POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Partili belediye başkanı istifa etti!
İYİ Partili belediye başkanı istifa etti!
Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye 'hain' yanıtı
Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye 'hain' yanıtı
Kurtulmuş'un anayasa turu başladı
Kurtulmuş'un anayasa turu başladı
Bahçeli'den yürüyüş videosuna ilişkin açıklama
Bahçeli'den yürüyüş videosuna ilişkin açıklama
2 Aralık 2021 Perşembe - 15:30

Hemşirelerden isyan: Alkış var, artış yok!

Doktor ve diş doktorlarının maaş artışlarına ilişkin düzenleme dün siyasi partilerin ortak önergesi ile TBMM’de kabul edildi. Düzenleme ile doktor ve diş doktorlarına 2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam öngörülürken hemşireler ve diğer sağlık çalışanları düzenleme kapsamına alınmadı. Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Ebru Melek Benligül hemşirelerin durumu ‘yok sayılıyoruz’ olarak değerlendirdiğini belirtti.

Hemşirelerden isyan: Alkış var, artış yok!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - Doktor ve diş hekimi maaş artışlarına ilişkin düzenleme dün siyasi partilerin ortak önergesi ile TBMM’de kabul edildi. Düzenleme ile pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere, diş hekimleri dahil olmak üzere 5 bin lira zam uygulanacak.

Pandemi nedeniyle zorlu şartlar altında hizmet veren doktorların maaşlarındaki iyileştirme sevinçle karşılanırken, 'ön cephe'de yoğun mesai harcayan ve sürecin başında yurt genelinde alkışlarla desteklenen hemşireler ve diğer sağlık çalışanları düzenleme içinde yer almadı.



Konu hakkında açıklama yapan Türk Hemşireler Derneği İzmir Şube Başkanı Dr. Ebru Melek Benligül, pandeminin yükünü büyük ölçüde sırtlayan hemşirelerin düzenleme dışında tutulmalarını ‘yok sayılmak’ olarak değerlendirdiklerini söyledi. 

"CANLA BAŞLA ÇALIŞTILAR"
Söz konusu düzenlemenin dışında tutulmalarının pandemide en ön cephede mücadele veren hemşireler için kabul edilemez olduğunu söyleyen Benligül, ‘’Kabul edilen düzenleme ile hem hekimlerin hem de diş hekimlerinin ücretlerinde bir iyileştirme merkezi yönetim bütçesinden karşılanmak üzere kararlaştırıldı. Yine hem diş hekimleri ve hem de hekimlerin emekliliklerine yönelik bir iyileştirme konusunda düzenlemeler var. Bu düzenlemenin gerekçesi olarak da Covid-19 pandemi sürecinde artan iş yükü ve riskli çalışma koşulları gerekçe gösteriliyor. Salgın sürecinde bütün sektörlerin yükünde bir artış oldu ama en büyük yük sağlık sektörünün üzerine düştü. Artan sağlık hizmeti talebi ve kısıtlı kaynakların söz konusu olduğu ülkemizdeki pandemi sürecinde hemşireler sağlıkla mücadelenin en ön saflarında yer aldı. Hem kendilerinin hem ailelerinin sağlıklarını riske atma pahasına sağlık hizmetinin nitelikli, güvenli sunumu için topluma ihtiyaç duyulan bakımı kesintisiz sağlamak için canla başla çalıştılar. Hem mesleki, hem ekonomik hem de sosyal sorunlarını bir kenara bıraktılar. Biz dedik ki ‘toplumumuzun sağlığına kavuşması için mücadele edeceğiz’. Şimdi burada pandemi ile mücadelede sağlık sistemini bir bütün olarak düşünürsek ve pandeminin bütün yükünü büyük ölçüde hemşirelerin sırtlandığı bir süreçte hem hemşirelerin hem de diğer sağlık çalışanlarının bu düzenleme kapsamının dışında bırakılmasının anayasanın eşitlik ilkesine ve çalışanların korunması ödevine ve hukuk devlet ilkelerine aykırı olduğunu fikrini paylaşıyoruz’’ dedi. 

"DIŞARIDA BIRAKILMAMIZ BİZİ OLDUKÇA ÜZDÜ’’
Uzun yıllardır yaşadıkları sorunların yanına yeni sorunlar da eklendiğini vurgulayan Benligül; ‘’Biz zaten uzun yıllardır zaten çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. Bunları yüksek sesle dile getirmeye çalışıyoruz. Sorunlarımıza yenileri de ekleniyor. Hemşireler uzun mesai saatleri, fazla mesai ile standartların çok üzerinde olumsuz çalışma koşullarında açlık sınırının biraz üzerinde bir maaşla hizmet vermeye çalışıyorlar. Bizim maaşlarımız yoksul olmaya bile yetmiyorken bu iyileştirmenin dışında bırakılmamız bizi oldukça üzdü" diye konuştu. 

‘’YOK SAYILIYORUZ’’
Benligül şunları söyledi: 3600 ek gösterge sözünün tutulmasını beklerken, özlük hakları düzenlemelerini beklerken bu süreçte hekim ve diş hekimleri dışındaki sağlık çalışanlarının hemşirelerin bu iyileştirmeler dışında bırakılması alandaki hemşire arkadaşlarımız tarafından ‘yok sayılıyoruz’ olarak yorumlanıyor. Türk Hemşireler Derneği raporlar hazırladı, Sağlık Bakanı’ndan randevu almak istedik ama maalesef hemşirelerin sesleri duyulmuyor. Sağlık sisteminin yükünü taşıyan hemşireler hekimlere zam müjdesi ile karşı karşıya bırakılıyor. Tabi ki hekim arkadaşlarımızın da ekonomik koşulları iyileştirilsin buna hiç bir itirazımız yok ama sağlık bir ekip işi ise o halde diğer hem hemşireleri hem de diğer sağlık çalışanlarını kapsayan bir iyileştirme düzenlenmeli. Sağlık çalışanları arasındaki ayrımcılığa son verilmeli’’ diyerek sözlerini noktaladı. 

 
Otomobildeki 5 kilo uyuşturucuyu 'Alis' buldu
 
Menemenspor kupada çok farklı: 3-0
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kalıcı yaz saati uygulamasına psikolog bakışı: Bir çok hastalığa neden olabilir!
Türkiye’de 2016 yılından beri uygulanmaya devam eden kalıcı yaz saati ...
Bilim Kurulu sonrası dikkat çeken 'Omicron' açıklaması
Koronavirüste yeni gelişmelerin takip edildiği Koronavirüs Bilim Kurulu ...
Son 24 saatte 196 can kaybı, 22 bin 556 yeni vaka
Türkiye'nin 1 Aralık 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı.
 
Hekimlere 5 bin liraya kadar zam müjdesi!
Sağlık Bakanı Koca, "Hekimlerimizi mutlu edecek bir düzenleme" yapılacak ...
Eşrefpaşa Hastanesi'nden yeni hizmet birimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Konak’ın Yenişehir bölgesinde ...
Şahin ve Türeci'den 'Omicron' açıklaması
Almanya'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını geliştiren BioNTech ...
 
Son 24 saatte 207 can kaybı, 25 bin 216 yeni vaka
Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu ...
Bakan Koca'dan Omicron varyantı açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Omicron varyantı şu an bizde yok, ağırlıklı ...
Sağlıkçılar o yönetmeliğe karşı alana iniyor!
“Ceza yönetmeliği” olarak tanımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri