POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kehaneti tutmadı, hesaplarını dondurdu!
Kehaneti tutmadı, hesaplarını dondurdu!
Bahçeli: Ülkücü katilleri ile hesaplaşacağız
Bahçeli: Ülkücü katilleri ile hesaplaşacağız
Edin Dzeko'dan emeklilik açıklaması!
Edin Dzeko'dan emeklilik açıklaması!
Konteynerde parçalanmış erkek cesedi bulundu!
Konteynerde parçalanmış erkek cesedi bulundu!
25 Ekim 2018 Perşembe - 12:29

İYİ Partili Dervişoğlu'ndan sert mesajlar ve 'Büyükşehir' sorusuna yanıt!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu il binasındaki toplantıda, “İyi Parti hesaplaşma alanı değildir. Buna asla izin vermeyeceğiz. İYİ Parti bulunduğu yerde duruyor ve geleceği için yeni ufaklara yelken açmayı planlıyorsa bu ülkemiz içindir. İYİ Parti’yi tek atımlık barut olarak gören, siyaseten nemalanmaya çalışanlar bunu anlayamaz” diye konuştu. Dervişoğlu 'Büyükşehir' sorusuna da yanıt verdi.

İYİ Partili Dervişoğlu ndan sert mesajlar ve  Büyükşehir  sorusuna yanıt!

Gizem TABAN / GERÇEKİZMİR - İYİ Parti'de birinci kuruluş yıldönümü nedeniyle İzmir İl Binası'nda önemli bir toplantı düzenlendi. 

İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu partinin içinden geçtiği sürece ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken, teşkilata da mesajlar verdi ayrıca 'Büyükşehir' sorusunu da yanıtladı. 



İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dervişoğlu partililere birlik ve beraberlik mesajları verdiği konuşmasında, "
Genel merkezimizdeki görevimiz ve partimizin meclisteki yoğun çalışmaları dolayısıyla İzmir’i ihmal ettiğimizin farkındayız. Ama görüyoruz ki İzmir emin ellerde... 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerden hemen sonra bizi İzmir’de çok farklı bir yolculuk bekliyor. Ülkemizin 81 vilayetinde önemli çalışmalar yapmaya gayret sarfediyoruz. Beni meclise gönderen ve desteğini sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Borcumun farkında olduğumu bilmenizi istiyorum. Sizlerin emekleri ile Ankara’dayız, sizin hizmetinize koyulduk. Bugün birinci kuruluş yıldönümümüz, bu özel günde sizinle birlikte olmaktan çok mutluyum. Düşünmenizi isterim; İYİ Parti olmasaydı Türkiye’de neler olurdu, neler yaşanırdı? Şayet İYİ Parti kurulmasaydı, Türkiye hangi umudun arkasından koşacaktı… Siz çok büyük bir iş başardınız... 'Kuramazlar' dediler, kurdunuz, 'Seçime giremezler' dediler, girdiniz, 'Meclis'e giremez' dediler, 'Siyasi varlıklarını sürdüremez' dediler. Büyük bir güçle, enerjiyle, imanla yolculuğunuzu sürdürüyorsunuz. İYİ Parti'nin iyi insanları iyi ki varsınız…" dedi. 

VARSA ÇIKSIN KARŞIMIZA! 
İYİ Parti Genel Merkezi’nin 81 ilde revizyon kararı almasıyla istifa eden İYİ Parti İzmir İl Eski Başkanı Koray Ükünç’den sonra il başkanlığı görevine getirilen İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkıpınar’a yeni görevinde başarılar dileyen Dervişoğlu, “Bilindiği gibi genel merkezimin başkanlık divanına verdiği yetki olarak teşkilatlarımızın güçlendirilmesi için bir program tanzim edildi. O program kapsamında, tavsiye niteliğinde olmak şartıyla 81 il teşkilatımızın istifaları istendi. Her yerde hızla bu karar uyuldu ve geçtiğimiz hafta itibariyle de 81 ilde yeniden teşkilatlanma çalışmalarımız tamamlandı. 'İYİ Parti bundan sonra ne yapacak?' diyenlere cevap veriyorum; 15 günde 81 il teşkilatını zaman kaybetmeden yenileyebilecek olan parti varsa çıksın karşımıza!" diye konuştu. 



BEN BİRİNE BİR ŞEY SÖYLEYECEKSEM ARACI KULLANMADAN SÖYLERİM! 
Dervişoğlu ayrıca "Bu atamalarda en çok İzmir’de zaman kaybettik, 1 buçuk aya tekabül oldu. İYİ Parti’yi tek atımlık barut olarak görenlere sesleniyorum, Siyasi ikballerine karşılık bulamadığı için partinin ne olacağını kamuoyunda dile getirerek partiye zarar vereceğini düşünenler… İYİ Parti, yolculuğunu sürdürüyor! Şimdiye kadar görev yapan herkese şükranlarımı sunuyorum. Gayretleri büyüktür, inkar edilemez boyuttadır. Partimizin aleyhine ne konuşurlarsa konuşsunlar, Allah onlardan razı olsun hiçbirinin hizmeti unutulmayacaktır. Biz dün kimle gönül birliği yaptıysak, partimizin kuruluşundan bugüne kadar taş üstüne taşı kiminle birlikte koyduysak vefa duygumuzu muhafaza etmeye karalıyız. Sözlerimden değişik anlamlar çıkarmaya çalışılmasın. Ben Müsavat Dervişoğlu, birine birşey söyleyeceksem aracı kullanmadan söylerim" ifadelerini kullandı. 

İYİ PARTİ’Yİ TEK ATIMLIK BATUR OLARAK GÖRENLER…
Dervişoğlu şöyle devam etti: Biz İYİ Parti’yi asgari müştereklere değil azami mutabakatlar üzerine kurduk. Ülkemizin birliği, dirliği, çocuklarımızın geleceği… ‘İYİ Parti nereden geldi, nereye savruluyor?’ sorularının ne kadar anlamsız olduğunu göstermek için söylüyorum. İYİ Parti bulunduğu yerde duruyor ve geleceği için yeni ufaklara yelken açmayı planlıyorsa bu ülkemiz içindir. İYİ Parti’yi tek atımlık barut olarak gören, siyaseten nemalanmaya çalışanlar bunu anlayamaz. Son olarak Genel İdare Kurulu üyeliğinden bir arkadaşımız istifa etti. İstifa etme nedeni de şu: Çünkü ülkücüler mağdur oluyormuş... Biz hiç kimseye 'Nereden geldiniz?' diye sormadık. Kim ülkeye hizmet etmişse onu minnetle andık. Kimseye siyasi geçmişlerini sormadığımız gibi mezhebini de sormadık. Biz ülkeyi birlikte kuşatmak istiyoruz. Biz eski partilerimizdeki sıfatlarımızdan arınalı tam 1 yıl oldu. Bazı partilerin temsilcileri bizim kendi partilerinden ayrıldığımızı bile hala anlamadılar. Benim eski partimin yöneticileri kendi üyeleri gibi disiplin kuruluna uymamı varsayıyorlar. Ben İYİ Partili'yim, İYİ Partili! Diğer partilerden gelenlerle bir kurduk biz bu partiyi. Sevdası Türkiye, kaygısı Türkiye, geleceği Türkiye olan insanlarla kurduk. Bu iradeyi sonuna kadar yansıtmak mecburiyetindeyiz. O nereden geldi, bu nereden geldi diye sormayın. Kimse birbirine zenci muamelesi yapma hakkına sahip değiliz. Taş üstüne taş koyan herkesin emeğini nasıl saygıyla karşılıyorsam herkesin hukukunu aynı biçimde savunurum, dost düşman herkes bundan emin olsun. Niyeti iyi olanın akıbeti iyi olur. Niyeti iyi olanın yanındayım. 



İYİ PARTİ KİMSENİN HESAPLAŞMA ALANI DEĞİL 
Türkiye çok zor günlerden geçiyordu, yeni bir nefese ihtiyaç vardı. Biz de o sebeple bu partiyi kurduk. İyilerin içinde kimse kötü aramasın. İyiler suç işlemez ama bazen kabahat işleyebilirler. O yüzden işlenmiş bazı kabahatleri üstümüze alıyoruz. Başka partilerde bu olmaz, hesaplaşma olur. İyi parti hesaplaşma alanı değildir. Buna asla izin vermeyeceğiz. Siyaset yapmak istiyorsanız, sevdanız olacak, davanız olacak. Ülkede hep irfan ve dava sahibi insanlar siyaset yapardı. Ülkede 16 senedir irfan sahibi olanlar değil imkan sahibi olanlar siyaset yapıyor. Türkiye’de siyaseti sadece imkan sahiplerinin değil irfan sahibi olanların yapması için genç kardeşlerimizin önünü açacağız. Onların yepyeni umutlar yeşerteceği bir siyasete katkı sağlayacağız. İktidarı eleştiriyoruz, doğru iş yaptıklarında haklarını teslim ediyoruz. Son olarak, ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın mağduriyetlerini gidermek üzere 20 parlamenter arkadaşımızın imzasıyla bir araştırma önergesi verdik. Muhalefetin oylarıyla öneri kabul edildi ama EYT’nin umudu maalesef bir telefon talimatına takılarak karartıldı. Buradan liderlere sesleniyorum: millete verdiğiniz sözün arkasında durun. Biz iyi parti olarak verdiğimiz sözleri tutacağımızı söylüyoruz. Onlar umutlarını kaybetmesinler. İyi parti var ve onların hak ve hukukunu savunacak bir irade görev başında…

İKTİDARA EKONOMİ ELEŞTİRİSİ
Konuşmasında ülkede yaşanan ekonomik krize de değinen Dervişoğlu, "Türkiye ekonomik savrulma ile karşı karşıya.. Biz sokaklarda ekonomik buhranın hangi boyutlara ulaştığını tespit edebiliyoruz. Dünyanın en pahalı benzin ve enerjisini kullanıyoruz. Tarlalarımız ekilemez hala geldi. Her geçen gün işsizler ordusuna yeni insanlar ekleniyor. Ekonomideki bu buhranın yanlış politikalardan kaynaklandığını söylememize rağmen bunun dış güçle ilgili olduğunu söyleyen bir iktidarla karşı karşıyız. Her şeyi papaza bağlayarak halktan gerçekleri saklıyorlar. Bu ülkenin 180 milyar dolarak yakın borcu varsa bu ülkenin parası borçları karşılayamayacak durumdaysa süreci götürmek çok kolay değildir. Bu ülkeyi siz bu noktaya getirdiniz ama gelin birlikte çözelim dedik ama buna yanaşmadılar. Her yerde milli politikalardan bahseden iktidar milli birlik teklifimize cevap vermedi. Bu ülkenin kısa vadede ödemek zorunda olduğu borçlar bu sizin vizyonsuz bakışınızdan ortaya çıkıyor. Benim dış borcum olmasaydı bırakın papazı papayı tutuklayacak olsak kimse sesine çıkaramazdı. Türkiyeyi içinize soktuğunuz bu bataklıktan gelin birlikte kurtulalım. Türk Milleti'ne hizmetin sonunda değil başındayız. O yüzden çalışmalarımız devam ediyor. Bizi izlemeye devam edin” dedi. 

İLÇE BAŞKANLARINA MESAJ
Teşkilata da mesaj veren Dervişoğlu, “İlçe başkanlarımızdan eski, yeni kim varsa canı gönülden kucaklıyorum. Birlik ve beraberlik içinde olmalarını istirham ediyorum. Çünkü daha yolun başındayız” dedi.

'BÜYÜKŞEHİR' YANITI
2019 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı düşüncesi hakkındaki soruyu yanıtlayan Dervişoğlu, “Konumum itibariyle elbette arzu ederim, ama siyasi pozisyonum buna müsait değil. Genel merkezimizde görevimi devam ettiriyorum. Yeni bir göreve talip olmam için teşkilat görevimi bırakmam lazım, görevimi terk edemem” ifadelerini kullandı. 

 
İzmir'de fırtına fuar tezgahlarını vurdu!
 
AİHM: Hz. Muhammed'e hakaret ifade özgürlüğü değil!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sertel'den AK Parti'ye 'EYT' çıkışı!
Sertel, “Emeklilikte yaşa takılanlar yok Türkiye'de, AKP'nin emeklilikte ...
Çarpıcı 'Gökçek' yorumu: İş olsun diye istenmedi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Bu konularda biraz mesafeliyim. ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 4 yıl sonra bir ilk!
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşık 4 yıl aradan sonra ilk kez kabullerini ...
 
CHP'li Polat'tan Alaniçi daveti: Doğasına sahip çıkan...
CHP’li Polat, Menemen’de kurulacak kalker ocağı için verilen “ÇED raporu ...
AK Parti Karabağlar'da yeni 'A Takımı' belli oldu
AK Parti Karabağlar’da yönetim ve yürütme kurulu belli oldu
'Koca' mesajlar: Yol haritasını açıkladı, o başkanı işaret etti!
Kocaoğlu, "Emaneti sağlam ellere teslim edebiliyor musun? Bu, en az 5 ...
 
Şengül'den 'kamp' mesajları: Adaylar için tarih verdi!
Çok verimli bir kamp geçirdiklerini söyleyen İl Başkanı Aydın Şengül, ...
İYİ Parti'nin iki kurucusu istifa etti
İYİ Parti kurucularından Reşat Erdoğan ve Emine Erdoğan Aydoğdu parti üyeliklerinden istifa etti.
Bakan Akar S-400'lerle ilgili kritik tarihi açıkladı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, S-400'lerin kurulum çalışmalarına Ekim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri