POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti'de bir milletvekili daha istifa etti
İYİ Parti'de bir milletvekili daha istifa etti
Slovakya Başbakanı'na silahlı saldırı
Slovakya Başbakanı'na silahlı saldırı
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Sahte diplomayla 'Zimmet' vurgunu!
Sahte diplomayla 'Zimmet' vurgunu!
29 Nisan 2024 Pazartesi - 08:31

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Doğan’dan kurultay mesajları: Omuzlarımızdaki yük ağırlaştı!

İYİ Parti’nin 5’inci Olağanüstü Kurultay’ında İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu genel başkan seçildi. Partinin İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan kurultay sürecini, genel başkanlık koltuğuna bir İzmir milletvekilinin oturmasının kente yansımasını değerlendirdi ve parti içi revizyon sorusuna yanıt verdi. Doğan İzmir delegeleri ve Milletvekili Hüsmen Kırkpınar’ın Koray Aydın’a destek tavrını da yorumladı.

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Doğan’dan kurultay mesajları: Omuzlarımızdaki yük ağırlaştı!

Efe Can TAN / GERÇEKİZMİR - İYİ Parti’nin geçtiğimiz 27 Nisan’da gerçekleştirilen 5’inci Olağanüstü Kurultay’ında İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu genel başkan seçildi.

İYİ Parti'de kurucu Genel Başkan Meral Akşener'in aday olmadığı kurultayda İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu 3. tur süren yarışta ipi göğüsleyerek İYİ Parti’nin 2. genel başkanı oldu.

Kurultay öncesi partinin İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan Müsavat Dervişoğlu’na desteğini açıklarken, partinin İzmir delegelerinin çoğunluğu ve İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar Koray Aydın’a desteğini açıklamıştı.

Kurultayla birlikte İYİ Parti’de liderlik koltuğuna İzmir milletvekili Dervişoğlu otururken partinin İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, Dervişoğlu’nun zaferini, kurultaya giden süreci ve İYİ Parti İzmir’in yol haritasını değerlendirdi.

“YENİ DÖNEM DERVİŞOĞLU İLE BAŞLIYOR!”

Doğan sözlerine, “Genel başkanımızın aynı zamanda da İzmir milletvekili olması hem şehrimiz için hem bizler için bir övünç kaynağı. Evet ben kongre öncesinde Müsavat Dervişoğlu’na desteğimi açıklamıştım. Dediğim gibi İzmir milletvekilinin aday olması nedeniyle bizim de o şehrin il başkanı olarak desteğimizi açıklamamız normaldir bir yandan da Dervişoğlu partimizin kurucularından bugüne kadar çok büyük emeği olan teşkilatımızın çok sevdiği de bir isim. Biz kendisinin genel başkanlık makamında olmasından mutlu ve gururluyuz. Diğer yandan buruğuz… Meral Akşener bizim için çok kıymetliydi hala da öyle ve öyle kalacak. O bizim sonsuza kadar da partimizin çok kıymetli lideri olarak kalacak. Şimdi yeni bir dönem Müsavat Dervişoğlu ile başlıyor. Kendisi kongre konuşmasında da belirtti; Ülkenin aydınlığa kavuşması için mücadele edecek liderimiz o biz de onunla birlikte bu amaçta Türkiye’nin iyi olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hakikatten Türkiye’de örnek teşkil edecek, hiçbir olumsuzluğun yaşanmadığı bir kurultay süreci yaşadık. Sonunda da zaten hem Koray Aydın hem Tolga Akalın yeni genel başkanla beraber aynı sahneyi paylaştılar. Artık yeni bir liderimiz ve kadromuz var biz de çok heyecanlıyız. Bundan sonra eskisinden de çok çalışmaya devam edeceğiz” diye başladı.

“DELEGELERİMİZ FARKLI TERCİHTE BULUNMUŞ OLABİLİRLER NİHAYETİNDE İYİ PARTİ KAZANDI”

İl Başkanı Doğan’dan önce görevden alınan Sinan Bezircilioğlu’nun seçildiği kongrede belirlenen delegelerin ezici çoğunluğun İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar ile hareket ederek Aydın’a desteğini açıklamıştı.

İl Başkanı, Doğan delegelerin Koray Aydın’a desteği ve kurultay sonrasına yansımaları hakkında, “Delegelerin kime oy vereceğini bilmek çok da mümkün değil. Tabi ki görüşünü önceden açıklamış olan delegelerimiz vardır ancak kime destek vereceğini belirtmemiş delegelerimizin sandıkta hangi isimden yana oy kullanacağını bilmek ya da bunu deklare etmek bir başkası için mümkün değil, doğru da değil. Çünkü bu delegenin iradesine ipotek koymak anlamına gelir ki İYİ Parti zaten baskılara karşı kurulmuş bir partidir. Delegelerimizin böyle bir şeyi kabul etmezler. İzmir delegelerinin vicdanları ile kendi ferasetleri ile oy kullandığını düşünüyorum. Kimin kime oy verdiğini, kaç tanesinin hangi adaya oy verdiğini bilmek bizim açımızdan mümkün değil. Adaylar arasında farklı tercihlerde bulunmuş delegelerimizin birbirlerini dışlayıcı olmayacağına eminim. Zira adaylarımız bunu söylediler birlikte poz verdiler. Kaybedenin olmadığını kazanının da İYİ Parti olduğum mesajını verdiler. Delegelerimiz farklı tercihte bulunmuş olabilirler nihayetinde İYİ Parti kazanmıştır. Biz başka adayı tercih etmiş olsalar da yeni genel başkan ile İYİ Parti çatısı altında çalışmaya devam edeceklerdir. Gönül kırıklıkları olmayacağını düşünüyorum olmuşsa da onları da tamir edeceğiz” diye konuştu.

“KAVGA DEĞİL, TARTIŞIR YARALARIMIZI SARARIZ”

Geçmiş dönem İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’nun görevden alınması sonrası yaşanan tartışmalar ile ilgili konuşan Doğan, ”Partimiz açısından son 1 yılda atamalarla ilgili de bazı tartışmalar oluşmuş olabilir ama hepimiz İYİ Parti çatısı altındayız. Birbirimizle kavga değil konuları tartışırız yaralarımızı sararız yine yolumuza birlikte devam ederiz. Bu bir kavga değil olsa olsa birbirimizle farklı düşündüğümüz noktalarda konuşmak ve tartışmaktır” dedi.

“İZMİRLİ BİR GENEL BAŞKANIMIZ VAR OMUZLARIMIZDAKİ YÜK AĞIRLAŞTI”

Yerel seçimlerdeki İzmir’de istediği sonuçları alamayan partide genel başkanlık koltuğuna İzmir Milletvekili Dervişoğlu’nun oturması hakkında konuşan Doğan, “Biz bugüne kadar partimizin faydası için, İzmir’de iyi bir oy oranı yakalaması için çok çalıştık ama geçen seçimlerde istediğimiz sonucu alamadık ama tüm Türkiye geneli için geçerli. Bu kurultay da zaten alınan sonuçlar üzerine yapılmış bir kurultaydı. İzmirli bir genel başkanımız var omuzlarımızdaki yük ağırlaştı. Biz bundan önce de çalışıyorduk bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İLÇELERDE REVİZYON OLACAK MI?

Partinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İzmir Milletvekili Ümit Özlale yerel seçimde alınan başarısız sonucun ardından partinin ilçe teşkilatlarına eleştirel açıklamalarda bulunmuştu.

Doğan yeni dönemde ilçelerde revizyona gidilip gidilmeyeceğine dair de konuştu.

Doğan, “Aslına bakarsanız Ümit Bey’in o konuşması bir açıdan eksik değerlendirildi. Oradaki konuşmanın bütünün dikkate almak gerekir. Şunu söyledi Ümit Bey; Bütün sorumluluk genel başkan yükleniyor olmakla birlikte ancak burada hepimiz hatalıyız. GİK de hatalı, il ve ilçe örgütleri de hatalı diyerek devam etmişti. Ben de aynısına katılıyorum. Sorumluluk sadece Akşener’e değil tüm teşkilata aitti. Buradan gerekli dersleri çıkarmalıyız. Yeni bir kadrolaşma olur mu diye sorarsanız, desteğe ihtiyacı olan ilçelerimiz olabilir. Adaylıklar nedeniyle boşalan ilçelerimizde eğer eksik gördüğümüz bir husus varsa zaman içinde yine teşkilatla konuşarak eksikliği tamamlarız ama şu an itibariyle bunu söylemem biraz güç” diyerek sözlerini noktaladı.

 
Ege Denizi'nde korkutan deprem
 
Psikolojik sorunları vardı… Eşini öldürüp, intihar etti!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sabri ÇEVİK 29 Nisan 2024 Pazartesi 18:39

Ülkü Başkanın tesbitleri ve birleştirici ifadelerini iyi anlamak lâzım.Kavga değil Tartışmak ve tenkid Siyasetin DOĞASI olduğundan hareket ediyor.Mesele ve İl Başkanlığı işte budur.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Genel sekreter krizi sonrası Özel ve Tugay yan yana!
Genel Sekreter ataması özelinde Genel Başkan'la karşı karşı geldiği ve ...
Erdoğan'dan Dervişoğlu'na tebrik telefonu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti’nin 5’inci Olağanüstü Kurultayı'nda ...
İYİ Parti'de GİK ve MDK belirlendi: Özlale geri döndü!
İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ...
 
Dervişoğlu'ndan zafer konuşması: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!
Kuruluşundan bu yanda 7 yıldır Meral Akşener'in Genel Başkan koltuğunda ...
Özgür Özel'den Dervişoğlu açıklaması!
İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultay'ında seçim sonuçları açıklandı. Müsavat ...
CHP'den belediyeler için israf ve tasarruf genelgesi!
CHP lideri Özgür Özel, "Önümüzdeki hafta yayımlayacağımız tasarruf genelgesiyle ...
 
Özel Erdoğan’la konuşacaklarını açıkladı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ...
Akşener'den İYİ Parti kurultayında 'veda' konuşması!
Yerel seçimlerde istediği sonucu alamayan İYİ Parti’nin olağanüstü kurultayı ...
Kıran kırana kurultay: İYİ Parti'ye İzmirli genel başkan!
Yerel seçimlerin ardından Olağanüstü Kurultay kararı alan İYİ Parti'de ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri