POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
5 Ocak 2023 Perşembe - 10:02

İNGEDER'den TMMOB'a 'plan' çağrısı: Önce uzlaşmayı dene!

İnciraltı ve Bahçelerarası'nı kapsayan planların bakanlık tarafından önümüzdeki günlerde askıya çıkarabileceği duyuruldu. Gelişmenin ardından İnciraltı Gelişim Derneği'nden (İNGEDER) bir açıklama geldi. Bölgenin tarihçesiyle planların önemine vurgu yapılan açıklamada TMMOB'a çağrı yapıldı.

İNGEDER den TMMOB a  plan  çağrısı: Önce uzlaşmayı dene!

GERÇEKİZMİR - İzmir'in İnciraltı bölgesinde yıllardır süren plan tartışmalarında önemli bir gelişme yaşandı. 

İnciraltı ve Bahçelerarası'nı kapsayan planların bakanlık tarafından önümüzdeki günlerde askıya çıkarabileceği duyuruldu. 

Gelişmenin ardından İnciraltı Gelişim Derneği'nden (İNGEDER) bir açıklama geldi. Bölgenin tarihçesiyle planların önemine vurgu yapılan açıklamada TMMOB'a çağrı yapıldı. İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut, "İnşallah yıllardır beklediğimiz "İnciraltı planları" çok yakında askıya çıkacak. Ancak kimseyi şaşırtmayacak şehrimizdeki TMMOB meslek odalarına plan öncesi bir çağrı yapmak istedik. Meslek odaların bugünkü veya önceki yönetimlerin İnciraltı Planlanması için önceki pozitif açıklamalarını da örnek göstererek, "Davadan Önce , katkı koy uzlaş" mesajı vermek istedik" ifadelerini kullandı. 

İŞTE O AÇIKLAMA: 

*1991 yılında Resmi Gazete'de ilan edilerek “turizm bölgesi” olmuş;
*2015 ve 2020 yıllarında EXPO'ya aday gösterilerek ülkemizi temsil etmiş;
Bölgedeki tarım alanlarının sulanması için kurulmuş Balçova Barajı'ndan, şehrin ihtiyacı var diye, 35 yıl önce bağı koparılmış;
*Şehrin ihtiyacı olduğu gerekçesiyle yapılan Çeşme Otoyolu ile tam ortadan ikiye bölünmüş;
İki mahalle olan bölgenin bir tarafı yüksek katlı oteller ve AVM'lerle dolarken, diğer taraf adeta kaderine terk edilmiş, tarım alanı diye baskılanarak, bazı alanlarda kenarından kıyısından kemirilmesine göz yumulup, kamuya faydasız; düğün salonu, mangalcı ve nargilecilerle dolmuş;
*Beş nesildir HAS İZMİRLİ AİLELER, kendi topraklarına kanunsuz yapılar (gecekondu) yapmayıp, koruyup kollayanlarken, aynı zamanda sermaye gruplarının baskıları ve hukukun arkasından dolaşılan davalarla (izale-i şuyu) yalnız başlarına mücadele etmeye çalışmış;
*20 yıldır sulardaki borlanma sorunu ile karşı karşıya kalan topraklar son yıllarda Narlıdere metro inşaatı ile dağdan (teleferik) gelen yer altı suyunun kesilmesi ve denizden gelen tuzlu suyun baskılaması ile tarımsal vasfını yitirerek tükenmişlik durumuna gelmişken;
İzmirlilerin 5 nesildir sahibi olduğu, Ata mirası, İzmir’in mücevher alanı iken bugün şehrin maalesef ÇÖKÜNTÜ ALANI durumuna gelmiş olan İNCİRALTI ve BAHÇELERARASI'nın imar planları NİHAYET önümüzdeki günlerde askıya çıkacak.
Bugüne kadar İnciraltı için hiçbir katkınız olmadı.
İnciraltı Çalışma Grubu oluşturdunuz fakat  İnciraltı’nın yüzde 99 şahıs mülkiyeti olup, 100 yıldır da bu toprakların sahibi olan bizleri  çağırmadınız. 
Randevu ile TMMOB'a bağlı meslek odalarını ziyaretimizde de konuştuk, tartıştık. İzmir diyaloğa açık, biz İzmirliler de farklı fikirlere saygı duyan hoşgörüye sahip insanlarız. Şu unutulmasın; İnciraltı ve Bahçelerarası toprakları 100 yılı geçkin süredir bizlerin. Her kararda veya çalışmada öncelik biz İzmirli toprak sahiplerinin  (görüşü alınmalı ) olmalıdır. Anayasal hak olan tapulu arazilerimizle ilgili karar biz olmadan verilemez. Bizler hep planlama çağrısında şunu vurguladık; Gökdelen imarı olmadan, İzmir'in yararına bir plan istiyoruz”. Çünkü biz bu şehrin has evlatlarıyız.
Yıllardır mağdur edilmiş, bugün şehrin çöküntü alanı durumuna dönen toprakların sahiplerine planlama istediler diye, kimse “Rantçı” diyemez.
Sayın Mimarlar Odası İzmir Şubesi; Nisan 2016 tarihindeki “İnciraltı planlamasına karşı değiliz” ortak basın açıklamanızın arkasında lütfen durun !!! 
Sayın Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi; Balçova Barajı'ndan gelen suyun yıllar önce çekilmesi ve çevrenin yapılaşma koşulları ile tarımın bittiğini açıklamaktan çekinmeyin. Gerçeğin bu olduğunu 25 Nisan 2022 tarihinde yerel gazeteye verdiğiniz röportajda belirtmiştiniz, Lütfen arakasında durun.
Sayın Şehir Plancıları İzmir Şubesi; Nisan 2015 tarihinde oda yönetimi olarak kabul ettiğiniz, “Kentlinin ihtiyaçlarına yönelik olarak planlanması gerekmektedir. Kent içinde kalan bu geniş araziyi kendi haline terk etmek mantıklı değildir” yazan ve kabul ettiğiniz İnciraltı raporunuzun lütfen arkasında olun.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı planlama çalışması yaparken birçok kurumdan görüş aldı. Ağırlıklı olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi, biz toprak sahipleri ve birçok sivil toplum örgütünden alınan görüşe göre; Yüksek kat olmadan, sağlık turizmi odaklı planlama yaparak, hatta bizlerden de en yüksek (yine biz fedakarlık yapacağız) dob olan yüzde 45 terk ile İzmir’in en büyük yeşil alanını (3 yeni kent ormanı büyüklüğü) kazandıracak.
Kent Ormanı karşısında bulunan 5 milyon m2 alanı bugün ne İzmir ne de İzmirli hemşerilerimiz kullanabiliyor. Bugünkü İnciraltı’nın arsa simsarlarından başka kime faydası var? İnciraltı’nın plansız kalmasının kazancı kime? Planlanırsa en başta İzmir ve İzmirli kazanacak. Bölgenin planlanarak değerlenmesinin sadece bizlere kazandıracağını söylemek en hafif tabirle  ( ayıptır, günahtır ? )çirkinliktir. 
İnciraltı doğru bir planlama ile şehrimizi her yönden ileri taşıyacaktır. 
Yaklaşık 2600 hak sahibi olan İnciraltı ve Bahçelerarası toprak sahipleri adına; Kamu menfaati gözeten, bu amaçla faaliyet yürüten TMMOB'a açık çağrımızdır.

Planlar çıktığında ilk işiniz mahkeme kapısı olmasın.
Yapıcı olarak eleştirilerinizi yapın lütfen.
Yapacağınız itirazlar için bizlerle de görüşün.
Baştan “İSTEMEZÜK” demeyin lütfen.
Biz İzmirli toprak sahipleri, her türlü sorunla mücadele ederek bugünlere geldik. Gerekirse mücadelemizi adliye koridorlarında da vermeye hazırız. İnanıyoruz ki bu sefer arkamızda İzmir var. Çünkü haklıyız ve bu planlama sonuna kadar hakkımız. 
TMMOB bu defa İnciraltı’nda; İzmirli'nin yararını ve kamu menfaatini düşünmeli.

 
Çeşme'de atıl bina müze olarak hayat döndü!
 
Yaşar Üniversitesi öğrencileri karakılçık ekiminde!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hatice 8 Ocak 2023 Pazar 09:08

Yeter artık İzmir kazansin sesinizi kesin çocuklarımız işsiz izmirde iş sorunu çok büyük neden hala herşeye karşıyız özdilek otelinde kaç personel çalışıyor veya ıstinye parkta bir bırakında iş sahaları açılsın yeter ?öy gibi kaldi koca şehir

Yorumu oyla      0      0  
Servet Akıncı 5 Ocak 2023 Perşembe 14:11

Çok gecikmiş bir plan.. İzmir''in kaç neslini harcadı.. İzmir''e çok zaman kaybettirdi.. Belediyelerin, odaların, hükümetlerin, çok günahı var bu işte..! Bir de dernek başkanı "uzlaşma" demesi çok garibime gitti.. İnadına dava açan ve meslek gereği değil de, duygularıyla hareket eden oda yöneticileri sanki bu özel mülk alanına ortakmış gibi "uzlaşma" sözü hiç doğru olmamış yani.. Ama kamu yararı açısından elbette bütün tarsfların ortak uzlaşması doğrudur.. Zaten toprak sahipleri %45 kamu terkini kabul ederek, en büyük fedakarlığı yapmıştır.. Herkesin, odaların teşekkür etmesi gerekiyor.. Bu anlamda zaten "uzlaşma" krlimesi artık anlamını yitirmiş bir kelimeden başka bir şey ifade etmiyor.. Bütün İzmir''e, Türkiye''mize hayırlı uğurlu olsun..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de takla atan aracın sürücüsü olay yerinden kaçtı
İzmir’in Konak ilçesinde takla atan hafif ticari aracın sürücüsü olay yerinden kaçtı.
İzmir'de kan donduran cinayet: Boğazından bıçakladı!
İzmir'in Konak ilçesinde, M.F.  trans birey olduğu öne sürülen Ece E.'yi ...
İzmir sularında 118 hayat kurtaran operasyon!
Çeşme ve Karaburun ilçeleri açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara ...
 
Sinan Ateş cinayetinde 3 tutuklama daha!
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinde gözaltına alınan ...
Akrabalar arasında bıçaklı kavga: 4 yaralı
İzmir'in Tire ilçesinde akrabalar arasında çıkan bıçaklı kavgada 4 kişi yaralandı.
Feci kaza: Elektrikli bisikletten düşerek öldü
İzmir'in Kiraz ilçesinde elektrikli bisikletten düşen kişi hayatını kaybetti.
 
Suç liderine kanlı infazda mafya işbirliği!
Sırp organize suç örgütü elebaşı Jovan Vukotiç'in öldürülmesine ilişkin ...
Bakan Özer açıkladı: Özel okul zammı belli oldu
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılında özel okullarda uygulanacak zam oranını açıkladı.
İstinaftan TTB Başkanı Fincancı kararına onama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, başbakanlığı döneminde hakaret ettiği ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri