POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
9 Şubat 2018 Cuma - 08:42

İZBAN'da 'artı para' dönemi: Sistem nasıl çalışacak?

136 kilometrelik hat uzunluğuyla ülkemizin en büyük kent içi banliyö sistemi olan İZBAN, 15 Şubat Perşembe günü “Artı Para” adı verilen yeni sisteme geçiyor. Yeni uygulamada yolcular, 25 kilometreye kadar olan seyahatlerini yine 2,86 TL ödeyerek yapabilecek, sonrasında ise sadece gittiği mesafenin ücretini verecek.

İZBAN da  artı para  dönemi: Sistem nasıl çalışacak?

İzmir’in bir ucundaki Aliağa’dan diğer ucundaki Selçuk’a kadar olan 136 kilometrelik hatta işletmecilik yapan İZBAN, 15 Şubat Perşembe günü “Artı Para” adı verilen yeni sisteme geçiyor. 

25 KİLOMETREYE KADAR YİNE 2,86 TL
Artı Para Sitemi, kolay aşamalardan oluşuyor. İlk aşamada, yolcunun İZBAN’a biniş yapabilmesi için biniş yapacağı istasyondan gidebileceği en uzak mesafedeki istasyonun ulaşım ücretinin İzmirim Kart’ında olması gerekiyor. İkinci adımda yolcunun turnikeden geçişi sırasında gidebileceği en uzak istasyonun ulaşım ücreti kartında bloke edilecek. Yolcu, 25 kilometreye kadar bir seyahat yaptıysa çıkışta “Artı Para Makinesi” yardımıyla kartındaki blokajı kaldırırken sadece gittiği mesafeye ait olan ulaşım ücreti tahsil edilecek. Bu ücret, mevcut durumda olduğu gibi yine tam 2,86 TL, öğretmen 2.20 TL, öğrenci ve 60 yaş için 1,65 TL olacak. Seyahat 25 kilometreden fazlaysa, tam biletlerden kilometre başına 7 kuruş, öğretmenlerden 5 kuruş, öğrenci ve 60 yaş biletlerinden ise 4 kuruş tahsil edilerek blokaj kaldırılacak. Böylelikle İZBAN yolcuları gitmediği mesafenin ulaşım ücretini ödememiş olacak.



90 DAKİKA AKTARMA HAKKI DEVAM EDİYOR
İZBAN’dan kart blokajını kaldırarak çıkış yapan yolcu, 90 dakikalık süre içerisinde geçerli olan aktarma hakkını eskisi gibi yine kullanabilecek. Bir başka kamu toplu taşıma aracını kullanarak 90 dakikalık süre içerisinde İZBAN’a aktarma yapan yolcuların kart blokajları ise ödedikleri ilk bilet ücreti kadar az olacak. Yani bu durumda da yolcuların 90 dakikalık aktarma hakları olacak.

İŞLEM SÜRESİ SADECE 0,5 SANİYE SÜRECEK
Yolcuların kart blokajlarını kaldıracakları Artı Para Makinesi’nin sayısı, her istasyona ait günlük yolcu girişine göre belirlendi. Böylelikle yolcular, adetleri fazla tutulan makinelerde hiç bekleme yapmadan 0,5 saniye gibi çok kısa bir sürede işlem gerçekleştirebilecek. Dikkat çekici turuncu renge boyanan Artı Para Makineleri, her istasyonda yolcuların çok rahat bir şekilde görebilecekleri alanlara yerleştirildi. Makineler için yönlendirmeler ve uyarılar asmaya başlayan İZBAN yönetimi, her istasyonun girişine gerekli bakiye miktarını belirten afişler de koyacak. Böylelikle yolcu, Yüklematik kullanmadan önce gerekli kart bakiyesini kolayca öğrenebilecek.

BİLGİLENDİRME İÇİN YENİ YAZILIM YAPILDI
Yolcular, her istasyon için gerekli kart bakiyesi miktarını ve gidecekleri istasyona göre ödeyecekleri ulaşım ücretini www.izban.com.tr adresindeki özel bir yazılımla öğrenebilecek. Yolcunun yazılımda sadece biniş ve iniş istasyonunu seçmesi yeterli olacak, seçim sonunda gerekli bakiye ve blokaj miktarı ile çıkışta kaldırılacak blokaj ekranda görünecek.
 

 
61 yıllık çatıyı uçuran karar: Komşu ilçeye bağlanmak için imza hareketi!
 
Furkan Vakfı Başkanı hakkında flaş karar!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ebubekir 15 Şubat 2018 Perşembe 13:17

Artı Para ( ARTI CEZA) bundan önce hizmet kalitenizi arttırsaydınız.Artı Para (Sabah solumdan kalktım bu kararı aldım) hizmet (eziyet) 'inden geri adım atmamanız için bir nedeniniz olurdu.10 dk bekleme süresi olan izbanın 10 dk da geldiği nerde görülmüş? planlamayı yapan bu işte emeği (keyfi) geçen herkezi sabah sekizde izbana davet ediyorum.Yaşamak istemiyorlarsa buyursunlar.Böyle bir eziyet aracını izmir e altın tepsiyle sunmaları izmir halkının yutacağı,kanacağı cinsten değil.İzmir dışındaki her şehir de takvim zamanında ilerliyor.Bi tek izmir yirmi sene geriden gidiyor.İnşallah ilk seçimle izmirin cezası biter.Seçimlere kadar izmir in tabelasını kaldırın zaten kenarda ilk rüzgar ve yağmurda bertaraf olacak çiçekleri eken şehir için gereksiz bütün çalışmaların olduğu bir yere geldiysek burası izmir demektir.Önünüz boş ama trafik ilerlemiyorsa,aracınızı koycak yer bulamıyorsanız,toplu taşımaya binmek için turnike sırası toplu taşımadan indikten sonrada artı para (sizden kesilen haracı) geri almak için tekrar sıraya giriyorsanız burası izmir'dir.Yıllarca metro bekleyip,metroyu bekleyen öğrenciler mezun olup başka şehre gittikten sonra metro açılıyorsa,10 mt lik alt geçit yedi sene sürüyor ve açılış günü alt geçidi su basıyorsa,tramvay yolunu şehrin en sıkışık yerini daha da sıkıştırcak şekilde belirleniyorsa,izmir'e hoş geldiniz.

Yorumu oyla      0      0  
Murat 10 Şubat 2018 Cumartesi 01:11

İnsanları sömürmek için ne kadarda cicili bicili haber yapmışsınız. 2019 a kadar istediğinizi yapın.

Yorumu oyla      0      0  
Birol 9 Şubat 2018 Cuma 22:30

Sosyal deminsiniz insan para işkence çaktırıyorsunuz.iktidari eleştirirsiniz .firsat elinize geçse millette kan kusturursumuz

Yorumu oyla      0      0  
Selcuklu 9 Şubat 2018 Cuma 20:46

Yillardir tek biletle aliaga yõn?n? tasidimiz selcuk acilincami akliniza geldi bu uygulama

Yorumu oyla      0      0  
Zeliha ataman 9 Şubat 2018 Cuma 15:43

İnsanlara neden bu kadar külfet yüklüyosunuz tek basımı varsa kartında parasıda yoksa gidecekleri yere yada evlerine varamıcaklarmı saçma bi uygulama .

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
61 yıllık çatıyı uçuran karar: Komşu ilçeye bağlanmak için imza hareketi!
Tire’de Başkan Çiçek’in Gökçen adı altında 61 yıl önce birleşen Kahrat ...
Bayındır'da okul kantinlerine sıkı denetim
Bayındır Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yeni eğitim öğretim yılının ...
Konak Meclisi'nde su baskını polemiği!
Konak Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısının ikinci birleşimi ...
 
'Sakin Şehir'de enerji devrimi: Güneş tarlası yola çıkıyor!
Güneş enerjisinden elektrik üretecek santralin kurulacağı arazinin tahsisi ...
Karşıyaka'da 'Monaco' günü: Akpınar Telle'yi ağırladı
Pınar Karşıyaka-Monaco basketbol maçı için İzmir’e gelen Monaco Prensliği ...
Dolandırıcılar karşı kritik uyarılar!
Karabağlar Belediyesi tarafından semt merkezlerindeki kadınlara yönelik ...
 
Torbalı Meclisi'nden ortak Afrin deklarasyonu
Torbalı Belediyesi Şubat ayı olağan belediye meclis toplantısı gerçekleşti. ...
Konak'ta muhtarlara 'hayati' eğitim!
Eşrefpaşa Hastanesi Toplum Sağlığı Birimi doktorlarından Nihat Mermer, ...
Karşıyaka'nın renkli kütüphanesi çocukların gözdesi!
Şebnem Tabak Çocuk Kütüphanesi, yaklaşık iki yılda 7 bin küçük okura hizmet ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri