POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
8 Ocak 2021 Cuma - 17:40

Haftanın İzmir sayfası:Neler yaşandı?

Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçiminde düğüm yine çözülemedi. Valilik yeni tarih belirlemek zorunda kaldı. TOKİ’nin Karabağlar’da yapmayı planladığı konutlar üzerinden tartışma çıktı, AK Parti ile CHP karşı karşıya geldi. Göztepe Başkanı Sepil, Kulüpler Birliği görevinden istifa etti. Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Baysak vefat etti. Narlıdere metrosunda önemli bir aşama kaydedildi. Başkan Soyer’in yeni makamı belli oldu. İngiltere’den kente gelenler için karantina kararı alındı.

Haftanın İzmir sayfası:Neler yaşandı?

GERÇEKİZMİR- İzmir’de bu hafta birbirinden önemli gelişmeler yaşandı. Gelişen bazı olaylar da İzmir’i yakından ilgilendirdi.

Haftanın ana gündem maddesi Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçimi oldu. Aralık ayında yapılan seçimin sonucunu belirleyen kura çekimi yargıya taşınınca ortaya farklı bir tablo çıktı. Mahkeme kararlarının gölgesinde geçen süreçte İzmir Valiliği 4 Ocak’ta kura çekiminin yenilenmesi için karar aldı fakat meclis toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin boykotu damga vurdu. Millet İttifakı oturuma katılmayınca salt çoğunluk sağlanamadı ve kura çekimi yapılamadı. 7 Ocak’taki ikinci toplantıda ise bu kez ‘başkan vekili seçilmesi’ maddesi gündemden düşürüldü. Bunun üzerine Valilik yeni bir karar aldı. 12 Ocak Salı Günü kura çekiminin yapılması için Vali Yardımcısı görevlendirildi.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Karabağlar’daki Demokrasi Üniversitesi kampus alanında yapılması planlanan konutlar AK Parti ile CHP’yi karşı karşıya getirdi. Sert tartışmalar yaşandı.

İngiltere’den gelenler için kentte yeni tedbir kararları alındı. Mutasyonlu virüs tespit edilenler için İzmir’e gelir gelmez karantina sürecinin başlayacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki raylı sistem ulaşımını geliştirmek amacıyla yürüttüğü projelerden olan Narlıdere Metrosu’nda önemli bir aşama kaydedildi.

30 Ekim’de gerçekleşen depremde hasar gören Büyükşehir Belediye binasının tahliye edilmesi sonrasında Başkan Tunç Soyer’in makamını taşıyacağı adres belli oldu.

Bir süredir koronavirüs tedavisi gören Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Kemal Baysak 88 yaşında hayatını kaybetti.

Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı görevinden istifa etti.

İNGİLTERE’DEN GELENLER İÇİN KARANTİNA KARARI!
Koronavirüs pandemisinde dünyada flaş bir gelişme yaşandı. Virüsün mutasyona uğraması tüm ülkelerde alarm verilmesine sebep oldu. İlk olarak İngiltere’de görüldüğü belirtilen mutasyonlu virüs için Türkiye de gerekli tedbir kararlarını ve önlemlerini aldı. Bu doğrultuda İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger idaresinde toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu’ndan yapılan açıklamada, “İngiltere’de bulunan ve Türkiye’ye kara, hava ve deniz yoluyla gelen kişilerin; Valiliğimiz tarafından belirlenmiş olan KYK Buca Kız Yurdu ve KYK Gazi Ayşe Hatun Yurdunda 14 gün boyunca karantina altına alınmalarına karar verilmiştir” denildi.

NARLIDERE METROSU’NDA IŞIK GÖRÜNDÜ!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattının yapım çalışmalarında önemli bir eşik daha aşıldı. 10 bin 746 metrelik tünel uzunluğuna ulaşılan inşaatta, bu sabaha karşı Şehitlik İstasyonu ile buluşma sağlandı.

KARABAĞLAR’DA BAŞLAYAN TOKİ TARTIŞMASI ALEVLENDİ
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun meclis toplantısında yaptığı çıkış gündeme damga vurdu. Belediye Başkanı Selvitopu, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yargı kararlarına karşın ve imar planı olmadan, Uzundere’de İzmir Demokrasi Üniversitesi’ne ayrılmasını istedikleri alana konut yapmak için harekete geçtiğini söyledi ve ihaleye çıkılmasına tepki gösterdi. Başkan Selvitopu, “TOKİ’nin derhal ihaleyi durdurması gerekir. Yoksa o konutlar kaçak bina durumuna düşer. Hukuka, adalete saygı duyulmalı” dedi.

Selvitopu’nun bu açıklaması sonrasında AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya belgeler paylaşarak yanıt verdi.  AK Partili Kaya, “CHP'li Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu'nun yalanlarını, belgeli ve ispatlı şekilde ortaya koymaktan biz yorulduk. Ama kendisi, Karabağlarlı hemşehrilerimizin gözlerine baka baka yalan söylemekten ne yazık ki yorulmadı. CHP'li Sayın Muhittin Selvitopu, Karabağlar'ın hayrına olan her şeye karşıdır" dedi.

Sonrasında CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, TOKİ’nin ihale kararından sonra mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını aldığını hatırlatırken, “Şimdi buradan seslenmek istiyorum. Bu alanın tamamının üniversiteye tahsis edilmesi sizi neden rahatsız ediyor? 80 hektarlık bir alanın tamamının Üniversite kampusu olması Karabağlar’a ve İzmir’imize yakışmaz mı? Gelin bu alanın geleceğine ne siz ne biz karar verelim. Hodri meydan! Bu alanın geleceğine referandum ile Karabağlar halkı karar versin. Bu alan konut alanı mı yoksa üniversite alanımı olsun? Bunun kararını Karabağlar sakinleri versin” açıklamasına imza attı.

Son olarak AK Partili Kaya sosyal medya hesabından, 25 Şubat 2020 tarihinde bölgede yapılacak konutlar için gerçekleşen kura çekiminin videosunu paylaştı. Kaya, “Vicdan sahibi hangi insan, bu güzel hemşehrilerimizin umutlarına, hayallerine ve mutluluğuna düşman olabilir. Tabi ki CHP, tabi ki Muhittin Selvitopu!” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN SEPİL İSTİFA ETTİ!
Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, sürdürdüğü Kulüpleri Birliği Vakfı başkanlığından istifa etti. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığını bırakacağını daha önce de açıkladığını hatırlatan ve temel düşüncesinin yapılacak seçimle bu görevini başkasına devretmek olduğunu kaydeden Sepil, “Ancak bu süreçte maalesef bir seçim olmadı. Bu nedenle görevimi bırakma kararı aldım. Umarım bir an önce Kulüpler Birliği yeni başkanını seçer” ifadelerini kullandı.

SOYER’İN YENİ MAKAMI BELLİ OLDU
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Konak Meydanı’ndaki binasının deprem sonrasında tahliye edilmesinin ardından yönetim makamı için tarihi belediye binası olarak bilinen Egemenlik Evi uygun görüldü. Başkanlık ve genel sekreterliğin faaliyet göstereceği binaya taşınma ilerleyen günlerde gerçekleşecek.

ESKİ BAŞKAN BAYSAK YAŞAMINI YİTİRDİ!
Bosna Hersek Türkiye Fahri Başkonsolusu olan Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Kemal Baysak, koronavirüsten dolayı 88 yaşında hayatını kaybetti. İş dünyasının da yakından tanıdığı ve TERBAY Şirketler Grubu’nun temelini atan kuruculardan olan Baysak’ın vefatı büyük üzüntü yarattı.

MENEMEN’DE ÇÖZÜLEMEYEN DÜĞÜM!
Menemen Belediyesi’nde Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet ve irtikap’ soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın aldığı görevden uzaklaştırma kararı sonrası start alan ve yargıya taşınan seçim mesaisinde yeni perde açıldı.

CHP’li Deniz Karakurt ile AK Partili Aydın Pehlivan arasında üçüncü ve dördünü turları eşitlikle biten ve kazananı kura çekiminin belirlediği yarış yargıya taşınmış, mahkeme AK Parti cephesinden gelen itiraz üzerine yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Yürütmeyi durdurmaya Menemen Belediye Başkanlığı tarafından yapılan itiraz reddedilince İzmir Valiliği kura çekiminin tekrarlanmasını kararlaştırdı.

Menemen Meclisi de bu karar doğrultusunda 4 Ocak Salı Günü saat 17.00'de kura çekiminin tekrarlanması gündemiyle toplandı. CHP'li Nursel Katipoğlu'nun açtığı oturumda flaş gelişme yaşandı. Süreçte kura çekiminin yenilenmesine karşı çıkan ve yargının nihai kararının beklenmesi gerektiğinin altını çizen CHP ile İYİ Parti Grubu'nun boykotu oturumun ertelenmesine neden oldu. CHP'li ve İYİ Partili üyeler oturum öncesi aldığı karar gereği toplantıya katılmadı. Bu hamleyle oturumda salt çoğunluk sağlanamadığı için toplantı ve dolayısıyla kura çekimi de 7 Ocak Perşembe günü aynı saate ertelendi.

AK Parti ve MHP Grubu boykota “Bunda bir art niyet seziyoruz. Menemen’in kaybedecek bir dakikası bile yok. Aldığınız bir grup kararı varsa kamuoyuna açıklayın” açıklamasıyla sert tepki gösterdi.

Menemen Belediye Meclisi'nde hafta başında yeni başkan vekilini belirleyecek kura çekiminin 'Millet İttifakı'nın boykotuyla ertelenmesi sonucu gözler 7 Ocak’taki oturuma çevrildi. CHP ve İYİ Parti Perşembe Günü yapılan toplantıya bu kez tam kadro halinde katıldı. Oturumda Millet İttifakı’ndan flaş bir hamle geldi. Verilen önergeyle kuranın gündemden çıkarılmasının oylanması istendi. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi ve kura çekimi bir kez daha gerçekleşemedi.

Devreye bir kez daha İzmir Valiliği girdi ve kura çekimi için yeni tarih açıklandı. Vali yardımcısının seçim için görevlendirildiği belirtilirken 12 Ocak Salı günü kura çekiminin gerçekleşeceği aktarıldı. 

 
CHP'li Yücel'den 'Kaftancıoğlu' açıklaması
 
Bakan Koca'dan İzmir açıklaması: Son 2 hafta içinde...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de polis memuru koronavirüse yenildi
Torbalı ilçesinde görevli polis memuru Elvan Özdemir (49), yakalandığı ...
İçişleri’nden sokağa çıkma kısıtlaması açıklaması
İçişleri Bakanlığı, ''Hafta sonlarına yönelik uyguladığımız sokağa çıkma ...
İzmir'de hazine arazisiyle ilgili düzenlenen sahte evraka suç duyurusu
 İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak, Urla'da hazineye ait ...
 
Erdoğan'dan 'Boğaziçi protestosu' açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektör protestolarına ...
Kelepçeli koca dehşeti cinayetle bitti!
Antalya'da Melek İpek (31), ellerini kelepçeleyip kendisini çıplak halde ...
Karşıyaka Eski Belediye Başkanı Baysak yaşamını yitirdi
Karşıyaka eski belediye başkanı ve duayen sanayici Kemal Baysak, 88 yaşında vefat etti.
 
Ve TÜRKSAT 5A uzaya fırlatıldı
Türkiye'nin yeni uydusu Türksat 5A, Türkiye saatiyle 05.15'de ABD'nin ...
Negatif garantili PCR testi dolandırıcılığı!
Yurt dışına çıkışlarda zorunlu hale getirilen PCR testi yeni dolandırıcıların ...
İzmir'de çay ocağına horoz dövüşü baskını: 30 kişiye ceza!
Kınık ilçesinde, horoz dövüşü yaptırarak bahis oynattığı öne sürülen kişi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri