini açıkladı. Sarı, karara tepki gösterirken, ‘Çalışırken işsiz kalmak’ başlığıyla yaptığı açıklamada alınan karara tepki gösterdi. Sarı, “Yargı kararı olmaksızın, keyfi olarak doğruluğu tartışılır istihbarata dayalı bilgilerle insanları işinden edemezsiniz! Cezalar şahsidir kimse yakınının veya bir akrabasının işlediği suçtan dolayı cezalandırılamaz. Kimse cezasını çektiği bir suçtan dolayı ayrımcılığa uğratılamaz” dedi.

SOYER’DEN 550 GÜN İÇİN DETAYLI SUNUM!
Ayrıca İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan açıklamada, “Güvenlik soruşturması bahanesiyle yapılan hukuksuz ve keyfi işçi kıyımına son verilsin. Her türlü hukuksal ve demokratik mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İşten atılan tüm işçilerin yanında olmaya devam edeceğiz” denildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer, 31 Mart 2019 tarihinde seçilmesi ve 8 Nisan’da göreve gelmesinin ardından geçen sürede gerçekleşen faaliyetleri kamuoyuna duyurmak için basın toplantısı düzenledi.

Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) ‘Aşkla 550 Gün’ adı altında gerçekleşen programda Soyer ailesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP’li milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, STK, sendika temsilcileri ve diğer siyasi partilerin temsilcileri yer aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, sunum için kürsüye gelmeden önce gerçekleşen faaliyetlerin derlendiği bir video gösterimi yapıldı. Sonrasında Belediye Başkanı Soyer açıklamalarda bulundu. 1 buçuk saatlik sürede detaylı sunum yapan Soyer, “Aşkla bir arada yaşamanın yolunu bulacağız, ya yolunu bulacağız ya yeni bir yol açacağız, biz buna muktediriz, biz İzmir’iz” dedi. Konuşmasının sonunda bürokratları sahneye çağıran, teşekkür eden Başkan Soyer, kentte ilk defa manda sütünden üretilen mozzarella peynirinin tadına baktı. Soyer, 2026 yılındaki Botanik Exposu’nun İzmir’de yapılacağının müjdesini de verdi. 

 
Sındır'dan üretim ekonomisi vurgusu!
 
Flaş! ABD vize işlemlerini durdurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MİT'ten operasyon: Irak'ta yakalandı, Türkiye'ye getirildi
Kayseri'de 2016'da çarşı iznine çıkan askerlere saldırının faillerinden ...
Emek ve Demokrasi Güçleri: Keyfi işçi kıyımına son verilsin!
İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından yapılan açıklamada, “Güvenlik ...
İzmir'de kaçak tütün ve sigara operasyonu
İzmir'in Aliağa ilçesinde yapılan operasyonda 4 bin 480 içi tütünle doldurulmuş ...
 
Antalya'da dehşet: Ruslar otel basıp işkence yaptı!
Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Olimpos tatil beldesinde otel işleten ...
Doğançay'da üç ada!
Doğançay’da yakın tarihli onlarca mezarla dolu üç ada… Koronavirüsün sonlandırdığı ...
Zeynep Aslan için pedallayacaklar!
İzmirli bisiklet sporcuları geçtiğimiz haftalarda trafik kazası sonucu ...
 
Polisten kaçarken reklam panosuna çarptı!
Konak ilçesinde sürücüsünün 'Dur' ihtarına uymadığı otomobil, kovalamaca ...
Baba-oğul kavgasında kan aktı!
Buca ilçesinde babası tarafından silahla vurulan kişi ağır yaralandı.
İzmir'de sahte içki satılan kokoreççiye baskın!
İzmir'in Bornova ilçesinde, sahte içki satışı yapılan bir kokoreç dükkanına ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri