POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Adnan Oktar davasında ara karar açıklandı
Adnan Oktar davasında ara karar açıklandı
Fenomen Dilan Polat tahliye olacak mı?
Fenomen Dilan Polat tahliye olacak mı?
Stat müdürüne darp girişimi: 3 kişi ifadeye çağrıldı
Stat müdürüne darp girişimi: 3 kişi ifadeye çağrıldı
Köpeği ezmemek için ani manevra 4 can aldı
Köpeği ezmemek için ani manevra 4 can aldı
9 Mayıs 2021 Pazar - 09:51

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

İzmir’de kaç kişiye aşı yapıldığı belli oldu. Vali Köşger vaka sayılarında düşüş olduğunu söyledi. Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı virüs sebebiyle vefat etti. Alkol yasağı kararı tartışma yarattı. CHP İzmir İl eski Başkanı Güven, İnce’nin hareketine katıldı. Pınar Karşıyaka Avrupa’da finale çıktı. Mahkeme Torbalı seçimi için taraflardan delil ve savunma istedi.

Haftanın İzmir sayfası: Kentte neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

İllere gönderilen genelge kapsamında İzmir’de de tam kapanma aşamasında alınan alkol yasağı kararı tartışma yarattı.

Kemalpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Coşkun korornavirüs sebebiyle yaşamını yitirdi.

Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nin yerine yapılacak hastane için ihale yapıldığı aktarıldı.

Mahkeme, Torbalı Belediyesi’nde gerçekleşen seçim için taraflardan delil ve savunma istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Hareketi’ne katılma kararı aldı.

Pandemiyle mücadele edilirken aşılama çalışmaları da sürdürülüyor. Şu ana kadar İzmir’de 975 bin 405 kişiye 1. doz ve 680 bin 761 kişiye de ikinci doz aşı uygulandı.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, tam kapanma öncesine göre vaka sayılarının yarının altına indiğini, Ramazan Bayramı sonuna kadar geçen yıl hazirandaki sayılara gerilemeyi hedeflediklerini bildirdi.

Pınar Karşıyaka, yarı finalde Zaragoza'yı 84-79 mağlup ederek tarihinde ikinci kez Avrupa Kupaları’nda finale yükseldi.

ALKOL YASAĞI TARTIŞMASI
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplanan İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun tam kapanma süresi boyunca aldığı alkol satış yasağı kararı bu kez İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer üzerinden tartışma konusu oldu. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle tam kapanma sürecinde kentte uygulanacak alkol yasağına ilişkin İzmir Valiliği tarafından alınan oy birliği kararı hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama yapıldı. Kararın altında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in imzasının bulunmadığı belirtildi.

BAŞKAN YARDIMCISI COŞKUN VEFAT ETTİ
Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Coşkun, koronavirüs sebebiyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.  Coşkun belediye önünde düzenlenen cenaze töreni sonrasında sonsuzluğa uğurlandı.

BUCA’DAKİ HASTANE İÇİN FLAŞ GELİŞME
İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremde hasar görerek boşaltılan Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’nin yerine yeni yapılacak olan hastanenin ihalesinin gerçekleştirildiği bildirildi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Buca İlçe Başkanı Av. Hakan Kalfaoğlu, söz konusu hastane inşaatının ihalesinin 1 Mayıs’ta yapıldığını söyleyerek inşaata başlandıktan sonra 120 gün içerisinde bitirilmesinin planlandığını açıkladı.

MAHKEME TORBALI SEÇİMİ İÇİN AK PARTİ'DEN DELİL, BELEDİYEDEN SAVUNMA İSTENDİ!
Torbalı Belediyesi meclisinde gerçekleşen ve yargıya taşınan başkanlık seçimi için mahkeme AK Parti’den delil, belediye kanadından ise savunma istedi. AK Parti İlçe Başkanı Günaydın, “Ben seçimin iptal edileceğini düşünüyorum. Meclis üyelerinin demokratik bir şekilde hür iradeleriyle oy kullanacağı yeni bir seçimi inşallah Torbalı dört gözle bekliyor” dedi.

MECLİS ÜYELERİNDEN GÖVDE GÖSTERİSİ
Torbalı Belediye Meclisi'nin 17 CHP'li üyesi ortak bir bildiri yayınlayarak, Uygur’un vefatının ardından Tekin’i başkanlık görevine taşıyan seçimde özgür iradeleriyle oy verdiklerini ve oylarının arkasında olduklarını bildirdi. Açıklamada, “Torbalı halkının partimize, rahmetli başkanımıza ve bizlere verdiği her oy namusumuzdur. Seçimi iptal edip 50 kere tekrar yapsalar, 50 kere daha kaybedecekler" ifadelerine yer verildi.

CHP İZMİR’İN ESKİ BAŞKANI ‘İNCE’NİN PARTİSİNE KATILDI
Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek 'Memleket Hareketi'ni kuran Muharrem İnce ve kurmayları partileşme çalışmalarına tam gaz devam ederken, harekete katılımlar da sürüyor. İzmir'den son olarak CHP İl Eski Başkanı Asuman Ali Güven 19 Mayıs'ta resmen siyasi parti olacak harekete katılma kararı aldı. Güven, İnce tarafından kurucular kuruluna dahil edildi.

İZMİR’DE KAÇ KİŞİ AŞILANDI?
COVİD-19 salgınıyla mücadelede aşılanma çalışmaları da kent genelinde devam ediyor. Aile hekimleri başta olmak üzere tüm sağlık kuruluşlarında vatandaşların hızlı bir şekilde aşılanması için çalışma yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde aşılama çalışmaları hastanelerde hafta sonu ve akşam saatlerinde de aralıksız sürüyor. Şimdiye kadar kentte 975 bin 405 kişiye 1. doz ve 680 bin 761 kişiye de ikinci doz aşı uygulandı.

VALİ KÖŞGER'DEN 'VAKA' RAPORU!
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, tam kapanma öncesine göre kentteki COVİD-19 vaka sayılarının yarının altına indiğini, Ramazan Bayramı sonuna kadar geçen yıl hazirandaki sayılara gerilemeyi hedeflediklerini bildirdi.

PINAR KARŞIYAKA AVRUPA'DA FİNALE YÜKSELDİ
FIBA Şampiyonlar Ligi 8’li Finalleri’nde Çekya ekibi ERA Nymburk’u çekişmeli geçen maçta 84-73 yenerek şampiyonluk yarışında yoluna devam eden Pınar Karşıyaka, yarı finalde Zaragoza'yı 84-79 mağlup ederek tarihinde ikinci kez Avrupa Kupaları’nda finale yükseldi.

 
O mahallede 4 yıldır dinmeyen acı!
 
Konak’ta dayanışma adım adım büyüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O mahallede 4 yıldır dinmeyen acı!
Anneler Günü gezisi için İzmir'den Marmaris'e gidenleri taşıyan midibüsün ...
Deprem 2 çocuğunu aldı... Anneler Günü'nde o çiçekleri öpüyor...
30 Ekim 2020'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde 2 çocuğunu kaybeden ...
İzmir sularında 28 hayat kurtaran operasyon!
Dikili'de makine arızası nedeniyle denizde sürüklenen lastik bot içerisindeki ...
 
İzmir'de kundaklama dehşeti: Eve molotof attılar!
Oto tamircisi olduğu ileri sürülen iki kardeş, bir otomobile yaptıkları ...
Nusaybin kırsalında 6 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin'in Nusaybin ilçesi Dibek kırsalında ...
Ege Denizi'nde 4,0 büyüklüğünde deprem!
Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında saat 14.41'te 4,0 büyüklüğünde ...
 
Erdoğan: Normalleşme takvimini açıklayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Salgını tedbirlerle yeneceğiz. Normal hayatımıza ...
Körfez'deki o görüntü sonrası temizlik mesaisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Karşıyaka kıyılarında denizin ...
Menemenspor'da 2 pozitif vaka
TFF 1. Lig ekiplerinden Menemenspor'un teknik direktörü Ümit Karan ve ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri