POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
AFAD duyurdu: Kahramanmaraş'ta deprem!
AFAD duyurdu: Kahramanmaraş'ta deprem!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
2 Kasım 2018 Cuma - 15:36

İYİ Parti'de Çıray günü: İstifalar ve 'ittifak gündemi' için ne yorum yaptı?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Çıray, geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Kırkpınar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kırkpınar’a yeni görevinde başarılar dileyen Çıray, gündeme yönelik de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti de Çıray günü: İstifalar ve  ittifak gündemi  için ne yorum yaptı?

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray, geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı görevine atanan Hüsmen Kırkpınar’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kırkpınar’a yeni görevinde başarılar dileyen Çıray, gündeme yönelik de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YENİ BİR HEYECANLA TEKRAR YOLA ÇIKTIK
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Çıray ziyarette yaptığı konuşmada şunları söyledi: Hüsmen Kırkpınar’a yeni görevinde kutlamaya ve başarılar dilemeye geldim. Kendisiyle seçim kampanyası boyunca birlikte çalıştık, yüksek performansı ve çalışma azmini biliyoruz. Şimdiye kadar emek verenlere de çok teşekkür ediyoruz. Yeni bir heyecan ve enerjiyle İYİ Parti kervanı tekrar yola çıktı. Yönetimde yakında belli olacak ve biz de yerel seçimlere en iddialı şekilde yola çıkacağız.

MİLLETİMİZLE 31 MART’TA KUCAKLAŞACAĞIZ
Çıray’a ziyareti için teşekkür eden Kırkpınar ise şöyle konuştu: Bize hem ağabeylik hem parti büyüklüğü yaparak yol açtı. Bu gayreti ve yol göstericiliğini hiçbir zaman unutmam. Kendisine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz 24 Haziran’da milletle buluştuk ama kucaklaşmamız 31 Mart’ta olacak.  Enerjimizi, iddiamızı, hedefimizi yükselttik. Yerel seçimlerde başarıya giden yolun çok çalışmaktan geçmek olduğunu bilen biri olarak diyorum ki; İYİ Parti İzmirlilerle buluştuğunda sadece 1 yılını doldurmuş bir parti olarak gücünü ortaya koyacak. Yönetim listesini Pazartesi genel başkanımıza sunacağız, Salı günü grup toplantımıza katılacak sonra yönetim kurulu listemizi kamuoyuna açıklayacağız...

İSTİFALAR İÇİN NE DEDİ? 
Kırkpınar’ın il başkanlığına atanmasının ardından İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve İzmir Kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar ve bazı ilçe başkanlarının istifa etmesi hakkında konuşan Çıray, “İstifa müessesi tek yanlıdır saygı duymak gerekir. İlçe başkanlarıyla geçmişte de siyaset yaptım. Bu tür şeyler ilk kuruluş aşamalarında olabilir. Geçmişe takılmıyoruz. Yeni bir parti kendisini organize ederken, hele üzerinde büyük bir devlet baskısı varsa bunu olağan kabul ederiz. Yıldırmaz, moralimizi bozmak, mücadele azmi verir sadece. O arkadaşlarımızla yürümeye devam ederiz” dedi.

ÇIRAY: İTTİFAKIN BOZULMASI SİYASİ TAKTİK
AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde ittifak yapmama kararı alması hakkında değerlendirme yapan Çıray, “Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi ittifakının bozulduğuna inanmıyorum. Bir siyasi taktik olarak görüyorum. AK Parti’nin HDP ile el altından temasları olduğunu biliyorum. Bu temaslar yürürken ve AK Parti HDP’de oy talep ederken MHP ile birlikte olmalarının zor olduğunu biliyorlar. Böyle bir rol paylaşımında bulunuldu. Nitekim koalisyonun küçük ortağının liderinin söylediği, ‘Bu iş devam ediyor’ sözünü ciddiye alıyoruz. Doğrusu da bu... Devam ediyor. Bu onların iç işi... İttifak yaparlar yapmazlar kendi takdirleri. Küçük ortağı 5 yıl kayıtsız şartsız destek sözü vermişti. Böyle bir gizli işbirliğine ihtiyaçları var. Aksi halde muazzam bir belediye başkan sayısında kayba uğrayacaklar” dedi.

İYİ PARTİ- CHP İTTİFAK YAPACAK MI?
Yerel seçimlerde İzmir özelinde İYİ Parti ve CHP’nin ittifak yapıp yapmayacağı ile ilgili soruyu yanıtlayan Çıray, genel merkezin resmi olarak bu konuyu henüz gündeme almadığını söyledi.

 
Bayraklı Aday Adayı Polat sahaya indi!
 
CHP'li Gürbüz Foça için o video ve sloganla yola çıktı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı Aday Adayı Polat sahaya indi!
CHP Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı Cindi Can Polat, sahaya indi. ...
CHP İl Başkanı Yücel'den kritik zirve sonrası kritik mesajlar!
CHP İl Başkanı Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan'ın örgütle buluştuğu ...
CHP İzmir'de kritik seçim zirvesi: Kimler katıldı/neler konuşuldu?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Özkan örgütle yerel seçim sürecini masaya ...
 
CHP'li Bakan'dan AK Parti'ye rakamlarla 'zübük' yanıtı ve salvo!
İzmir siyasetindeki Sayıştay raporu tartışması tam gaz devam ediyor. Son ...
CHP'li Serter insanlık dramını Meclis'e taşıdı: Bakan Soylu'ya 7 soru
Son iki aydır Ege’nin kıyı şeridinde bitmek bilmeyen kaçak göçmen furyası ...
SP Milletvekili İslam hakkında soruşturma
Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Nazır Cihangir İslam hakkında "Türkiye ...
 
CHP İzmir Gençlik 'karikatürlerle 13 çözüm maddesi' için sahada!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ülke ekonomisinde tespit ettiği sorunlara ...
CHP İzmir’de süreçte ilk: Başkan aday adaylarını topluyor!
CHP’de yerel seçim takvimi işlerken, İzmir’de süreçte bir ilk yaşanacak. ...
CHP'li Kılıç'tan STK turu: Ben değil, birlikte ne yaparız!
CHP Narlıdere Belediye Başkan Aday Adayı Kılıç, ilçedeki STK’ları ziyaretlerini ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri