POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Fenomen Dilan Polat tahliye olacak mı?
Fenomen Dilan Polat tahliye olacak mı?
Stat müdürüne darp girişimi: 3 kişi ifadeye çağrıldı
Stat müdürüne darp girişimi: 3 kişi ifadeye çağrıldı
Köpeği ezmemek için ani manevra 4 can aldı
Köpeği ezmemek için ani manevra 4 can aldı
Özel'den Bahçeli'ye: Parti iki meczuba teslim edildi
Özel'den Bahçeli'ye: Parti iki meczuba teslim edildi
4 Kasım 2021 Perşembe - 09:31

İZTO'nun kadın dostu projesine büyük onur!

İZTO ile Çiğli Belediyesi iş birliğinde ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Şehircilik Ana Bilim Dalı, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mercan Efe Güney'in yürütücülüğünde hayata geçirilen ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı” projesi, Türkiye’nin önde gelen şehircilik uygulama ödüllerinden olan Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü 2021 Yarışması’nda özendirme kategorisinde ödüle layık görüldü. 

İZTO nun kadın dostu projesine büyük onur!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile Çiğli Belediyesi iş birliğinde ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü, Şehircilik Ana Bilim Dalı, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mercan Efe Güney'in yürütücülüğünde hayata geçirilen ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kadın Dostu Kent Planlama Yaklaşımı” projesi, Türkiye’nin önde gelen şehircilik uygulama ödüllerinden olan Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü 2021 Yarışması’nda özendirme kategorisinde ödüle layık görüldü. 

Uygulama alanı olarak Çiğli’nin Köyiçi Mahallesi seçilen projede, Çiğli Belediyesi tarafından 5 kadın şehir plancısı istihdam edildi. 52 hektarlık alanda, kadın dostu kent planlama ilkeleri doğrultusunda arazi kullanımı, (konut, ticaret, açık ve yeşil alanlar vb) ulaşım (taşıt ve yaya yolları, kaldırım genişlikleri ve yükseklikleri, yol döşemeleri vb), sosyal ve kültürel tesislerin konumu ve erişilebilirliği, açık ve yeşil alanların konum ve büyüklük açısından yeterliği ve kullanım bilgileri, kent mobilyalarının standartları gibi başlıklarda değerlendirmeler yapıldı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından düzenlenen ve 14 farklı projenin değerlendirildiği Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü 2021 Yarışması’ndan ‘özendirme’ kategorisinde ödül alan proje ile ilgili olarak konuşan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener,  “Projemiz, kadınların toplumsal cinsiyet rolleri nedeniyle fizik-mekânda yaşadıkları zorlukları bertaraf etmenin yanı sıra toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına katkı koymayı hedefliyor. Bu proje ile kadınlarımızın, cinsiyetlerinden kaynaklanan tüm özellikleriyle bir birey olarak kentin her alanında güvenli bir şekilde yaşamasını, çalışabilmesini, kısacası var olabilmesini amaçlıyoruz. Kentlerin, kadın dostu olması gerektiğine ve planlamalarda bu konuya öncelik verilmesine inanıyoruz. Çiğli’deki uygulamamızın Türkiye’nin önde gelen şehircilik ödüllerinden birini almış olması bizi daha da cesaretlendirdi. Projemizi daha da geliştirerek, uygulanabilirliğini artırmayı amaçlıyoruz. Projemizin yürütücüsü Doç. Dr. Mercan Efe Güney’e, sahada çalışan yeni mezun 5 kadın şehir plancımıza, Odamızın kadın meclis üyelerine, Mimarlık Komitemizin kadın üyelerine ve proje ortağımız Çiğli Belediyesi’ne çok teşekkür ederim ”dedi.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü de prestij ödülüyle gururlandıklarını belirterek, “Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve mekânsal anlamda kadınların güçlendirilmesi için yerel yönetimlerin üzerine önemli görevler düşüyor. Çiğli Belediyesi olarak, biz de bu bilinçle hizmet ve projeler üretiyoruz. İzmir Ticaret Odası ile birlikte yürüttüğümüz projenin aldığı bu ödül bizleri çok mutlu etti. Gösterdikleri dayanışma ve iş birliğinden dolayı İzmir Ticaret Odası yetkililerine teşekkür ediyorum. Kadınların, hayatın her alanında daha güçlü, özgür ve etkin olması adına destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 
İzmir'in cennet köşesinde o plana yargı freni!
 
Başkan İduğ esnafın sofrasına konuk oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Merakla bekleniyordu... FED faiz kararını duyurdu!
Son dakika haberine göre, piyasalar FED faiz kararına odaklandı. ABD Merkez ...
Kasım ayı kira zam oranı belli oldu
Kasım 2021 kira artış oranı ne kadar oldu? Türkiye İstatistik Kurumu'nun ...
İzmir'in enflasyon raporu: Zam şampiyonu çarliston biber!
TÜİK verilerine göre İzmir'de TÜFE’de (2003=100) 2021 yılı Ekim ayında ...
 
Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
Türkiye İstatistik Kurumu ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon ...
Tüketiciler o zincir marketlere dava açabilecek!
Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Karasu, "Haksız ...
MB Eski Başkanı Naci Ağbal'a yeni görev
Eski Maliye Bakanlarından Naci Ağbal, unvanını "Hazine ve Maliye Bakanlığı, ...
 
İhtiyaç sahiplerine 2,5 milyar liralık kış desteği
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kış günlerinde ihtiyaç sahibi ...
Otogaza bir zam daha geliyor: İşte yeni tarife!
Otogaz fiyatlarına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 48 kuruş zam bekleniyor.
Doğalgazda kasım ayı tarifesi açıklandı
Doğalgazdan elektrik üreten santrallerin kullandığı doğalgaz yüzde 47, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri