POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
17 Temmuz 2020 Cuma - 17:07

Haftanın İzmir sayfası: Neler yaşandı?

Kentte bu hafta, Karşıyaka’daki 2 arazinin TOKİ tarafından özel firmalara satılması, ESHOT’ta yaşanan virüs krizi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılını kapsayan faaliyet raporunun kabul edilmesi gelişmeleri yaşandı. Van’dan gelen şehit haberi de İzmir’de büyük acı yarattı.

Haftanın İzmir sayfası: Neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR - İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Karşıyaka’daki 2 arazi TOKİ tarafından özel firmalara satıldı. ESHOT’ta virüs krizi yaşandı. Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılını kapsayan faaliyet raporu kabul edildi. İzmir Van’dan gelen acı şehit haberiyle de sarsıldı.



VAN’DAN ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ!
Van'da keşif uçağının Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu 7 emniyet mensubu şehit oldu. Acı haber sonrasında İzmirli Komiser Yardımcısı Semih Güzelay'ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Şehit Güzelay'ın (27) naaşı, Torbalı ilçesinde babaevinde helallik alınmasının ardından Gaziemir 15 Temmuz Camisi'ne getirildi. Güzelay'ın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi.

KARŞIYAKA’DAKİ SATIŞLAR GÜNDEMDE!
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Karşıyaka’daki 2 arazinin satışı kent gündemine damga vurdu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, karşı çıktığı satışlar için Başkent’in yolunu tutması dikkat çekmişti. Müzayede salonunda özel firmaların da katıldığı satışları anbean takip etti. İhalede rekreasyon alanı 51 milyon 900 bin TL’ye spor tesis alanın ise vadeli olarak 60 milyon TL’ye satılmıştı. Belediye Başkanı Tugay özel firmalara olan satışlardan büyük üzüntü duyduklarını açıklamıştı. Başkan Tugay gelinen süreçte 60 milyon TL’ye spor alanını satın alan firmanın geri adım attığını aktardı. Süreçte kamuoyunun desteğini almak için hamleler yapan Tugay’ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le de bir araya geleceği açıklandı. Resmi süreç ilerlerken fikir alışverişinde bulunulacağı aktarıldı ve Karşıyaka Belediyesi’nin ve sivil inisiyatifin dava hazırlığında olduğu ifade edildi.

ESHOT’TA VİRÜS KRİZİ
Koronavirüs salgınıyla mücadele edilen dönemde yeni normal hayata geçiş yaşanmışken kent ulaşımın can damarı olan ESHOT’ta virüs krizi yaşanması da milyonlarca İzmirli vatandaşta tedirginlik yarattı. Genel Müdür Erhan Bey eşi Sabiha Bey, Genel Müdür Yardımcısı Kader Sertpoyraz’ın da aralarında bulunduğu toplam 16 kişinin koronavirüs testlerinin pozitif çıkması sendikayı ayağa kaldırdı. Sendika, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün hedef aldı. Yapılan açıklamada şoförlere ve vatandaşlarla iç içe çalışan personellere test yapılması talebine olumlu bir cevap verilmediği kaydedildi. Resmi yazının müdürlüğe Mart ayında iletildiği aktarıldı. Sendika test yapılmaması halinde ulaşımın durabileceğinin sinyallerini verdi.

9 SAATLİK MECLİSTE BÜYÜKŞEHİR’İN 2019 FAALİYETLERİNE ONAY ÇIKTI
Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılını kapsayan faaliyet raporu da 9 saat süren meclis toplantısında kabul edildi. ESHOT ve İZSU’ya ait faaliyet raporları da gündeme geldi. Muhalefet konumunda olan AK Parti ile MHP ret oyu kullandı. İktidar kanadında yer alan CHP ile İYİ Parti’nin kabul oyu verdiği raporlar oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti, ‘Tunç Soyer sınıfı geçememiştir’ derken, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve CHP Grubu kentte yürütülen çalışma ve faaliyetlere ilişkin bilgiler verdi.

 
İzmir'de rezidansta partiye baskın: 25 kişiye 78 bin lira ceza
 
'Hazine arazisi vurgunu'na 5 gözaltı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de rezidansta partiye baskın: 25 kişiye 78 bin lira ceza
Çeşme ilçesinde polis ekipleri, koronavirüs önlemlerini yok sayarak otel ...
CHP'nin İnfaz Yasası başvurusuna ret
Anayasa Mahkemesi, CHP'nin, İnfaz Yasası'nın "şekil yönünden" iptali ve ...
Yürek yakan veda: İzmir şehidini uğurladı...
Van'da keşif uçağının Artos Dağı'na çarparak düşmesi sonucu şehit olan ...
 
Erdoğan açıkladı: Bayramda kısıtlama olacak mı?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Suriye'de operasyon: 5 kişi PKK'dan kurtarıldı
YPG/PKK tarafından Suriye'nin kuzeyindeki Hol Kampı'nda zorla tutulan ...
Ayasofya'da ilk cuma namazına 500 kişi alınacak
Ayasofya'da 24 Temmuz cuma günü, tarihi an için 500 kişi alınacak. İlk ...
 
İzmir Körfezi'nde sır son: Teknede ölü bulundu
İzmir Körfezi'nde bir kişi balıkçı teknesinde ölü bulundu.
İzmir'de kafeteryaya kumar baskını!
İzmir'in Bornova ilçesinde bir kafeteryada kumar oynadıkları tespit edilen ...
İzmir'i etkileyen fayda kritik inceleme!
İzmir'de bir araya gelen deprem uzmanları, Urla ilçesindeki Yağcılar köyünde ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri