POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
ATM'den para çekerken dikkat: Kartları çalıyorlar!
10 Nisan 2018 Salı - 15:38

İTO’da büyük seçim öncesi iki cepheden iddialı mesajlar

Mevcut Demirtaş, “Sonuçların 2013 seçimlerinden farkı yok... Cumartesi günü benim için yine zor olmayan bir seçim olacak” derken, rakibi Özgener de komite seçimlerinde büyük avantaj yakaladıklarını belirterek, “seçilen üyelerimizin de cumartesi günü tabandan gelen bu değişim isteğini sandığa yansıtacaklarına inanıyorum" dedi.

İTO’da büyük seçim öncesi iki cepheden iddialı mesajlar

İZMİR – İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) üyeleri meclis ve meslek komitesi üyelerini belirlemek için sandık başına gitti. 

Fuarİzmir A Holü'nde gerçekleşen seçimlerde 79 komitedeki toplam 41 bin 651 üye 94 sandıkta oy kullanarak 429 meslek komitesi üyesi ve 175 meclis üyesini seçti.

Çarpıcı sonuçlara sahne olan seçimlerin ardından gözler Cumartesi günü yapılacak başkanlık yarışına çevrilirken, Mevcut Başkanı Ekrem Demirtaş ile rakibi Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı işadamı Mahmut Özgener’den iddialı mesajlar geldi. 

Demirtaş komite seçimlerinin ardından “Sonuçların 2013 seçimlerinden farkı yok... Cumartesi günü benim için yine zor olmayan bir seçim olacak” açıklamasıyla iddiasını ortaya koydu. 

- DEMİRTAŞ’TAN SANDIK ÖNCESİ İDDİALI ÇIKIŞ: BENİM İÇİN… 

Özgener ise  İzmir Ticaret Odası başkanlığı için belirleyici olan meslek komitesi seçimlerinde önemli başarıya imza attıklarını, cumartesi günü yapılacak Yönetim Kurulu Başkanlık oylaması için büyük avantaj yakaladıklarını belirterek, "Değişime inanan üyelerimiz, bu değişimi sağlayabilecek meclis üyelerini seçti. Yeni seçilen üyelerimizin de cumartesi günü tabandan gelen bu değişim isteğini sandığa yansıtacaklarına inanıyorum" dedi.

KATILIM ORANI DÜŞTÜ
Bir önceki seçimde katılım oranının yüzde 48.62 olarak gerçekleştiğini, ancak bu seçimde oranın yüzde 38.43’e düştüğünü kaydeden Özgener, "Buradan da anlıyoruz ki sahada yaptığımız tespitler oldukça yerinde. Katılım oranındaki bu düşüş, Oda üyelerinin, Oda yönetimi ile arasında çok ciddi bir kopukluk ve hizmet verme eksikliği olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

"İKİ KOMİTEDEN BİRDEN SEÇİLDİ"
Otomotiv sektöründe 155 oy alırken karşı listenin 43 oy aldığını hatırlatan Mahmut Özgener, "Yaklaşık 4 katına yakın bir fark elde ettik. Diğer yandan inşaat sektöründe yarışta ise 1235 üyemiz oyunu benden yana kullanırken diğer liste 935’de kaldı. Her iki listede de beni meclis üyesi seçen değerli katılımcılara canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

"ARZULANAN NETİCEYİ ALACAĞIZ"
Sandıktan arzulanan sonucun çıktığını sözlerine ekleyen Özgener şöyle devam etti: "Değişim isteği sadece benim yarışa girdiğim iki komitede değil birçok komitede yaşandı. Demek ki doğru şeyler yapmışız. Bundan sonrası, meclis çatısı altında toplanarak bizden beklenen bu beklentileri karşılamak. İnşallah cumartesi günü başkanlık adaylığım konusunda arzuladığımız neticeyi alacağız."

"TÜCCARIN KALESİ OLACAK"
Özgener sözlerini şöyle sürdürdü: "Artık şunun iyi bilinmesi lazım; zaman, hamaset yapma zamanı değil. Cumartesiden sonra ayrımcı söylemlerin bittiği, herkesin birbirine eşit yakınlıkta olduğu; Oda ve üye aidiyetinin en yüksek seviyede gerçekleşebilmesi için yoğun çalışmaların yapılacağı yeni bir dönem başlıyor. Bundan sonra söylem değil eylem vaktidir. Odamız yeni dönemde üyelerimizin, tüccarlarımızın hem kalesi hem de ikinci evi olacak. Bu vesileyle hayatımın en güzel günlerinden birini yaşatan üyelerimize ve destek veren tüm kurum, kuruluş temsilcilerine gösterdikleri teveccüh için teşekkür ediyorum."

BAŞKAN CUMARTESİ SEÇİLECEK
Cumartesi günü sabah 09.00’da İzmir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda biraraya gelecek olan 175 meclis üyesi yönetim kurulu başkanı ve meclis başkanını seçecek. (DHA)

 
Flaş iddia: Suriye'yi Kıbrıs Rum Kesimi'nden vuracak!
 
Suriye'den kimyasal saldırıyla ilgili gözlemci daveti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DTO İzmir Şubesi ikinci Öztürk dönemi
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim ...
İTO'da Demirtaş'tan sandık öncesi iddialı mesaj: Benim için...
İzmir Ticaret Odası’nın 9 Nisan Pazartesi günü yapılan Meslek Komitesi ...
İki şeker fabrikası için toplam 803 milyonluk teklif
Çorum Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ihalesini 528 milyon lira ile ...
 
Doğan Medya'da devir teslim!
Geçtiğimiz günlerde satışı gerçekleşen Doğan Medya Grubu, düzenlenen törenle ...
'Süper teşvik' alacak 19 firma belli oldu
Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında yatırım tutarı yaklaşık 135 milyar ...
İTO seçimlerinde gözler o sandıktaydı: Kritik yarışı kim kazandı?
İzmir Ticaret Odası üyeleri meclisini seçmek için sandık başına gitti. ...
 
Milano Tramvayı'nı İzmir'in gurur fuarı süslüyor!
İzmir’in dünya markası fuarlarından biri olan IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, ...
Özgener'den seçime bir kala İTO üyelerine çağrı!
İzmir Ticaret Odası'nin (İTO) meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri, ...
EBSO'dan üyelerine 30 milyon liralık nefes kredisi
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri