POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
DEM Parti’den CHP’ye kritik ziyaret
DEM Parti’den CHP’ye kritik ziyaret
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Yeni müfredat taslağı için 45 bin 636 görüş bildirildi
Reçeteli uyuşturucu ticareti: 36 tutuklama
Reçeteli uyuşturucu ticareti: 36 tutuklama
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
Silahlı çatışmada yoldan geçerken göğsünden vuruldu
1 Aralık 2021 Çarşamba - 13:05

Eşrefpaşa Hastanesi'nden yeni hizmet birimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Konak’ın Yenişehir bölgesinde bulunan merkez binasına ulaşmakta zorluk yaşayan yurttaşlar için Karşıyaka’da Öğretmen Melahat Özçelik Hizmet Birimi’ni açtı. Branşlarında uzman doktorlar tarafından sağlık hizmeti alan İzmirliler uygulamadan memnun olduklarını dile getiriyor.

Eşrefpaşa Hastanesi nden yeni hizmet birimi

Türkiye’nin ilk belediye hastanesi olarak faaliyet gösteren İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi, Karşıyaka’daki hizmet birimi ile sunduğu sağlık hizmetini kentin diğer yakasına da taşıdı. İzmir’in hizmet kalitesi ödülüne sahip tarihi kurumu böylece merkez binasının bulunduğu Konak’ın Yenişehir bölgesine ulaşmakta zorluk çeken yurttaşlara da erişim kolaylığı sağlıyor. Hastalar alanında uzman doktorlar tarafından tedavi ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Karşıyaka Öğretmen Melahat Özçelik Hizmet Birimi'ne başvuran hastalar gerektiği takdirde Eşrefpaşa Hastanesi'ne de yönlendiriliyor. Hastalar araçlarla alınıp hastaneye getiriliyor, sonrasında tekrar evlerine bırakılıyor.

Cumhuriyet öğretmenimizin isteği
Eşrefpaşa Hastanesi'nin Karşıyaka'daki hizmet birimine ilişkin bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Kadir Devrim Demirel, “Melahat Özçelik bir Cumhuriyet öğretmeni. Kendisine ait 3 daireyi hizmet vermesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlıyor. Ancak bu bağışı yaparken şart koşuyor. 'Burası uzman doktorların çalıştığı, kan tahlilinin yapıldığı bir hizmet birimi olsun' diyor. Biz de buradaki hizmetlerimizi bir süre sonra Melahat öğretmenin istediği şekilde hayata geçirmek için elimizden gelen gayreti yaptık” diye konuştu.
 


5 branşta hizmet
Başhekim Demirel ayrıca, “Yeni bir anlayışla hizmete devam ediyoruz. Burada halkın isteği doğrultusunda dahiliye, genel cerrahi, diş, kulak-burun-boğaz, göğüs uzmanı doktorlarımız bulunuyor. Diyetisyenimiz de yakında göreve başlayacak. Günde birkaç kez belediyemizin araçlarıyla burada alınan kan ve örnekler hastanemize taşınıyor. Filmi istenen hastalarımız hastaneye götürülüyor sonrasında Karşıyaka'ya tekrar getiriliyor. Bu sürede vatandaşlarımızdan çok olumlu görüşler aldık. Onların bize dönüşleri doğrultusunda diğer branşlardan hekimlerimizi de zaman zaman birimimizde görevlendireceğiz. Birimimiz hafta içi saat 09:00 ile 16:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Acil vakalar 112 aracılığıyla Eşrefpaşa Hastanesi'ne ya da Sağlık Bakanlığı'nın hastanelerine ulaştırılıyorlar” dedi.  

Kolay randevu alıyoruz
Sağlık problemleri nedeniyle merkeze başvuran yurttaşlar hizmetten memnuniyetini dile getirdi. Tedavi olmak için birime gelen Gülçin Çelik, “Hem esnaf hem buradaki insanlar için güzel bir hizmet. Karşıyaka'da ek bina olması güzel. Bütün tetkikler oluyor. Eğer burası yetersiz kalırsa Eşrefpaşa Hastanesi’nin büyük hastanesine yönlendiriyorlar. Servisi var. Doktorlar çok iyi, ilgililer. Bizim için yakında olması çok güzel oldu. Kolay randevu da alabiliyoruz” diye konuştu.

Hastaneye ulaşım kolaylaştı
Birime diş tedavisi için geldiğini aktaran Serap Akçay, “Diş rahatsızlığımdan dolayı bugün Eşrefpaşa Hastanesi’nin Karşıkaya’daki hizmet birimine geldim. Burada böyle bir hizmet veriliyor olması bizi memnun etti. Merkez binaya gitmek zaman zaman sıkıntı oluyordu. Karşıyaka'da sağlık sorunumuz oluğunda hızlı bir şekilde tedavi alabilmek beni çok mutlu etti. Verilen hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 
Yunanistan unsurlarının ölüme ittiği Senegalli anne ikizlerini Türkiye'de kucağına aldı
 
Tepki çekiyordu: ‘Negro’ bisküvinin adı değişti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şahin ve Türeci'den 'Omicron' açıklaması
Almanya'da, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını geliştiren BioNTech ...
Son 24 saatte 207 can kaybı, 25 bin 216 yeni vaka
Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu ...
Bakan Koca'dan Omicron varyantı açıklaması
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Omicron varyantı şu an bizde yok, ağırlıklı ...
 
Sağlıkçılar o yönetmeliğe karşı alana iniyor!
“Ceza yönetmeliği” olarak tanımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme ...
Haftalık vaka haritası açıklandı: İşte İzmir'de son durum!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13-19 Kasım arasında illere göre her 100 ...
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
Türkiye'nin 29 Kasım 2021 günlük corona virüs tablosu açıklandı. Türkiye'de ...
 
İzmir'de ara tatil dönüşü ilk tablo: 1 haftada 4 karantina, en az 68 vaka!
İzmir'de ara tatil sonrası dönem de sıkıntılı başladı. Eğitim-Sen verilerine ...
Bilim Kurulu üyesinden 'Omicron'a karşı inaktif aşı vurgusu!
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, ...
Moderna, Omicron aşısı için tarih verdi!
ABD’li ilaç şirketi Moderna, 2022'nin başlarına kadar corona virüsün endişe ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
İzmir'de CHP'li başkanların 3 sınavı
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri