POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
MSB'den kamuda tasarruf açıklaması
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
Tır viyadükten uçtu: Kurtulan olmadı
17 yaşındaki kızı öldürmüştü… Pişkin savunma
17 yaşındaki kızı öldürmüştü… Pişkin savunma
7 soruda Ayhan Bora Kaplan soruşturması
7 soruda Ayhan Bora Kaplan soruşturması
12 Mayıs 2018 Cumartesi - 10:03

İYİ Parti İzmir'de 'liste' kulisleri!

İYİ Parti'de gözler partinin iddialı olduğu kentlerin başında gelen İzmir'de aday listelerinin nasıl şekilleneceğinde... İşte kulislerde konuşulanlar...

İYİ Parti İzmir de  liste  kulisleri!

GERÇEKİZMİR - 24 Haziran'da ilk kez seçime girecek olan İYİ Parti’de milletvekili aday adayı patlaması yaşandı. İzmir’de de 100’ü aşkın ismin başvuru yaptığı öğrenildi.

Partinin en iddialı olduğu kentlerden olan İzmir’de listelerin nasıl şekilleneceği merak konusu. Her iki bölgeden en az 4'er vekil hedeflenirken, parti kulislerinde listelerde yer alacak isimlere yönelik çeşitli iddialar gündeme geliyor.

ÇIRAY İÇİN 1. BÖLGE İDDİASI
Listeye yönelik sürpriz iddia daha önce üç kez 2. Bölge’den vekil seçilen İYİ Parti Genel Sekreteri ve Sözcüsü Aytun Çıray’ın 1. Bölge’de listenin başına yazılacağı… Çıray’ın parti içinde siyaset yaptığı yakın ekibin 1. Bölge siyasetçileri olması ve ikametinin de yine bu bölgede olması nedeniyle 1. Bölge’yi tercih edeceği konuşuluyor.  

ULUPINAR SEÇİLECEK YERDEN
1. Bölge’den ön sıralar için ismi geçen bir diğer isim Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar. Genel Merkez’in isteği ile il başkanlığı görevinden istifa eden Ulupınar, 1. Bölge siyasetçisi. Geçmişte vekillik ve belediye başkanlığı yapan, partinin kuruluş sürecinde maddi manevi taşın altına elini sokan Ulupınar'ın seçilecek bir sıradan listede olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 

UYSAL BOMBASI
Parti kulislerinde konuşulan sürpriz senaryo ise Demokrat Parti’den bir ya da iki ismin İzmir listesinde yer alma ihtimali. DP’nin Türkiye geneli seçilecek yerlerden 20’ye yakın sıranın kendilerine verilmesini talep ettiği ancak İYİ Parti’nin bu rakamı 5 ile sınırladığı öne sürüldü.

Bu doğrultuda İzmir kulislerinde DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ismi gündeme geldi. Uysal’ın 1. Bölge’den listeye yazılacağı iddia edildi. Ancak Uysal’ın Afyon’da çalışma yapması, Afyon İl Başkanı ile yakın diyaloğu nedeniyle Afyon’dan vekil listesine yazılacağını da dillendirenler fazla.

2. BÖLGE'DE DERVİŞOĞLU
2. Bölge’nin ilk sırası için Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’nun ismi geçiyor. Akşener'le çok uzun süredir yol yürüyen Dervişoğlu’nun listesinin ilk sırasında olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Dervişoğlu için konuşulan bir diğer senaryo ise İstanbul'dan aday listesinde yer alacağı...

KIRKPINAR ŞANSLI
2. Bölge için ismi ön planda geçen bir diğer isim ise İl Eski Sekreteri Hüsmen Kırkpınar. 2. Bölge siyasetçisi olan Kırkpınar’ın listede ilk dört içinde olacağı ifade ediliyor. Kırkpınar, Cumhurbaşkanı Adayı, partinin Genel Başkanı Meral Akşener için kişisel çalışmasıyla 2 binin üzerinde imza toplamıştı.  

SENDİKACI BİR İSİM GÜNDEMDE
2. Bölge için sendikacı bir isminde listeye yazılma ihtimali yüksek. CHP’de Kani Beko ve Musa Çam gibi isimlerin aday adaylıkları sonrası İYİ Parti’de de sendika kökenli bir ismin listeye yazılması gündeme geldi. Bu noktada Ahmet Doğruyol ismi öne çıktı.

SALDIRAYAN UĞRAYAN BAŞKAN'IN DA ADI GEÇİYOR
İzmir 2. Bölge için ismi yüksek sesle dillendirilen bir başka isim de Tire İlçe Eski Başkanı Salih Atakan Duran... Görevdeyken ilçe binasında silahlı saldırıya uğrayan Duran, vekil adaylığı için istifa etmişti. Duran'ın bölgeyi temsilen listeye yazılabileceği belirtiliyor. 

ŞANSLI KADIN ADAYLAR KİMLER?
Partide listelerde ciddi sayıda kadın adaya yer verileceği belirtildi.  Serap Özöktem, Esra Akkaş, Ülkü Doğan ve Burcu Bostancıoğlu isimleri gündemde.

ÇIRAY-DERVİŞOĞLU-ULUPINAR REKABETİ
Öte yandan parti içinde Çıray, Dervişoğlu ve Ulupınar arasında listede tatlı bir liste rekabet de yaşanacağı iddia ediliyor. Üç isminde kendilerine yakın birer ya da ikişer ismi listeye taşıma çalışması içinde oldukları konuşuluyor. Çıray’ın 1. Bölge’den il eski başkan yardımcısı İbrahim Dönertaş için ısrarcı olacağı öğrenildi. Dervişoğlu’nun ise Hüsmen Kırkpınar ve Serap Özöktem’in listelerde olması için çalışma yapacağı öne sürüldü. Ulupınar’ın da yakın çevresine bir ismin listede olması yönünde girişimde bulunacağını aktardığı konuşuluyor.

Parti kulislerinde geçmişte İzmir’den vekillik yapan Genel Başkan Yardımcısı Şenol Bal’ın farklı bir ilden aday gösterileceği ifade ediliyor.

 
Seçim kurullarının görev ve yetkileri belirlendi
 
Afyon Şeker Fabrikası'nın satışına onay!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seçim kurullarının görev ve yetkileri belirlendi
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla il, ...
CHP İzmir'de 'genelge' trafiği: Başkanların telefonu susmadı!
CHP’de ilçe örgütlerinden aday listelerinde olmasını istedikleri isimlere ...
Kocaoğlu'ndan 2019 için 'doğal aday' çıkışı!
Kocaoğlu, Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan röportajında 2019'daki yerel ...
 
CHP'de Yücel'den kritik 'Ankara mesaisi' ve 'genelge' raporu!
CHP İzmir İl Başkanı Yücel, 2 günlük kritik Ankara mesaisiyle ilgili Gerçekizmir ...
AK Parti İzmir'de o isim MKYK'ya girdi!
AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi gerçekleşti. ...
Selvi Kılıçdaroğlu'ndan 2 günlük sürpriz İzmir programı: O annelere gidecek!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu akşam ...
 
Erdoğan: Önceki 12 seçimde ne olduysa o olacak!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizi ne kur spekülatörleri, ne faiz ...
Beko E.Ü.'deki kadro isyanını Bakan'a anlattı
Ege Üniversitesi’nde (EÜ) taşeron olarak çalışırken, çıkarılan 696 sayılı ...
Tezcan açıkladı: İşte CHP'nin kesinleşen ilk adayı!
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan basın toplantısı gerçekleştirdi.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri