POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
7 Mart 2019 Perşembe - 12:24

İYİ Parti Karşıyaka Adayı Yıldırım'dan stada yeşil ışık, çöpe veto!

İYİ Parti’nin Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, seçilmesi halinde nasıl bir belediye başkanı profili sergileyeceğini anlattı, belediyecilikteki kırmızı çizgilerini paylaştı. Stat tartışmasına değinen Yıldırım stadın Yalı’ya yapılmasına tam destek olduğunu söyledi, kulübün kurtuluş reçetesi için de stadı işaret etti. Yıldırım, Yamanlar’a düşünülen Katı Atık Bertaraf Tesisi için de “Şimdi de istemiyorum. Başkan olursam da. Milli Park olacak yere çöp tesisi mi yapılır” dedi.

İYİ Parti Karşıyaka Adayı Yıldırım dan stada yeşil ışık, çöpe veto!

GERÇEKİZMİR - İYİ Parti’nin Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Mehmet Yıldırım, Gerçekizmir’de Kafe Siyaset programında gazeteci Sercan Avcı’nın konuğu oldu.

Yıldırım, seçilmesi halinde nasıl bir belediye başkanı profili sergileyeceğini anlattı, belediyecilikteki kırmızı çizgilerini paylaştı.Yıldırım, yapımları tartışma konusu olan stat ve katı atık tesisi konusunda da net mesajlar verdi.

HERKES İÇİN İYİ KARŞIYAKA
Doğma büyüme Karşıyakalı olduğunu belirten Yıldırım, belediye başkanı seçilmesi halinde Karşıyakalıların kendi içlerinden birinin başkan olacağını söyledi. Yıldırım, “ Herkes için iyi Karşıyaka sloganımız. Kısmet olur başkan olurum, sonra gün gelir bırakırım. Yine yaşayacağım yer Karşıyaka olacak. Ben aslında sadece Karşıyakalılar için değil torunlarım,  torunlarımın torunlarına, dedemlerinin yaşadığı çocukluğumda yaşadığım güzel Karşıyaka’yı bırakmak istiyorum. Hoşgörünün sevginin insanların birbirine bakışlarının nefrete dönüşmediği Karşıyaka’yı istiyorum.Sosyal konuların çözülebildiği, demografik yapı içinde her türlü olayın tartışıldığı, konuşulabildiği Karşıyaka’yı istiyorum” dedi.

MAKAM ODASI ZEMİN KAT!
Nasıl bir belediyecilik yapacaksınız sorusuna, “Çılgın bir belediyecilik olacağı kesin” diyen Yıldırım, şunları söyledi:
“Kırmızı çizgim laik demokratik sosyal hukuk devleti. Ben Atatürkçüyüm diyen herkesin başımın üstünde yeri var. Karşıyaka ile ilgili her projeye açığım her gelişime açığım. Karşıyaka makus talihini yensin istiyorum. Bir belediye başkanının bilmem kaçıncı katta oturmasına karşıyım. Kısmet olursa mazbata aldıktan sonra ilk işim zemin katta halkla oturulan yerde oturmak istiyorum. Belediye binası önünde vatandaşın el kaldırıp selam vereceği benim de aynı şekilde el kaldırıp selam vereceğim bir başkanlık yapacağım. Çözülemez diye bir şey yok. Her sorunun çözümü var. Zaman alır, ekonomik kıstasları vardır, kamuoyu yaratmak lazımdır ama her sorun çözülür. Eylemle aktiviteyle çözülür. Söylemle çözülmez.  Bence belediye başkanı parkı sulayabilen, çiçeği dikebilen, kazma kürek vurabilen, sokağı süpürebilen başkandır.Asli vazifesi budur zaten. Parası vardır belediyenin birilerine yaptırır yoksa sen bunu yapmakla mükellefsin. Asli vazifen çöpü toplamak sokağı temizlemek. Sen bunu bilerek geldin. Belediye başkanı hizmet adamıdır. Çalışmanın adamıdır. Halkını mutlu eder. Halkta onu bir yere getirir.”

ORAYA O STAT OLACAK
Yalı’da yapımını başlanan ancak açılan davalarla yılan hikayesine dönen stat konusunda net mesaj veren Yıldırım şunları söyledi:
Stat daha hızlı yapılabilirdi. Maalesef yerel yöneticiler Büyükşehir ve küçük ilçe belediyesi...Karşıyaka Belediye Başkanı gelirken ön yargıyla geldi. Daha mazbatasını almadan stat yaptırmam çadır kurarım dedi. Ondan cesaret alanların açtıkları davayla stat tartışması yaşandı. Stadın yapımı gecikti. Karşıyaka’ya stat yapılırken Göztepe stadı da gündeme geldi. Göztepe stadı bitmek üzere biz hala Yalı’ya yapılsa mı yapılmasamıyı tartışıyoruz. Böyle zihniyet olamaz. 1939’dan beri imar planlarında stat olan yerde yenileme yapmak istiyoruz. Oraya o stat olacak. O stat toplanma alanımız olacak, konser alanı olacak, birliğimizin sembolü olacak. Geçmişte yaşamış, Karşıyaka’ya emek vermiş büyük değerlerin isimlerinin anıldığı yer olacak. Her koltuğunda kapısında bir isim yazacak. Geçmişimizi anmış olacağız. Karşıyaka o statta yaşayacak. Yılın 8 ayı 15 gün de bir müsabaka olacak. Trafik diyorlar. Bostanlı Pazarı’ndan daha mı fazla olacak. Kulübün birikmiş borcu var. Stat yapıldığı zaman senelik 10 milyon geliri olacak.Sadece stadın isim hakkını vermek bile kulübün borcunu sıfırlamaya yeter. Kulübün ekonomisinin düzelmesi stadın yapılması aidiyet duygusunun arttırılması ve tesisleşmeyle mümkün. Bunu da biz sağlayacağız.”

MİLLİ PARK OLACAK YERE ÇÖP TESİSİ Mİ OLUR?
Yıldırım, Yamanlar bölgesinde kurulması planlanan 'Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi'ne ise karşı çıktı. Yıldırım, “ Katı atık tesisine kesinlik karşıyız. 2012’den beri müdahil olduğumuz davalar var. Bilimsel raporlar katı atık tesisi yapılmamasını söylüyor. Neden; Yamanlar Dağı’ının 600’üncü metresi, imbat rüzgarlarının İzmir’e girdiği yer. Kuzey ormanlarının başladığı yer. Yamanlar kaynak suyunun doğal depolama alanı. 60 santim kazın su fışkırıyor. Saklı bir vadi. Biz oralarda eylemler yaptık, piknikler yaptık. Doğal harikası alan çöp tesisi yapılacak. Başka yer yok mu. Çöp deyince akıllara neden Karşıyaka geliyor. Çocuktum Bahçelievler’de vardı. Sonra Karşıyaka sınırı Harmandalı’ya. Bugün orası vahşi depolama alanı. Neden aklınıza Çiğli ve Karşıyaka geliyor. Milli Park yapılması gereken yere çöp tesisi mi olur. 15 gün önce yargı kararı geldi. Bilirkişi raporlarına istinaden. Bilirkişiler de ne su mühendisi ne çevre mühendisi. Hiç alakası yok. İnşaat mühendisi ve mimar geldi, bilirkişiyiz diye rapor tuttu. Mahkeme ön ÇED raporunun kabulüne karar verdi. Bunun büyük ÇED’i var. Bu kararın istinat mahkemesine itirazı yapıldı. Daha süreç uzun. Belediye başkanı olursam kesinlik bu tesisi istemiyoruz” dedi.

 
Soyer'den tarihi fabrika için plato planı, Zeybekci'nin canlı yayın mesajına yanıt!
 
Çavuşoğlu: İzmir'de CHP'liler 'Bizi kurtarın artık' diyor!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürkan 10 Mart 2019 Pazar 20:49

Mrblar önce şu Karşıyaka’nın girişini değiştirin Karşıyaka’mıza yakışmıyor bu giriş Karşıyakalı olduğumuz belli olsun hiç Karşıyaka’nın girişinde askeriye olurmu yıllardır kalkıcak deniyor zor halbuki kalksa marina gibi veya yeşillik alan olsa neyse saygılar

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer'den tarihi fabrika için plato planı, Zeybekci'nin canlı yayın mesajına yanıt!
Millet İttifakı'nın Büyükşehir Adayı Soyer satışa çıkarılan tarihi elektrik ...
Yörükler'den sevgi seli, İduğ'dan pozitif ayrımcılık sözü
Ege Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği "Gözleme Günü"nde ...
CHP'li Polat: Biz demokrasi istiyoruz
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Karabağlar Belediye Başkan adayı Muhittin ...
 
CHP'den Menderes'te gövde gösterisi
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Soyer, Menderes ziyaretinde ...
Cumhur İttifakı Gaziemir Adayı Yılmaz: Can dostların güvencesiyiz
Cumhur İttifakının Gaziemir Belediye Başkan adayı Nazmi Yılmaz, sokak ...
CHP'li Sandal: Demiryolu yer altına girecek, o sorun bitecek!
CHP Bayraklı Adayı Sandal, 2009 yılında ilçe haline getirilen Bayraklı’nın ...
 
Soyer'den 'kadın dostu kent' imzası!
Millet İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “Kadın ...
O ilçede dikkat çeken meclis oturumu: AK Parti cephesinden 'içkili alana onay' ısrarı!
Karşıyaka Belediye Meclisi’nin son oturumunda gündeme alınan önergenin ...
Ilıca CHP Adayı Oran'ı bağrına bastı!
Çeşme'nin Ilıca Mahallesi'nde Ilıcalılar ile buluşan CHP Çeşme Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri