POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
AK Parti 31 Mayıs'ta kampa giriyor
2 Ocak 2021 Cumartesi - 12:10

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

Kentte bu hafta da önemli olaylar gelişti. Dünya yeni bir yıla girerken her yerde olduğu gibi kutlamalar İzmir’de de kısıtlamalar ve yasaklar gölgesinde evlerde gerçekleşti. Asgari ücret belirlendi ve CHP’li belediyeler kendi personellerine 3 bin 100 TL taban ücret politikasını uyguladı. Hakkari ve Diyarbakır’dan İzmir’e şehit haberleri ulaştı. Urla Kaymakamı Can görevden alındı. Gelecek Partisi İl Başkanı İşçilik silahlı saldırıya uğradı. Valilik, Menemen Belediyesi seçimi için karar aldı.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR- İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Dünya yeni bir yıla girdi. Büyük acıların yaşandığı 2020 geride kalırken insanlık umutlu bir şekilde 2021 yılını karşıladı. Kısıtlamalar ve yasaklar eşliğinde yeni yıla girildi.

Asgari ücret belirlendi, Cumhuriyet Halk Partili (CHP) belediyeler ise kendi personellerine farklı bir politika uyguladı.

İzmir’e Hakkari ve Diyabakır’dan iki şehit haberi geldi. Torbalı ve Selçuk’a düşen ateşler sonrasında ilçelerde yas tutuldu.

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik'in otomobili ile seyir halinde olduğu sırada silahlı saldırıya uğradı.

Urla Kaymakamı ve Urla Belediyesi Başkan Vekili Önder Can görevden alındı.

İzmir Valiliği, Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi için karar aldı. CHP’liler hamlenin mahkemenin nihai kararı beklenmeden gerçekleştiğini belirtti ve tepkilerini dile getirdi. Valilik yeni kura çekiminin 4 Ocak Pazartesi Günü gerçekleşmesi için karar aldı.

YENİ YIL COŞKUYLA KARŞILANDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı çevrim içi yılbaşı programı gerçekleşti. Yeni yılı evlerinde karşılayan İzmirliler coşku dolu anlar yaşadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer verdiği yeni yıl mesajında, “Dilerim ki birbirimize ihtiyacımız olduğunu hiç unutmadan güler yüzle, el ele, omuz omuza yepyeni bir yılı yine birlikte yaşarız” dedi.

ASGARİ ÜCRET 2 BİN 825 TL OLARAK BELİRLENDİ, CHP’NİN 3 BİN 100 TL POLİTİKASI İZMİR’DE DE HAYATA GEÇTİ!
Merkezi iktidar ülkedeki asgari ücreti Asgari Geçim İndirimi (AGİ) dahil 2 bin 825 lira olarak açıkladı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinin aldığı karar kapsamında büyük kentlerde belediyeler ‘en düşük ücret 3 bin 100 TL olacak’ uygulamasını başlatırken İzmir’de de aynı yol haritası izlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Asgari ücret 2 bin 825 lira olarak açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan personel için asgari ücret 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren net 3 bin 100 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanlarımıza hayırlı olsun” açıklamasında bulundu.

İZMİR’E İKİ ACI HABER
Hakkari'de bir üs bölgesinin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu bölgede görev yapan Torbalılı Uzman Çavuş Mehmet Onur Özbent şehit oldu.

Ayrıca Diyarbakır’da görev yapan İzmirli uzman çavuş Abbas Gezer'in hayatını kaybettiği öğrenildi. Acı haber Selçuk'ta yaşayan Gezer ailesine bildirildi. Gezer'in vefat haberi ilçeyi yasa boğdu.

GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI’NA SİLAHLI SALDIRI
Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Cüneyt İşçilik'in otomobili ile seyir halinde olduğu sırada, silahlı saldırıya uğradığı olayda, polis ekiplerinin çalışması sonucu şüpheli M.T. olayda kullandığı tabanca ile yakalandı. Soruşturma sürerken saldırının parti içi anlaşmazlık nedeniyle gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

URLA’DA FLAŞ GELİŞME: KAYMAKAM GÖREVDEN ALINDI!
İçişleri Bakanlığı, İzmir’in Urla ilçesinde belediyede kayyım olarak görev yapan ilçe kaymakamı Önder Can’ı görevden aldı. Kaymakam Can, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un yerine belediye başkanlığına kayyım olarak atanmıştı. Kaymakam Önder Can'ın görevden alınma nedenine dair herhangi bir açıklama yapılmazken, yerine Antalya'nın Kemer ilçesi Kaymakamı Murtaza Dayanç'ın atandığı ileri sürüldü.

MENEMEN’DE VALİLİK KARARINA CHP’DEN TEPKİLER GELDİ
Menemen'de Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un tutuklanmasının ardından kazananı kura çekiminin belirlediği ve yargıya taşınan seçimde kritik bir gelişme daha yaşandı. AK Parti cephesinin iptale ilişkin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı çıkarken, bu karara Menemen Belediye Başkanlığı'nın yaptığı itiraz reddedilmiş, gözler nihai karara çevrilmişti. Yargı kararı henüz çıkmadan İzmir Valiliği, Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi için 4 Ocak tarihini belirledi. Valilik bu tarihte CHP'nin adayı Deniz Karakurt ile AK Parti'nin adayı Aydın Pehlivan arasında yeniden kura çekilerek seçim yapılacağını duyurdu. Mahkemenin ara karar verdiğini nihai kararın beklenmesi gerektiğini savunan CHP kanadı Valilik kararına tepki gösterdi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Birileri fırsatı ganimete çevirmek istiyor” derken, Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçilen Deniz Karakurt, “Hukuken böyle bir şey mümkün değil ama oldu. Hakikaten şaşkın haldeyiz. İtiraz edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 
Sporda 2020'ye Büyükşehir damgası
 
Karşıyaka'ya Erbaaspor' maçı öncesi müjde var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da 2 bin 500 yıl öncesine ait Afrodit Tapınağı kalıntıları bulundu
Urla Çeşme Yarımadası Yüzey Araştırması Projesi kapsamında 3 ilçede araştırmalar ...
İzmir'deki hastanede yangın paniği
İzmir Katip Çelebi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Alkol ...
Göztepe'nin acı günü: Eski başkan Kocaoğlu hayatını kaybetti
Göztepe Spor Kulübü'nün eski başkanı , Konak Belediyesi eski Meclis Üyesi ...
 
Terör örgütlerine 33 ilde operasyon: 267 gözaltı
Dini istismar eden terör örgütlerine yönelik 20-31 Aralık 2020'de 33 ildeki ...
Bir binanın garajında 3 gencin cesedi bulundu
Ankara'nın Pursaklar ilçesinde, bir apartmanın garajında 20-25 yaşlarındaki ...
Sümela Manastırı teleferik projesi tamamlandı
Türkiye'nin önemli tarihi ve turistik mekanlarından Sümela Manastırı'nda ...
 
İzmir'de polisin dikkati sayesinde 2 EYP ele geçirildi
Konak ilçesinde, polisin şüphe üzerine bir kişinin üzerinde yaptığı aramada, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 5 üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 üniversiteye rektör atadı.
Urla açıklarında 4 büyüklüğünde deprem
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri