POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
26 Mart 2019 Salı - 13:39

İYİ Partili Dervişoğlu'ndan Cumhur İttifakı'na foto-salvo!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakı adayları ile ilgili “PKK bağlantılı isimler “ var iddialarına sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, Cumhur İttifakı kanadından isimlerin terör örgütü ile aynı karede yer aldığını öne sürdüğü fotoğraf karelerini paylaşarak, Cumhur İttifakı’nın adaylarında terör örgütü ile ilişkisi olduğunu ileri sürdüğü isim listesini açıkladı.

İYİ Partili Dervişoğlu ndan Cumhur İttifakı na foto-salvo!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda basın toplantısı yaptı. Partililerin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıya İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, il yöneticileri ve ilçe başkanları da katıldı.

Yerel seçimlere 5 gün kala önemli mesajlar veren Dervişoğlu, İYİ Parti ve CHP’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın belediye başkan adayları, belediye meclis üyesi adayları hakkında AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı kanadından gelen “listelerinde PKK ile bağlantılı isimler” iddialarına sert tepki gösterdi.

MİLLİYETÇİLİĞİN ZEKATINI VERSEM 1 MİLYON HAMZA DAĞ, SÜLEYMAN SOYLU EDER!

Özellikle AK Parti kanadına yüklenen Dervişoğlu,, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’a sert gönderme yaptı. Dervişoğlu, “Temennimiz yerel seçimlerin adayların çalışmaları üzerinden yürütülmesiydi ama görünen odur ki bu seçimler maalesef liderlerin siyasi rekabeti kurban edilmek durumuna düştü. Bu beklediğimiz, arzuladığımız bir şey değil. Zira kentler yönetilecek, belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar seçilecek. Propaganda yöntemlerinin yereli kapsaması daha doğru bir davranış olurdu. İstismardan beklen siyasi anlayış yüzünden içinden çıkılamayacak bir tartışma ortamının içinde bulduk kendimizi. Bir siyasi partinin genel başkan yardımcısından Cumhurbaşkanı’na kadar giden tartışma zinciri… İYİ Parti’nin adayları arasında PKK’lıların olduğunu söylemek gibi bir basiretsizlik yaşandı. Öncelikle bunu şiddetle reddediyorum. İYİ Parti mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısıyım, tüm listelerin mesulu benim. İYİ Parti’nin Türkiye’nin neresinde belediye başkan adayı, meclis üyesi adayı varsa onun altında şahsımın imzası var. Ben Müsavat Dervişoğlu’yum! Beni PKK’lı adayları İYİ Parti’nin listesine yazmakla itham edenler akıllarını yitirmişlerdir. Hangi gelenekten geldiğimi nasıl bir siyasi geçmişe sahip olduğumu herkes biliyor. Bu saatten sonra Milliyetçilik dersi alacak değilim. Milliyetçiliğin zekatını versem 1 milyon Süleyman Soylu, 1 milyon Hamza Dağ eder!” diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BAĞLANTILI OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜĞÜ İSİMLERİ TEK TEK SAYDI

İYİ Parti, CHP’nin adaylarını araştırdıkları gibi AKP ve MHP adaylarını araştırsınlar” diyen Dervişoğlu, AK Parti’de terör örgütü bağlantılı isimler olduğunu öne sürerek bir liste isim sıraladı:

 “AKP’den milletvekili olan Orhan Miroğlu, DHP’ın, HADEP’in  DTP’nin genel başkan yardımcısıdır. AKP’nin milletvekili Mehmet Metiner, HDP’nin eski genel başkan yardımcısıdır.  HDP adayı Sırrı Sakık’ın kardeşi Namık Sakık, AKP milletvekili adayıdır. Abdullah Zeydan’ın kardeşi Rüstem Zeydan AKP’den Hakkari adayıdır. Geçmiş seçimlere yönelik söylüyorum. HDP Milletvekili Celalet Gaydalı, kardeşi Seftar Gaydalı Bitlis’ten AKP adayıdır. Leyla Birlik HDP adayı iken, Şırnak’ta kardeşi HDP adayı Rizgin Birlik AKP adayıdır. Menemen birinci sıra belediye meclis üyesi adayı Aydın Pehlivan’ın ağabeyi Abdi Pehlivan  FETÖ’den ağırlaştırmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Dilova AKP adayı Hazma Sayır, HDP kurucudur. Batman Sason AKP adayı Muzaffer Arslan’ın kardeşleri dağdadır. Bakan Pakdemirli’nin kardeşi halen FETÖ’den içeridedir.”

FOTOĞRAFLARLA YANIT VERDİ

Ayrıca Dervişoğlu, “İYİ Parti’nin yasa dışı örgütlerle ilişkisi var diyenlere verecek çok cevabımız var. Siyasi partilerin geçmişleri üzerinden değerlendirme yapmak yeterli. Milli hafıza dimdik ayaktadır. Hafızaları zorladığımızda örgütlerle ilişkiyi adaylar üzerinden değil de iş ve işlemler üzerinden değerlendirmeyi daha mantıklı bunuyorum” diyerek iktidar partisi mensuplarının terör örgütü ile aynı karede yer aldığını öne sürdüğü fotoğrafları tek tek gösterdi.

30 İLDEN 15’İNİ KAZANIYORUZ

İYİ Parti’nin listelerinden kendisinin sorumlu olduğunu ifade eden Dervişoğlu, “ Şayet bu listelerde sizlerin içine sinmeyen terör örgütü ile ilgili biri çıkarsa Müsavat Dervişoğlu olarak sorumlusu benim. Hepsinin temiz kağıtları var. Ne YSK’ya göre ne de ilçe seçim kurullarına göre adaylıklarına bir mani yok. Bir şehit kardeşinin terör örgütü ile bağlantısı var diyecek kadar alçalabiliyorlar. Endişeleri şu; İYİ Parti ile CHP’nin oluşturduğu Millet ittifakı toplumsal bir kabul görmüştür. Otuz vilayetin 15’den fazlasını bugün itibariyle millet ittifakı kazanıyor. Bu bakımdan panik ortamı doğdu”dedi.

ALEVİLERİ AŞAĞILAMAKTAN, KÜRTLERİ İSTİSMAR ETMEKTEN VAZGEÇSİNLER

Ayrıca Dervişoğlu, “Güneydoğulu kürt kökenli vatandaşlarımızla siyasi kesimleri karşı karşıya getirebilmek adına bazı tahrikler yapılıyor . AK Parti’ye oy verince “Sevgili kürt kardeşlerim” oluyor, CHP’ye, İYİ Parti’ye oy verme eğiliminde olduğunda PKK’lı deniliyor. Alevileri aşağılamaktan sunnileri su istimal etmekten, kürtleri istismar etmekten vazgeçsinler! Biz kutuplaştırmak için kucaklaştırmak için siyaset yapıyoruz. Ağzından çıkan lafa herkes özen göstermeyi becerebilmeli. Milletlerin hafızası diridir, milletler unutmaz. Bütün sorunları aşabilecek kudretimiz var. Siyasi kurgular yapmanın, algı yönetimine kalkışmanın hiçbir anlamı yok.  Burada Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener’in yarışı söz konusu değil adaylar yarışıyor.  Türkiye’yi germenin insanları birbirine hasım haline getirmenin kimseye faydası yoktur” açıklamasında bulundu.

İKİ TERÖR ÖRGÜTÜNÜ DE GÜÇLENDİREN BUNLARDIR!

Son günlerde tartışma konularının gündemini oluşturan “Beka sorunu” söylemine de değinen Dervişoğlu, “Önce “beka problemi var” dediler, evet beka problemi var çünkü 17 senedir sen yönettin! Ardından “yasadışı örgütlerle ilişkisi var” dediler yasadışı örgütlerle kimlerin ilişkisi var ortaya koyduk, bunları arttırabiliriz. İki terör örgütünü de yaratan güçlendiren bunlardır şimdide fatura kesmeye yer arıyorlar.  Yeni Zelanda’daki şehit kardeşlerimiz üzerinden beslenenlerin ne yapacakları belli olmaz. Yalanın, iftiranın sonu gelmiştir artık iyiler var. İzmir’de ve Türkiye’de artık iyilikler ve güzellikler konuşulacaktır” ifadelerini kullandı.

 
Büyükşehir'de binlerce işçiyi ilgilendiren süreçte mutlu son: Anlaşma tamam, grev yok!
 
AK Parti'li aday alçılı ayakla tekerlekli sandalyede miting yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Narlıdere Adayı Engin: Demokrasi Meydanı kadınların olacak
CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin, ilçe merkezindeki Ahmet ...
Batur imzayı attı, kadınlara söz verdi!
?CHP Konak Belediye Başkan Adayı Batur Kadın Dostu Kent Taahhütnamesini imzaladı.
Yücel'den Zeybekci'ye 'broşür' göndermesi: Slogan güzel ama...
Zeybekci'nin turizm vaatlerini anonslayan broşürde Sakız Adası fotoğrafı ...
 
AK Partili Dağ'dan Soyer'e 'satış ve borç' çıkışı, Kocaoğlu'na çağrı!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Millet ...
CHP'li Sandal'dan o iddialara belgeli yanıt!
Sandal, “Kendi partisinden son sıralarda aday gösterilince ‘Adalet bu ...
CHP'li Polat kamulaştırma mağduriyetini sordu!
CHP’li Polat, İzmir Kemalpaşa’da kurulması planlanan Türkiye’nin ilk Jojistik ...
 
CHP'li Beko o işaretlemeleri Meclis'e taşıdı: Soylu'ya 6 soru!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Bayraklı ilçesi Yamanlar Mahallesi’nde ...
Zeybekci'den 'Seferihisar' salvosu: O barınak insanlıktan utandırır!
Zeybekci, kendisine gösterilen internetteki videodan çok etkilendiğini ...
'İzmir İnsan Haklarının Başkenti' vizyonuna ilk imza Soyer'den!
İzmir Barosu’nun seçime giren tüm siyasi partilere gönderdiği “İzmir İnsan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri