POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
24 Eylül 2019 Salı - 19:21

İki ilçedeki su kanallarında kirlilik tam gaz, çiftçi yağmuru bekliyor!

Menemen ve Foça ilçelerinin kırsal mahallelerindeki tarım arazilerine su aktaran kanallardaki kirlilik oranının tarımsal sulama için mümkün olmadığını belirten Foça Ziraat Odası Başkanı Saim Demirbaş, çiftçinin tarlalarını ekebilmek için yağmurun yağmasını beklediğini söyledi.

İki ilçedeki su kanallarında kirlilik tam gaz, çiftçi yağmuru bekliyor!

Foça'nın kırsal Gerenköy ve Bağarası mahallelerindeki sulama kanalları ile Menemen'deki sulama kanallarında, geçen 17 Eylül'de kirlilik ve toplu balık ölümleri görüldü. Başta sazan olmak üzere tatlı su balığı ölümlerinin daha çok kanal kapaklarının bulunduğu noktalarda yoğunlaştığı dikkati çekti.  Üyelerin ihbarı üzerine kanalda inceleme yapıp, durumun ciddiyetini yerinde gören Foça Zeytinyağı Kooperatifi ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Ercan Yüksektepe, yetkililerden acil önlem almalarını isteyip, üreticilerden de tarım arazileri için zararlı olan ve insan sağlığı için tehlike oluşturma ihtimali yüksek olan bu suyun kullanılmaması uyarılarında bulundu. Foça İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri de bölgede araştırma yapıp, kanaldaki su ve telef olan balıklardan incelenmek üzere  numune aldı. İncelemelerin halen sürdüğü bildirildi.

'İŞİMİZ ALLAH'A KALDI'

Foça Ziraat Odası Başkanı Saim Demirbaş, sulama kanalındaki kirllik ve balık ölümlerinin ilk günlere oranla azaldığını belirterek "Ancak, kirlilik devam ettiği için sulama suyu olarak kanallardan çok zorunlu olmadıkça su almıyoruz. Bazı üyelerimiz, artezyen kuyusu açmak için kredi derdine düştü. Her bakımdan zorluk yaşıyoruz. 15 günden beri gelen bu kirli sular yüzünden ovamız çok kötü durumda. Tarlalarımız ıspanak, pırasa, brokoli ekmek için ekime hazır. Ama üretici bir türlü ekim yapamıyor. 'Yağmurlar yağsın da ekim yapalım' diye bekliyoruz. Yoksa sulama kanalından gelen pis suyla tarla sulanıp, yetiştirilen ürünler insanlara yedirilmez. Bu suda zaten mahsül de yetişmez. Beş yıldan beri sulama kanalında bu kadar kötü su görmedim. İlk defa bu kadar kirlilik görüyorum. Yetkililerden hiçbir açıklama yok. İşlem yok.  Menemen DSİ Müdürü'nü bu nedenle görevden aldıklarını, yeni müdürün 3 gün önce göreve başladığını biliyoruz" dedi.

'KASIM - ARALIK AYLARINDA İSTANBUL'DA ISPANAK 15 LİRA OLURSA ŞAŞIRMAYIN'

Barajın kapaklarının ağustos ayı sonunda kapatıldığını ve 5 yıldır sorunun ve kirliliğin büyüyerek devam ettiğine dikkat çeken Demirbaş, "Eylül ayı boyunca bu su boşa akıyor. Çiftçi suyu kullanamadığı için gelen su komple denize gidiyor. Bu suda kurbağalar bile zor yaşıyor. Ben dahil pek çok üretici kuyu açmak, yeraltı damlaması döşemek için kredi derdine düştük. Ancak, bu şekilde üretim yapabiliriz. Bu süreçte, yetkililerden kanaldaki suyun temizlenmesini, bu arada destek primlerin açıklanmasını, tohuma bir çare bulunmasını istiyoruz. Bugün 5 kilo ıspanak tohumu 2 bin liradan aşağı değilr. Çiftçi bunu alacak, bu kirli suyla sulayıp ne üretecek ki?  Sonra bakacağız kasım, aralık ayında İstanbul'da Ispanak 10-15 lira olmuş" diye konuştu. (DHA)

 
CHP'li Bayır 'en güzel hikayesi'ni tanıttı, geliri burs olacak!
 
İzmirli sanayiciye Afrika kapısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakanlıktan CHP-İYİ Parti-IMF görüşmesi açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan, Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin ...
'Beton yolla her 4 yılda bir Avrasya Tüneli yapılır'
Beton yolların, petrolde yaşanan dışa bağımlılığı azaltıcı etki yaratacağı ...
İzmirli sanayiciye Afrika kapısı!
EBSO; 64 farklı sektördeki Meslek Komiteleri Üyelerine yönelik olarak, ...
 
İzmir'de rekor denemesi: 3 kilometrelik pasta!
İzmir'de bu yıl ilki düzenlenecek festival kapsamında bin 500 pasta ustası, ...
Kuru incir ihracatında 'Çin' bereketi!
Türkiye'den Çin'e yapılan kuru incir ihracatı yüzde 52 artarak 3 milyon 702 bin dolara yükseldi.
Folkart Altın Lig'te
Türkiye ekonomisine ve sosyal yaşama en çok fayda sağlayan kurum ve markalar, ...
 
Fitch: Türkiye ekonomisi etkileyici bir şekilde...
Fitch Ratings’in EMEA Ülke Notları Grubu Direktörü Parker, "Türkiye geçen ...
Özgener: İzmir için ses getirecek 2 projemiz var
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Sanayi ...
Ve Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı
Amerika Merkez Bankası (Fed) 25 baz puan faiz indirimine gitti. Böylece ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri