POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Filistin'in BM'ye tam üyeliğine veto
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Avrupa Ligi'nde yarı finalistler belli oldu
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
Türkiye'nin konuştuğu kazada yeni gelişme!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
İsrail'den İran'a misilleme saldırısı!
19 Mart 2023 Pazar - 20:03

İYİ Partili Özlale: Küresel eğilimleri okuyan, kapsayıcı bir devlet gerekir!

İYİ Partili Özlale, Genel Başkan Akşener'i temsilen katıldığı İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'ndeki Millet İttifakı buluşmasında, "Devletin küresel eğilimleri okuyan kapsayıcı bir devlet olması gerekir. Küresel gelişmeleri okuyamayan hiçbir ülke zenginleşemez" dedi.

İYİ Partili Özlale: Küresel eğilimleri okuyan, kapsayıcı bir devlet gerekir!

GERÇEKİZMİR - İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde gerçekleşen Millet İttifakı buluşmasına Genel Başkan Meral Akşener'i temsilen katılan İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale oturumda önemli açıklamalarda bulundu. 

İYİ Partili Özlale küresel değişime uyum vurgusu yaptığı konuşmasında, "Devletin küresel eğilimleri okuyan kapsayıcı bir devlet olması gerekir. Küresel gelişmeleri okuyamayan hiçbir ülke zenginleşemez" dedi. 

Özlale kongre konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 
Genel başkanımızın sevgilerini ve selamlarını getirdim. Dün konuşmama kişisel bir hikaye ile başlamıştım. Zira benim ve sizlerin hayat hikayeleri yaşadığımız dünya tarafından şekilleniyor. İzmir’i ilk kez gördüğümde 3 yaşındaydım. O gün bugündür bu şehir benim yuvam, evim. Yuvama, evime hoş geldiniz. Annem ve babamın da dahil olduğu işçi göçü en büyük göç hareketlerinden biriydi. Geçtiğimiz 10 yılda Türkiye Cumhuriyeti binbir emekle yetiştirdiği eğitimli insan adaletsizlik ekonomik belirsizlik gibi nedenler ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. İnsan kaynağı bir kez daha başka ülkelerin yaratacağı ekonomik mucizelere hediye edildi. Batıya kafa tutarmış gibi yapan iktidar çanak tuttuğu şey küresel güç dengesizliğine katkıda bulunmaktı. Bu emek göçünü durduracak bir şey yapmadığı için bu yüzyılda da batının ekonomik iktidarını hakim kıldı. Bağımsız düşünceye, liyakata karşıydı.

KÜRESEL EĞİLİMLERİ OKUYAN KAPSAYICI BİR DEVLET OLMASI GEREKİYOR 
Bugün hem birey hem ulus olarak sahip olduğumuz en büyük becerinin bilgi olduğu bir dönem yaşıyoruz. Bambaşka bir dünyadayız. Kontrol edemediğimiz değişimler bizi dünyaya hızlı biçimde ayak uydurmak zorunda bırakıyor. Artık içimize kapanarak bu dünya ile rekabet edemeyiz. Dünyadaki değişimi öngörmek ve onu yönetmek zorundayız. Cumhuriyetimizin 100. Yılında mesleğini ülkesini hayatını üzerinde gururla taşıyan yeni bir toplumsal sözleşme yazmalıyız. Bu sözleşmenin en temel unsuru yaşatmaktır, devlet yaşatmak için vardır. Deprem felaketi devletin yaşatma vaadini yerine getiremediğini gösterdi. Ana sorumluluğu yaşat olan devlet modelini yeniden inşa etmeliyiz. İkinci unsur ise fırsat eşitliğidir. Tüm çocukların ekonomik durumuna bakılmaksızın kaliteli eğitime erişiminin sağlanması gerekir. Artık 100 yıl öncesine göre bambaşka bir dünyada yaşıyoruz. Devletin küresel eğilimleri okuyan kapsayıcı bir devlet olması gerekir. Küresel gelişmeleri okuyamayan hiçbir ülke zenginleşemez.

BU İŞLERİ ARTIK KAMUNUN DEĞİL ÖZEL SEKTÖRÜN SAĞLAMASI GEREKİYOR! 
4 temel değişiklik var. Bir; küreselleşmenin sonuna geldik, bölgeselleşen bir dünya var ve bu Türkiye için büyük fırsatlar sunuyor. Küresel devlet anlayışına ihtiyaç var. İki… Yeni ve yıkıcı sanayi devrimin ilk fazını yaşıyoruz. Ucuz ve kalifiye olmayan bir iş gücü üzerinden rekabet geliştirmek imkansız. Çevik bir devlet anlayışına ihtiyacımız var. Üç… Yaşlanıyoruz, eşi benzeri görülmemiş göç dalgasının yarattığı demografik riskler artıyor. O yüzden istihdam diyoruz, bu işleri başta kadınlar ve gençler için sağlamalıyız. Kadınları eve, gençleri kafelere hapseden bireyler olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Bu işleri artık kamunun değil özel sektörün sağlaması gerekiyor. Özel sektörün marifeti ile büyümemiz gerekiyor. Bunun için de iş dünyası ile uyumlu girişimci bir devlet anlayışına ihtiyacımız var.

SADECE ENFLASYONU DÜŞÜRECEĞİZ DEMİYORUZ... 
Dördüncüsü iklim krizi… Olumsuz etkilerinden fazlasından nasibiyle alıyoruz. Bu memlekette çocuklarımızın da en azından bizim çocukluğumuzdaki gibi yaşamasını istiyorsak yeşil ve çevreci bir devlet anlayışına ihtiyacımız var. Dolayısıyla vizyoner, kültürel gelişmeleri takip eden çevik, girişimci ve yeşil bir devlet anlayışına ihtiyacımız var. Yeni yüzyılda sadece 'enflasyonu düşüreceğiz' demiyoruz onu hemen düşürürüz sorun yok. En önemlisi yeni bir devlet anlayışının sözünü veriyoruz. Yeniden, daha iyisini hep birlikte inşa edeceğiz. 

 
Davutoğlu: 6'lı masa tarihin en büyük toplumsal barış projesi!
 
Karamollaoğlu'ndan İktisat Kongresi'nde iddialı '14 Mayıs' mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu: 6'lı masa tarihin en büyük toplumsal barış projesi!
Gelecek Partisi Lideri, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ...
DP Lideri Uysal'dan İktisat Kongresi'nde 'umut' vurgusu!
İktisat Kongresi'nin tarihine ve önemine değinen, iktidarı inşaat ve rant ...
İnce: YSK'ya gidip adaylık başvurusu yapacağım
Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) giderek cumhurbaşkanlığı için adaylık başvurusunu ...
 
Babacan'dan İzmir'de 'mutabakat' mesajı: Yüzde 60'ını 5 yılda yapalım, Türkiye uçar!
Türkiye ekonomisi üzerinden dikkat çeken mesajlar veren DEVA Partisi Genel ...
Kılıçdaroğlu'ndan İktisat Kongresi mesajları: 4 ayaklı stratejiyi anlattı!
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu ...
Erdoğan: Türkiye önemli bir oyuncu haline gelecek
Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi Açılış Töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ...
 
AK Partili Kaya'dan Eken'in Soyer övgüsüne tepki!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Kaya'dan, Büyükşehir Belediyesi Başkan ...
CHP Lideri'ne İzmir'de coşkulu karşılama!
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, ...
Aday adaylığı sürecinde sona doğru ittifaklarda son durum!
14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olmak isteyenler için başvuru ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri