POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tabancayla vurulmuş halde ağılında ölü bulundu
Tabancayla vurulmuş halde ağılında ölü bulundu
Yerlikaya’dan Ayhan Bora Kaplan açıklaması
Yerlikaya’dan Ayhan Bora Kaplan açıklaması
Adnan Oktar davasında ara karar açıklandı
Adnan Oktar davasında ara karar açıklandı
Fenomen Dilan Polat tahliye olacak mı?
Fenomen Dilan Polat tahliye olacak mı?
8 Şubat 2021 Pazartesi - 15:18

İYİ Parti'de Çıray 'yeni görev' ve 'o tepki' için ne dedi?

Meral Akşener'in başdanışmanı olan İYİ Partili Aytun Çıray, "Hiçbir zaman partime, kimseye küskün olmadım, fikirlerimi söyledim" dedi. Çıray, İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu'nun, sosyal medya hesabından gösterdiği tepkiyle ilgili de konuştu.

İYİ Parti de Çıray  yeni görev  ve  o tepki  için ne dedi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in davetiyle başdanışmanı olan İzmir Milletvekili Aytun Çıray, açıklamalarda bulundu.

Çıray, "Hiçbir zaman partime, kimseye küskün olmadım, fikirlerimi söyledim" dedi. 'Nitekim kurultayın ertesi günü Genel Başkan ile bir görüşme yapmıştık. O konuları orada konuştuk ve kapandı' diyen Çıray "O iş bitti" ifadesini kullandı.

Çıray, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akşener'in davetiyle dün yaklaşık 1,5 saat süren bir görüşmeleri olduğunu, gündemi, ekonomiyi ve yeni anayasayla ilgili tartışmaları değerlendirdiklerini söyledi.

Görüşmede, Akşener'in başdanışmanlık görevini vermesinin ardından parti içinde birlikte yapacakları çalışmalara ilişkin talimatları da ilettiğini ifade eden Çıray, "Kendisi başdanışmanlık kararını vermiş ve orada bana tevdi etti." dedi.

İlk defa danışmanlık yapmadığını, daha önce 3 yılı aktif 7 yıl Başbakanlık danışmanlığı ve çok genç yaşta müsteşarlık yaptığını aktaran Çıray, "Kişiler bu tür makamlara tecrübeleriyle getirilirler. Genel Başkana teşekkür ederim, beni kendisine danışman yapacak tecrübe ve birikimde gördüğü için." dedi.

Bunu, "gurur verici bir görevlendirme" olarak nitelendiren Çıray, şunları söyledi:

"Beni asıl mutlu eden, bu göreve geldikten sonra sanki iktidara gelmiş bir partinin görev vermiş olması gibi binlerce kişinin sosyal medya üzerinden ve yüzlerce kişinin de telefonla ve mesajlarla kutlaması. Bunu üzerime alınmıyorum, partinin yükselme ivmesinin ortaya çıkardığı bir durum. Türk milleti belli ki İYİ Parti'yi bir umut olarak görüyor. Buna layık olmalıyız."

"O İŞ BİTTİ"

Aytun Çıray, partinin 2. Olağan Kurultayı'nda Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği seçimi için delegelere "oy verilmeyecekler" listesi gönderildiği iddialarıyla başlayan tartışmalarda "küskün milletvekilleri" arasında yer aldığının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Ben hiçbir zaman partime, kimseye küskün filan olmadım, fikirlerimi söyledim. Hiçbir zaman için siyasette küskün olmam, küskünlüğü de kabul etmem. Kimsenin de olmaması gerekir. Eğer bir fikriniz varsa o konuyu kamuoyunda ya da bazen kapalı kapılar arkasında olması gerektiği gibi açıklarsınız ve olur biter. Nitekim kurultayın ertesi günü Genel Başkan ile bir görüşme yapmıştık. O konuları orada konuştuk ve kapandı. O iş bitti."

"ORTADA TARTIŞILACAK BİR DURUM GÖRMÜYORUM"

Çıray, İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu'nun, sosyal medya hesabından yaptığı "Parti politikalarını bu denli istiskal ve parti yöneticilerine bunca hakaretten sonra, o makam, o kişiye az gelir. Önünü açmak lazım." ifadesinin hatırlatılması üzerine de "Cevap vermemi gerektirmiyor." dedi.

Bu ifadesinin ardından Dervişoğlu ile görüşüp görüşmediği sorusuna ise Çıray, "Neden alınganlık göstereyim? Ortada tartışılacak bir durum görmüyorum." yanıtını verdi. (AA)

 
Erdoğan: CHP parçalanmaya başladı!
 
Foça'da TİS bayramı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan: CHP parçalanmaya başladı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 seçimleri kritik öneme sahiptir. Bunun için ...
CHP'nin deneyimli siyasetçisinden çarpıcı 'İnce' mesajları: Asla, asla, asla!
Memleket Hareketi’ni başlatan ve CHP’den ayrıldığını açıklayan İnce’yle ...
İnce istifa etti, gözler İzmir'e çevrildi: 'İmzacılar' ne yapacak?
Muharrem İnce’nin CHP’den istifa ettiğini ve yeni parti kuracağını açıklaması ...
 
Mahkemeden Enis Berberoğlu kararı!
14. Ağır Ceza Mahkemesi, Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi'nin ...
İnce e-devlet üzerinden CHP'den istifa etti!
Muharrem İnce düzenlediği basın toplantısının ardından e-Devlet üzerinden ...
Başsavcılıktan Enis Berberoğlu talebi
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kararına ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ...
 
AK Parti Karşıyaka'dan 'şıracı-bozacı' çıkışı!
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, "Bir televizyon ...
Sürekli'den sel mesajları: Büyükşehir artık elini taşın altına koymalı!
AK Partili Sürekli, "İzmir, neredeyse çeyrek asırdır biriken bir ihmalin ...
İYİ Parti'de Çıray'a kritik görev... Dervişoğlu'ndan tepki!
İyi Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İyi Parti Genel Başkanı Meral ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri