POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
16 Mart 2022 Çarşamba - 16:06

İZTO'da akaryakıt zirvesi: Sektör temsilcilerinden 8 öneri!

İzmir'de akaryakıt sektörü temsilcileri yaşadıkları sorun kar paylarının düzenlenmesinden kredi kartı komisyonlarının düşürülmesine, KDV oranının indirilmesinden iskontolu satış maliyetlerinin dağıtıcılar tarafından karşılanmasına kadar pek çok konuyu içeren 8 çözüm önerisini İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile paylaştı. Başkan Özgener, sorunların çözümü için yoğun bir çaba yürüttüklerini belirtip, "Önerilerinizi, bakanımıza aktaracağız" dedi.

İZTO da akaryakıt zirvesi: Sektör temsilcilerinden 8 öneri!

İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) düzenlenen 'Akaryakıt Sektörünün Sorunları ve Çözüm Önerileri Toplantısı', İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Yönetim Kurulu Üyeleri Serdar Gökhan Arıkan ve Şahin Çakan, Meclis Üyeleri Saffet Erdil ve Onur Yaman, 58. Akaryakıt, LPG ve Madeni Yağlar Grubu Meslek Komitesi Başkanı Ahmet Meriç Değer, Komite Başkan Yardımcısı Berkant Gündüz, Komite Üyesi Ahmet Basut Katıksız, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Tanyeri ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Özgener, akaryakıt sektörünün Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştan en çok etkilenen sektörlerden biri olduğunu ifade eti. Özgener, "Sizlerin sorunları hepimizin sorunu. Akaryakıt kullanan herkesin fiyatlarla ilgili endişeleri var. Akaryakıt sektöründe yaşanan sorunları çözme yönündeki girişimlerimiz, durumdan olumsuz etkilenen pek çok sektör açısından da fayda sağlayacaktır. Bunları her fırsatta Hazine ve Maliye Bakanımız Nureddin Nebati'ye ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na aktarıyoruz. Sorunları dile getirmemizin yanında birlikte çözüm önerileri sunmamız çok önemli. En kısa zamanda Ankara'ya gidip tüm sektörleri yakından etkileyen fiyat artışları konusunda çözüm önerilerimizi Sayın bakanımızla paylaşacağım" dedi.

Özgener'in konuşmasının ardından akaryakıt sektörünün sorunları dile getirildi, çözüm önerileri değerlendirildi. Sektör temsilcileri, akaryakıt sektöründe uygulanan yüzde 18'lik KDV oranının yüzde 8'e indirilmesi, nakliye giderlerinin artı maliyet olarak pompa satışlarına eklenmesi, ana dağıtım firmalarının araç tanıma sistemi gibi uygulamalar ile olanak sağladığı iskontolu satışların akaryakıt istasyonları tarafından karşılanmaması; bu maliyetin ana dağıtım firmaları tarafından üstlenilmesi talep edildi. Ayrıca, sektörün yaşadığı sıkıntılı sürece ilişkin kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesini de istendi.

TEMİNAT MEKTUBU KOMİSYON ORANI BİNDE 5'İ GEÇMEMELİ

Akaryakıt sektöründe dağıtıcı ve bayilerin 31 Mayıs 2022 tarihine kadar vermesi istenen teminat mektupları kapsamında, bankaların yüksek komisyon oranı talep edildiğini ifade eden sektör temsilcileri, bu komisyon oranının indirilmesini, oranın binde 5'i geçmemesini talepleri arasına ekledi. Ayrıca süreli teminat mektubu talep edilmesi gerektiği; süre sonunda teminat mektubunun yenilenmesinin uygun olacağı da ifade edildi.

BANKALAR KOMİSYONU DÜŞÜRMELİ

Küresel kaynaklı yaşanan petrol fiyatlarındaki artışlara rağmen sektörün kar marjının aynı kaldığını belirten sektör temsilcileri, "Petrol fiyatlarındaki artışa rağmen kar marjı kuruşa endeksli olduğundan aynı kalmıştır. Maliyetler ise artmaktadır. Kar paylarının yüzdesel oranda belirlenmesine yönelik düzenleme yapılması gerekmektedir" dedi.  Akaryakıt istasyonlarında kredi kartı ile gerçekleştirilen akaryakıt satışlarından alınan yüzde 1,5 oranındaki komisyonun, yüzde 1'in altına düşürülmesinin uygun olacağı ifade edildi. (DHA)

 
Doktoru darbeden uzman çavuşa alkışlı protesto!
 
DİSK'e yeni hizmet binası, Soyer'den birlikte mücadele mesajı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Nebati enflasyonda düşüş için tarih verdi!
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Fransa'da düzenlenen GYODER Uluslararası ...
Bakanlıktan çimentoda fahiş fiyat incelemesi!
Ticaret Bakanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı, son dönemdeki aşırı ...
Benzin ve motorine indirim geliyor!
17 Mart 2022'den itibaren geçerli olmak üzere benzin fiyatlarında 62 kuruş, ...
 
Gözler Fed kararında: Piyasalar ne bekliyor?
Fed toplantısı ile açıklanacak faiz kararı küresel piyasalarda merakla ...
Sektör toplanıyor: Akaryakıt fiyatları masada
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, artan ...
İzmir'in Şubat ayı konut satışı raporu!
TÜİK verilerine göre 2021 yılı Şubat ayında İzmir’de 4 bin 659 olan konut ...
 
Yurtdışından alışverişte yeni vergi kararı!
AB dışı ülkelerden kargoyla gelecek eşyanın gümrük vergisi yüzde 10 artırıldı. ...
Marble İzmir’e sayılı günler kala heyecan dorukta!
Dünya doğal taş sektörünün öncü fuarlarından biri olan Marble İzmir’e ...
51 milyon yoksulluk sınırının altında yaşıyor!
Tüketicilerin 25.5 milyonu açlık, 51 milyonu yoksulluk sınırının altında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri