POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
25 Aralık 2020 Cuma - 17:06

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Kentte bu hafta da önemli olaylar gelişti. Çiğli tramvayının yapım sözleşmesi imzalandı. İzmir Valiliği, yılbaşında otellerde balo ve eğlenceye müsaade edilmeyeceğini duyurdu. Güzelbahçe’de go-kart pisti için mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Uluslararası Mizah Festivali’nin bir toplantısı iptal edildi. Sağlık Bakanı Koca, İzmir’deki vakalarda yüzde 60 düşüş yaşandığını açıkladı.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçiminde AK Parti’nin itirazı sonrasında mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıkmasına Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) karşı hamle geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistemler kapsamında yürüttüğü çalışmalardan olan ve ihalesi gerçekleşen Çiğli tramvayının yapım sözleşmesi imzalandı.

Kültürpark’ın geleceği olarak nitelendirilen yeni planlar için hazırlanan mutabakat metninin meclise gelmesi sonrasında platform açıklama yaptı.

Güzelbahçe’de go-kart pistinin yapımına karşı yürütülen mücadelede mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada yılbaşı için otellerde eğlence ve balonun yasaklandığı duyuruldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Mizah Festivali’nin bir toplantısı iptal edildi. Festivalin davetlileri arasında bulunan iki karikatüristin tepki alması kent gündemine damga vurmuştu.

Tire Devlet Hastanesi’nde 3 doktor başhekimin mobbing yaptığını iddia etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir’deki vakalarda yüzde 60 düşüş yaşandığını açıkladı.

MENEMEN’DE CHP’DEN KARŞI HAMLE: MAHKEME KARARINA İTİRAZ!
Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçimine AK Parti’den yapılan itirazın mahkemeden yürütmeyi durdurma kararıyla sonuçlanmasının ardından CHP harekete geçti. İtiraz hakkını kullanan CHP’nin 2 önemli dayanak sunduğu ve en son çare olarak kuranın değil seçimin tekrarlanmasını talep ettiği belirtildi.

ÇİĞLİ TRAMVAYI'NDA 'İMZA' GÜNÜ... SOYER: İZMİR'İ DEMİR AĞLARLA ÖRÜYORUZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli tramvayının 2023 yılında hizmete gireceğini söyledi. Soyer pandemiye rağmen yatırımlardan vazgeçmediklerini ve taviz vermediklerini aktarırken yeni ulaşım projesinin İzmir’in refahını arttırmada kilometre taşı olacağını vurguladı. Soyer, “İzmir’i demir ağlarla örmeyi sürdürüyoruz” mesajını verdi.

PLATFORM’DAN SOYER’E AÇIK MEKTUP, 3 'KÜLTÜRPARK' SORUSU!
Kültürpark Platformu, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclisinde sunulan ortak mutabakat metni sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e açık mektup gönderdi. Platform, Soyer’e 3 soru yöneltti ve detaylı bilgi istedi. Platrom, sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı.

GÜZELBAHÇE'DE ÜÇÜNCÜ 'GO-KART' ZAFERİ!
Güzelbahçe Yelki Mahallesi’inde tarım alanına yapılmak istenen go-kart pisti projesine karşı Güzelbahçe Belediyesi’nin açmış olduğu davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı.

BAKANLIKTAN 'İZMİR'DE FAY HATTI ÜZERİNE KONUT İDDİASI'NA YANIT!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir depremi sonrası inşa edilecek deprem konutları için belirlenen alanın aktif fay hattı üzerinde yer aldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

VALİLİK YILBAŞI KARARLARINI AÇIKLADI: OTELLERDE EĞLENCE VE BALO YASAK!
İzmir Valiliği’nden yapılan açıklamada koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbir kararlarına yer verildi. Yılbaşı için uygulanacak kararlar kapsamında otel programlarına dair bilgilendirme yapılırken eğlence ve balo düzenlemesine kesinlikle müsaade edilmeyeceği aktarıldı.

KENTİN ESNAF BİRLİĞİNDEN ACI RAPOR VE 7 TALEP!
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, pandemide esnafın durumunu hazırlanan mektupla kamuoyuna duyurdu. Acı raporu açıklayan birlik, İzmir’de 40 bin 203 iş yerinin kısıtlamalardan doğrudan ve dolaylı olarak etkilendiğini ifade etti. Açıklamada 600 bin kişinin geçim sıkıntısı yaşadığına vurgu yapılırken yetkililere seslenildi ve 7 talep sıralandı.

TARTIŞMA YARATAN FESTİVALİN O TOPLANTISI İPTAL EDİLDİ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 16- 25 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası İzmir Mizah Festivali için flaş bir gelişme yaşandı. Karikatüristler Kichka ve Plantu'ya AK Parti ve MHP cephesinden 'İslam karşıtlığı' ekseninde gelen tepkilerle gündem olan “Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah” başlığıyla gerçekleşecek program iptal edildi. Büyükşehir'den konuyla ilgili detaylı açıklama geldi. Açıklamada, "Festival etkinliğindeki konuşmacılar arasında yer alan şimdi kışkırtıcı yayınlara konu edilen dünyaca ünlü iki karikatürist Kichka ve Plantu ise önceki yıllarda ülkemizi ziyaret ederek bakan ve Başbakan Yardımcısı düzeyinde kabul görmüş, üst düzey tebrik ve takdirlere mazhar olmuş isimlerdir. 24 Aralık tarihinde yayınlanması planlanan “Dünya Karikatüründe Toplumsal Eleştiri ve Mizah” başlıklı oturumlara katılan 10 karikatürist dahil hiçbir katılımcıya ücret ödenmemiştir. Festival içeriğinin çekimleri yayın tarihi öncesinde dijital ortamda tamamlanmıştır. Ancak bazı siyasetçilerin şoven-popülist söylemlerinin de etkisiyle estirilmeye çalışılan hava hoşgörü ve huzur ortamını baltalamıştır. Festival moderatörü ve Festival Yönetmeni’nin tarafımıza yazılı yaptığı 24 Aralık etkinliklerini yayından çekme talebi kabul edilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

TİRE’DEKİ HASTANEDE 'MOBBİNG' KRİZİ: 3 DOKTOR BAŞHEKİMDEN ŞİKAYETÇİ!
İzmir Tire Devlet Hastanesi’nde çalışan 3 doktor, başhekimin kendilerine yönelik “uygunsuz” davranışları olduğu iddiasıyla İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvurarak şikâyetçi oldu. Tire Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Fatih Hayali geçtiğimiz günlerde hekimlerin ve uzmanların sabah ve akşam hastaneye gelerek evrak imzalamasını istediği öne sürülmüştü.

AFAD’DAN DEPREM RAPORU
AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarındaki meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin hazırlanan raporda, ağır hasarlı binaların büyük kısmında yumuşak kat etkisi gözlendiği, beton kalitesinin yetersiz ve donatı detaylarının uygun olmadığının görüldüğü belirtildi.

İZMİR’DE YÜZDE 60 DÜŞÜŞ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Bakan Koca İzmir’de günlük vaka sayısında yüzde 60 düşüş yaşandığını söyledi.

 
AK Partili Dağ'dan Kiraz'da Büyükşehir'e seslendi: Ayrımcılık yapmaktan vazgeçin!
 
Erdoğan: Bunu yiyin, Covid'den kurtulun
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de göçük: 1 işçi hastanelik oldu
İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde altyapı çalışmaları sırasında göçük altında ...
Cinsel saldırı dehşeti doğum yapınca ortaya çıktı
Kilis'te, çalıştığı biber tarlasında sancılanınca kaldırıldığı hastanede ...
Gelinliği 'hemşire önlüğü', gelin arabası ise 'ambulans' oldu
İzmir'de yaşayan sağlık çalışanları Zeynep Fırtına ve Erhan Yaymacı, dünya ...
 
'FETÖ Borsası' davası İzmir’de görüldü
TBMM’de basın toplantısı düzenleyerek “FETÖ Borsası” hakkında açıklamalar ...
Konteyner kentin 'ilk bebeği' dünyaya geldi
Depremde 7 aylık hamile olan ve evleri ağır hasar aldığı için konteyner ...
Menderes yangını davası: O sanık ne savunma yaptı?
Menderes ilçesinde 430 hektar ormanlık alanın yanmasına neden olduğu ileri ...
 
Pegasus kazasının bilirkişi raporu tamamlandı
Pegasus kazasına ilişkin bilirkişi raporunda "Kaza önlenebilir ve öngörülebilirdi" ...
İzmir'de çifte sahte içki operasyonu!
İzmir'de düzenlenen iki sahte içki operasyonunda 27 bin 350 litre etil alkol ele geçirildi. 
Okullarda yüz yüze sınavlar ertelendi
Okullarda yüz yüze sınavlar ertelendi. Karne notu için sınavlar sömestr ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri