POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
‘Daha fazla bekleyemem’ diyerek duyurdu!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
Erdoğan açıkladı: İran için 1 günlük yas!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
19 Mayıs krizi: Samet Akaydin kadro dışı!
'Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!'
"Ali Koç, yaptıklarının hesabını tek tek soracağım!"
3 Mayıs 2019 Cuma - 20:55

İZSMMO'da seçim öncesi Çağdaş Grup'tan gövde gösterisi!

11-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek olan İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMO) seçimleri öncesi, Çağdaş Grup, birlik ve beraberlik dayanışma programı düzenledi. Kültürpark’ta düzenlenen kokteyle İZSMMO Başkanı ve Çağdaş Grup Adayı Vedat Adak ile Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu’nun mesajları damga vurdu.

İZSMMO da seçim öncesi Çağdaş Grup tan gövde gösterisi!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR-  İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İZSMMO) seçimleri öncesi, Çağdaş Grup birlik ve beraberlik dayanışma programında bir araya geldi.

İzmir Kültürpark’ta düzenlenen kokteylde İZSMMO mevcut Başkanı ve Başkan Adayı Vedat Adak 11- 12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan oda seçimlerde 5’inci sıradan başkan adayı olduğunu açıkladı.

Etkinliğe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu da katıldı.

Dayanışma toplantısında İZSMMO üyelerinden oluşan orkestra konser verdi. Ayrıca 3 yıl boyunca Çağdaş Grup’ta görev yapan ekibe onur plaketi verildi.

NALBANTOĞLU’NDAN EKONOMİ ELEŞTİRİSİ

Programın açılış konuşmasını yapan TÜRMOB Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Nalbantoğlu önemli mesajlar verdi. Nalbantoğlu konuşmasına 3  Mayıs Dünya Özgür Basın Günü’nü kutlayarak başladı. 31 Mart yerel seçimlerindeki İstanbul sonuçları ile ilgili tartışmalara değinen Nalbantoğlu, ekonomi konusunda da hükümete eleştirilerde bulunarak, “Mesleği icra ederken günlük pratik sorunların dışında yaşadıklarımızı genel kurultayımızda uzun uzun tartışacağız. Bu pratik sorunların dışında Türkiye aşağı yukarı bir aydır, bitmiş, sonuçları herkes tarafından bilinen ama belli kesimler tarafından bir türlü kabul edilmeyen bir seçimi tartışıyor. Her akşam televizyonlarda pişkin pişkin tırnak içerisinde söylüyorum; konularında uzman kişiler seçimlerin yeniden yapılmasına alıştırmalar yapılıyor. Seçimden sonra ekonomiden sorumlu bakanımız yeni hedeflerinin 2,5 milyon yeni istihdam yaratacaklarını söyledi. Dün açıklanan istihdam oranları açıklandı. 1 ay önceki ay göre işsizlik oranında yüzde 2-3 arttı. Yine aynı toplantıda dolaylı vergiler, dolaysız vergiler arasında eşitsizlik var dedi. Dün ne oldu; ÖTV yüzde yüz zam geldi. Bir taraftan seçim tartışması, bir taraftan bu vergi sistemi değişecek 2,5 milyon işsizlik iş bulacak denilerek bizi başka iklime çekmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımız yaptığı açıklamada ‘Türkiye o kadar iyi noktaya geldi ki eskiden Türkiye’ye danışman gelirken şimdi Türkiye’den danışman gidiyor. Buna literatürde beyin göçü deniliyor. Beyin göçüne bizi alıştırılmaya çalışılıyor. Katlanmakta olduğumuz zor durum ve çözmemiz gereken en büyük sorun bu. Geçtiğimiz bir ay içerisinde Çin uluslararası patent için 115 bin başvuru yapılmış. Biz bir aydır seçim tartışması yaşanırken Çin’de 115 başvuruda bulunmuş. İşte yaşadığımız zorluk budur arkadaşlar Biz bu dayanışmayı gösterdiğimiz sürece bugün problem olarak görünenlere çözüm bulacağız” diye konuştu.

ZEYTİN AĞACI VURGUSU

Nalbantoğlu şöyle devam etti: “Biz hayatı kolaylaştırmak için 1990 yıllarındaki koşullarda 13-15 arkadaşla çıktığımız yolda binlere ulaştık. Bugün bize çok büyük bir moral verdiniz. Biz her seçim döneminde farklı temalar üzerinde seçim çalışmalarımızı oturtmaya gayret ettik. Birkaç seçim önce gelecek biziz, biz geleceğiz dedik. Bu seçimlerde de bilge zeytin dedik. Çünkü zeytinin gerçekten bilgeliğine inanıyoruz. Zeytinin sonsuzluğuna, dalında barış, meyvelerinde refah, emeğinde aydınlık olduğuna inanıyoruz. Geleceği düşleyerek planlayarak çoğalmayı düşünüyoruz. Her dönemimizin aynen bir zeytin gibi bir zeytin ağacı gibi bir öncekinden daha verimli daha güvenli olması için projeler üretiyoruz. Çağdaş Grup, kökleri derinde geleceği güneşte zamana meydan okuyan, yeni hayatlara sahip çıkan bir mesleki örgütlenmenin adıdır. Ekmeğimiz büyütmeye çalışken gencecik dallara sahip çıkmaya çalışken Türkiye’de bir ilk olan ofislik projesini hayata geçirdik. Mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımız için  Onlara daha doğru, güvenli bir gelecek oluşturmak için bugün 20 ile başlayan gerek olması halinde daha gelişecek belki de projeden daha da önemli olan yaptığımız projeyi hayata geçireceğiz. Yaşamda tüm insanlığa eşit sunulan bir kavram vardır, zaman kavramıdır. Önemli olan hepimize eşit sunulan bu zamanı nasıl kullandığımızla ilgilidir. Zamanı tüketmeye başladığımızda yolun başında bu zamanın ne kadar kaliteli kullanılması gerektiğini gösterir. Bu zamanı mutlaka bağlı bulunduğumuz, paydaşı olduğumuz için doğru kullanmak zorundayız. Çağdaş Grup bu çerçeveden bakmıştır ve meslektaşlarıyla önünde bulunan her konuyu tartışmıştır ve doğru kararlar almaya çalışmıştır. Odamız bizimle aynı perspektiften bakmayan herkese eşit davranmıştır ve muhalefet hakkını sonuna kadar savunmuştur.”

AKLI SIRA BİZİ KAST EDEREK…

Rakip grup tarafından sosyal medyada kendilerine yönelik eleştirilerle ilgili konuşan Nalbantoğlu, “Ben sosyal medya denilen hikayeyi takip etmiyorum. Arkadaşlar sağ olsun yapılan paylaşımları bana gönderiyorlar. Değişim Grubu Başkanı burada mı bilmiyorum ama buradaysa ve bu beni ne kadar mutlu edecekse, sosyal medyadan yapılan bir paylaşım da bir o kadar üzmüştür. Aklı sıra bizi kast ederek bu seçimdeki temel oturtmaya çalıştığımız zeytin ağacı meselesine odun demiş. Zeytin ağacı özel bir ağaçtır, bakıma gerek yoktur, sadece sulanır, zarar verilmediği sürece odun olmaz. Birbirimize karşı özenli ve dikkatli olacağız. Bu ülkeye bizden başka sahip çıkacak kimse yok. Seçimlere 1 hafta kaldı. Ben buradaki değerli arkadaşlara sesleniyorum. Ya bir hafta çalışacağız ya da 3 yıl. Bunu dikkate alalım” dedi. 

BUGÜN YAPAMADIYSAK YARIN YAPAMAYACAĞIMIZ ANLAMINA GELMEZ

3 yılda bir yapılan seçimler öncesinde oda üyelerine motivasyon kazandırmak amacıyla geleneksel olarak bu etkinliği düzenlediklerini belirten İZSMMO Başkanı ve Çağdaş Grup’un Başkan Adayı Vedat Adak, “Biz 3 yıl önce bayrağı devraldık. Çok güzel yerlere gelmiş bayrağı daha güzel yerlere gelme niyetiyle ekip arkadaşlarımla bayrağı devraldık ve bu süre içerisinde gerçekten samimiyetle, kimseyi dışlamadan 3 yıl geçirdik. Bunun sonucunda ben bu bayrağı daha ileriye götürdüğümüzü görüyorum ama 12 Mayıs’ta bu başarının sonuçlarını daha iyi görmeyi ümit ediyorum. Bu 3 yıllık süreç içerisinde biz dünyaya farklı pencerelerden bakan insanlarla mutlaka aile olacağız. Fakat dünyaya aynı pencereden bakan insanlarla bir arada olma mecburiyetimiz olduğunu düşünerek her zaman gönlümüzü, kapımızı açık tuttuk ve bunu  kolaylaştıracak birçok taleplerde, tekliflerde bulunduk. Bunu maalesef birtakım sübjektif nedenlerle hayata geçiremedik ama biz bu inançtayız. Bugün yapamadıysak yarın yapamayacağımız anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

8 GRUBUN 7’İSİ ÇAĞDAŞ GRUPTAN AYRILDI

Rakip grupları eleştiren Adak, “Biz bunu başarıncaya kadar mücadele etmeye kararlıyız. 12 Mayıs’taki seçimlerde 8 tane grup bu yarışa katılacağını beyan etmiş durumda. Benim dikkatimi çeken bir şey var; Bu 8 grubun 7’isi de çağdaş gruptan ayrılan gruplar. Grup içerisinde iken muhalefetlerini yapmayıp en kestirme yoldan yeni bir oluşum yaratarak ayrılan gruplar. Tüm grupların ortak söylemi ise aynı şey; “Birlikteliği çoğaltmak için ayrılıyoruz.” Bunun ne kadar samimiyetsiz, inandırıcı olmayan bir davranış olduğunu görüyoruz” açıklamasında bulunduç

ÇAĞDAŞ GRUBUN HAKETTİĞİ BAŞARIYI YAŞATMALIYIZ

Adak konuşmasını şu şekilde sürdürdü:  “Geçen dönem olduğu gibi bu yılda başkan adayı olarak beşinci sıradan adayım. Bunun, samimiyetimizin temel göstergesi, özgüvenimizin ve kararlılığımızın göstergesi olduğunu düşünüyorum. Diğer grupların başkan adaylarına baktığımızda hepsinin birinci sırada aday olması samimiyetsiz ve sadece başkanlık hevesi değil yönetimde yer alma hedefi olduğu açık. Bu arkadaşlar adına ben rahatsız oluyorum. Başkan adayı olan bir arkadaşımızın gelip de aktif görev alıp, etkisiz bir şekilde oturması beni cidden rahatsız ediyor. Beşinci sıradan aday olma gerekçem bu. Bu arkadaşlara gerçekten üzülüyorum. Bu arkadaşlarımız anlaşılan bundan rahatsız değiller ki aynı sıradan adaylığa devam ediyorlar. Ama ben bu arkadaşları çektikleri eziyetten kurtarmanın yolunu buldum. Onlar bu durumda bir daha olmalılar, bunları kendi iradeleriyle yapamadıklarına göre biz yapacağız. Bizim 9-0 yapmamız gerekiyor ki bu arkadaşları eziyetten kurtarmamız gerekiyor. 12 Mayıs’ta bu arkadaşlarımızı eziyetten biz kurtaracağız. Çağdaş grup yılarca her türlü meslektaşın sorununu çözdü, çözme gayretinde. Bundan sonra da çözmeye talip. Bunu hep birlikte başaracağız.Üç yılı birlikte geçirdiğim arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Tüm arkadaşlarım ile hep birlikte olmayı, seçildiğimiz günün ertesi gününden itibaren bir grubun yöneticisi değil de odanın yöneticisi olmayı becerebildiğimizi düşünüyorum ve bunu meslektaşlarımızın geri dönüşlerinden de anlıyorum. Önümüzde 7 gün var, bu 7 günde çok şey yapabiliriz. Bu 7 günü çok güzel değerlendirip istediğimiz sonucu elde etmeliyiz. Çağdaş grubun hak ettiği başarıyı hep birlikte yaşatmalıyız.”

 
''Çocuğa cinsel istismarı'' öven kadın hakkında mahkeme karar verdi!
 
İzmir'de o belediye binasına 'T.C.' ibaresi eklendi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
''Çocuğa cinsel istismarı'' öven kadın hakkında mahkeme karar verdi!
İstanbul'un Küçükçekmece ilçesindeki cinsel istismarı övdüğü iddiasıyla ...
Kayınpeder dehşetinde ne karar çıktı?
Karabağlar ilçesinde, iş yerini bastığı damadı Seçkin Selek (31) ve kardeşi ...
Türk Tabipler Birliği davasında karar açıklandı
Türk Tabipleri Birliği (TTB) 2016-2018 dönemi Merkez Konseyi 11 üyesi ...
 
Ege sularında 'yeni hayat' faciası!
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde kaçak göçmenleri taşıyan fiber teknenin ...
İzmir'de uyuşturucu ticaretine 1 gözaltı
İzmir'de, uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen M.G.'nin evinde, ...
AYM'den flaş Nazlı Ilıcak kararı
Anayasa Mahkemesi (AYM), FETÖ'nün medya yapılanmasının darbe çağrışımı ...
 
İzmir Kuş Cenneti'nde 20 bin flamingo kuluçkaya yattı
İzmir Kuş Cenneti'nde yer alan dünyanın en büyük yapay üreme adasında ...
İzmir'de sahte içki deposuna baskın!
Karabağlar ilçesindeki bir depoya yapılan baskında, piyasa değeri yaklaşık ...
İzmir'deki cinsel saldırı dehşetinde karar: 4 sanığa 144 yıl hapis!
İzmir'in Buca ilçesinde, kendilerini polise ihbar ettiğini düşündükleri ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri